Hösthoroskop för Vattumannen 2013 (oktober, november, december)

Vattumannen 21/1-18/2

Oktober

Utmaningar i karriären har varit ett faktum sedan oktober 2012. Stränga chefer och mer och mer ansvar som tynger dina axlar är tydliga tendenser i Vattumannens horoskop. Det är den stränga planeten Saturnus som leker personal boot camp i ditt karriärhus. Allt du kan göra är att ta dig an utmaningarna med god vilja och veta att när Saturnus lämnar ditt karriärsområde hösten 2014, blir det lugnare och, framförallt, lättare i karriären.

I oktober väntar en hektisk månad både vad gäller vänskap och arbete.  Den största händelsen på stjärnhimlen är den månförmörkelse som äger rum den 18 oktober. Förmörkelser bringar fram förändring, oavsett vi vill det eller inte. Det är stjärnornas sätt att sätta stopp för en situation som inte längre fungerar.  För Vattumannens del äger förmörkelsen rum i det tredje huset som styr kommunikation, grannar och resande (tåg, bil, flyg).  Alla dessa områden kan tänkas trilska. Bilen kanske lägger av, massmail till vänner och grannar kommer inte fram, eller missförstås. Arbetar du inom journalistik och media är detta en dag då alla information bör dubbelkollas innan den skickas ut och då överraskande information kan komma om dramatiska händelser som har att göra med social media eller nätkommunikation. Var beredd att ge din BFF lite extra tid- vänner kan ha fått meddelande som behöver dryftas över en Cosmo.  Andra sätt som förmörkelsen kan påverka ditt liv är genom att bringa förändringar i ditt arbetsliv. Kanske meddelar en anställd att hon tackar ja till ett annat arbete, eller kanske är det du som får ändrat arbetsschema eller nya arbetsuppgifter.

Din karriär får fortsatt fokus från och med den 23 oktober. Energigivande Solen lyser upp din karriär, och du vet hur det är, skam den som ger sig. Anpassar du dig smidigt efter förändringarna den här månaden, kan du snart se belöningar för ditt arbete.

Actionplaneten Mars befinner sig i ditt kärleks- och partnerskapshus. Mars kan ibland vara rent krigisk och vill få fart på saker och ting lika snabbt som man tänder en raket och skickar iväg den mot himlen. Du kan uppleva det som att din businesspartner eller make kommunicerar lite extra hårt och utan tålamod. Ni får säkert massor av gjort tillsammans men det kan kännas lite argt eller hetsigt. Den här spänningen försvinner den 22 oktober.

Avslutningsvis, undvik att teckna avtal eller kontrakt under perioden 22 oktober-10 november. Kommunikationsplaneten, Merkurius, tar en liten paus från de områden han normalt välsignar: resande, kommunikation i alla dess former och tekniska saker. Du kommer märka att det är svårare än vanligt att få svar på mail och förfrågningar- det är som om folk ”glömmer” hela tiden. Back-up the computer! -väldigt viktigt när Merkurius inte uppför sig normalt.

 November

November startar med en solförmörkelse i ditt karriärhus- hello major change! Solförmörkelsen äger rum den 3 november och Vattumannen kan få se en hel del drama inom det företag som de arbetar inom. Kanske avsätts eller avgår chefer oväntat. Var beredd på att få vara den som tar över styrrodret även om det känns gungigt till en början. En typisk händelse är att VD:n för moderbolaget går vidare mot nya jaktmarker vilket i slutändan leder till ett masskifte som påverkar din personliga karriär. Det kan bli din once in a lifetime chance som serverar dig ett rejält kliv upp på karriärstegen! Det ligger även en koppling till förändring i ditt kärleksliv i samband med karriärnyheterna. Det positiva med förmörkelser är att de manar till bättring och de lite tilltufsade situationerna får en chans att göra om och göra rätt. Starka kärleksrelationer och företag klarar av de här utmaningarna bra- andra kan komma att upplösas. Allt beror på grunden de står på.

Om du är singel kommer du känna dig attraherad av framgångsrika power people under den första delen av månaden. Från och med den 22 november rör sig din egen Mr Big i sociala kretsar och nätverk du känner till, men även på nätet. Varför inte testa Happy Pancake eller Match.com? 

Money, money, money… Sedan 2012 har din pengaplanet, Neptunus, flyttat in i ditt ekonomiska hus. Eftersom Neptunus är intimt förknippad med spiritualitet och ett högre gott är din ekonomi och tro på det som man inte alltid kan se, sammankopplade. Vad är egentligen rikedom och kan man påverka sin egen ekonomi genom att använda sig av energier och önskningar? Att läsa Jack Canfields inspirerande bok Key to living the Law of Attraction är att rekommendera för att lära sig mer! Neptunus har en ruskigt bra intuition och hon lär dig gärna samma sak. Hur många gånger det senaste året har du till exempel fattat ekonomiska beslut grundat på ”känsla” mer än förnuft? Från och med den 18 november får du mer flyt vad gäller ekonomin. Neptunus har befunnit sig på low power mood sedan i början på juni men från och med den 18 november är det alltså full speed ahead! Yeah! Nu kan du lugnt sjösätta nya ekonomiska projekt och du kommer ha en klar bild över vad du måste göra gällande din ekonomi.

December

Om det är något tecken som älskar nätverk, grupper och att använda sig av sociala medier så är det Vattumannen. Sedan den 22 november ger Solen dig all din energi i det här favoritområdet. Inbjudningar till fester, inbjudningar och intressanta tillställningar har förmodligen regnat ned över dig. Tillställningarna präglas av att du kommer gå för att lära dig något eller för att lära andra något- det handlar om utbyte av information mer än umgänge med nära och kära. Temat för inbjudningarna och samtalsämnena kommer särskilt vara publishing, utlandsresor, kurser och utbildningar samt juridik. Anledningen att jag skriver det är för att ditt nätverkshus styrs av Skytten och detta är hans favoritämnen all time. Se till att du har fickorna fulla av visitkort! ( En av dom som får visitkortet kanockså vara någon som har klara McDreamy vibbar i ditt liv.)

Drömmer du om att börja leva den berömda Laptop Lifestyle? Sköta ditt kontor från en dator eller Ipad på en varm strand någonstans och inte vara bunden av the boring 9-5? Börja med att titta in hos den duktiga entreprenören Marie Forleo. Där finner du massor av inspiration för hur man blir en skicklig affärskvinna. Vattumannen har de bästa anlagen för att göra något banbrytande av något vanligt såsom att börja arbeta på ett helt okonventionellt sätt. Ni är trendsättare helt enkelt. Kanske har du en helt ny, banbrytande idé som bara väntar på att få sjösättas?

När du sms:ar Happy New Year till alla du känner på nyårsafton kan du också tillägga att du ser fram emot ett fantastiskt karriärår. Hårt arbete men, wow, vilka möjligheter! Tänk tillbaka vad som hände din karriär under åren sommaren 2001- sommaren 2002. Liknande energier är tillbaka i ditt liv sedan sommaren 2013.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..