Hösthoroskop för Skorpionen 2013 (oktober, november, december)

Skorpionen 24/10-22/11

Oktober

Efter drygt en månad av extremt hektiskt karriärsliv är det dags att gå in i en lugnare fas och koncentrera dig mer på hem och familj och inre liv. Sedan slutet av augusti har actionplaneten Mars befunnit sig i ditt karriärhus och du har troligen tagit hand om din karriär som en krigare vaktar sina gränser. Det har varit ett hårt arbete med att mota bort konkurrens och hålla dig framme vid rätt tillfällen men Mars har gett dig kraft att kämpa på och lyckas. Oavsett vilket område Mars berör så är det alltid kraft, energi och initiativ som är ledorden. När han i mitten av månaden går vidare till ditt sociala- och nätverkande hus är det där som all action kommer att ske.  Du kommer inte se minglandet som ett arbete, snarare som en rolig bi-effekt av din karriär. Njut av att byta visitkort och lägg viktiga namn på minnet. Du kommer behöva dem senare.

Den 18 oktober är det dags för en av årets månförmörkelser. Förmörkelsen kommer att bringa fram behov av förändring inom ditt dagliga arbete och hälsa. Kanske kommer det att ske en omstrukturering på ditt kontor eller kanske säger din husläkare åt dig att du måste börja följa en diet eller annan behandling för att gynna din hälsa. Om du studerar eller har en lång resa inplanerad kan nyheter kring den 18 oktober innebär förändringar i studie- eller resplanerna.

Din kärleksplanet, vackra Venus, vandrar genom Skyttens tecken nu. Att känna sig dragen till en partner som kommer från ett annat land eller att finna kärleken när man reser, ligger i tiden. Personer som arbetar som advokater, universitetslärare och bokförläggare kommer också intressera dig mer än vanligt. Alla dessa styrs av Skyttens tecken.

Sedan oktober 2012 har strikte och allvarlige Saturnus befunnit sig i ditt eget tecken. Tycker du själv att du har fått en aning gloomy outlook on life sedan dess? Eller har du tagit på dig ännu mer ansvar som tynger dig? Det är helt normalt när Saturnus får fria händer i ens stjärntecken. Den dåliga nyheten är att denna tendsen kommer att fortsätta fram till i december 2014. De goda nyheterna är att du genomgår en slags personlig reality check. Har du varit en aning för egocentrerad kommer Saturnus att nypa dig i örat och kräva bättring och ödmjukhet.  Har du tryckt ned dig själv och inte tyckt dig vara värd något endaste gott här i livet, visar dig Saturnus massor av anledningar att höja din självkänsla.

Den 22 oktober bestämmer sig kommunikationsplaneten Merkurius för att åka på semester. Det innebär att alla områden som Merkurius styr över blir lämnade åt sitt öde. Undvik därför att skriva under avtal eller göra stora och dyra inköp, särskilt av tekniska prylar. Var beredd på några veckor då det går lite trögare i kommunikation, oavsett det är per mail, snigelpost eller telefon.  Grävande journalistik, skrivande och lärande har intresserat dig mer än vanligt sedan 2008 så när kommunikationen inte fungerar som vanligt är du ett av de tecken som kan märka av detta mest.  Håll ut- den 10 november flödar kommunikationen igen.

November

Den här månaden är det dags för ännu en förmörkelse, denna gången en solförmörkelse i ditt eget tecken. Den äger rum den 3 november och i samband med den dagen kommer en personal make-over att dominera ditt liv. Antingen du begär dig till frisören för att klippa dig kort och byta hårfärg eller fyller hela matkassar med detox-soppor i hälsokostbutiken, så är detta starten för ett nytt du. Andra kommer att notera dina enorma förändringar som följer de närmaste månaderna och når sin kulmen i maj nästa år. Du mår bra av förändringarna och att ta hand om din kropp och ditt utseende. Du kan också bli en storkund på Net-a-porter och Haute Hippie i november månad!

Solen styr ditt karriärhus varför din personliga nya stil kan ha att göra med att du får nya uppgifter på jobbet eller byter jobb. Du har fantastiska möjligheter till nya arbeten ända fram till den 22 november och du har råd att vara picky.  Att välja ett arbete där du mår bra, för att du älskar arbetsområdet, är det du bör leta efter om du vill byta jobb. Ett mer kreativt arbete hade gjort dig gott. Ända sedan fantasifulla Neptunus flyttade in i ditt kreativa hus förra året har fantasi och skapande legat högt på intresselistan. Den tendensen kommer även att fortsätta, i närmare 13 år till. Det spelar ingen roll om andra inte förstår den glädje du får ut av att dreja lerfigurer eller studera drömtydning, det viktigaste är att det fyller en funktion för dig.

Kärleksmässigt befinner sig Venus något torrt placerat i Stenbocken. Det är inte passionerat utan snarare organiserat kärleksliv som gäller. Du är försiktig och utvärderar hela tiden kärleken.  Ditt kärleksmotto nu är I take my time. För en skorpion är detta inte särskilt sexigt, eller heller vanligt beteende. Tendensen är relativt kortvarig och är över om några månader, i början på mars.

December

Det är dags att göra än mer allvar av din nya hälso-och arbetsplan som aktiverades den 18 oktober. Mars styr ditt arbete och din hälsa och när han nu gnabbas med transformerande Pluto och förändringarnas planet, Uranus, är det som om stjärnhimlen skriker åt dig att förändringen är på väg. Det är fortfarande högaktuellt med att byta arbete, likaså att lägga i högsta växeln för att må bra.

Dina möjligheter till bra ekonomiska förmåner om du byter jobb, är fortfarande där. Det fantastiska jätteflytet kanske inte finns där lika starkt som i november men det går fortfarande framåt. Var noga med att dubbelkolla avtal för att upptäcka information som döljer sig mellan raderna. Allt är inte glasklart. Tack vare en nymåne som berör ditt ekonomiska hus den 3 december får du mycket klarhet. I början av mars 2014 är du helt out of the woods och har full kontroll över ekonomin.

Dagarna innan jul börjar du fokusera än mer på kurser, utbildningar, föreläsningar och kommunikation. Kanske är det dags att söka lite sista-minuten kurser på högskolor eller bestämma dig för att själv börja undervisa. PR, marketing och försäljning är områden som gynnas under årets sista dagar.

Kärleksmässigt fortsätter du på samma, säkra spår som i november. Inga nyårsfrierier eller stora steg som att flytta samman är aktuella. Du mår bäst av att bara njuta av precis bara det som är.

 1. Nu är det up and running, Marie! Hösthoroskopen publicerades ett per dag
  under tolv dagars tid. Ledsen att Vattumannen är det näst sista tecknet
  i zodiaken och att du fick vänta- hoppas att du nu fått några goda råd?

  Kram Helena

 2. Hej Alex!

  Jag ska gärna utveckla resonemanget kring ascendenttecken resp soltecken. :-) Kika in på onsdag ;-)

  Kram Helena

 3. alex skriver:

  mitt soltecken ar libra
  rising star in Scorpio
  moon in Taurus

  vanligen nar du har tid&lust
  utveckla resonemanget om sol resp rising star!

  1. Hej Alex!
   Jag ska gärna utveckla resonemanget kring ascendenttecken resp soltecken. :-) Kika in på onsdag ;-)
   Kram Helena

 4. Kan du komma med vattumannens hösthoroskop?

  1. Nu är det up and running, Marie! Hösthoroskopen publicerades ett per dag under tolv dagars tid. Ledsen att Vattumannen är det näst sista tecknet i zodiaken och att du fick vänta- hoppas att du nu fått några goda råd?
   Kram Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..