Horoskop vecka 42, 2013

När vi startar vecka 42 befinner sig actionplaneten Mars fortfarande i Lejonet. Mars har gett Lejonen tur och kraft sedan slutet av augusti. För de av oss som inte är födda i kungliga, flärdfulla Lejonets tecken har Mars samarbete med Lejonet inneburit att vi har haft mer flyt och tur än vanligt när det gäller Lejonets favoritämnen; kreativitet, barnrelaterade frågor som fertiltet, men även kreativa projekt riktade mot barn, samt saker man gör enbart för nöjes skull. Teaterpjäser för barn, besked om kunglig graviditet, bokmanus och fokus på nöje och underhållning har formligen fått sig en dos av superpower under tiden sedan den 28 augusti. Nu ska stämningen ändras.

Alla stjärnhimlens tecken vill ha besök av Mars. Han ger självförtroende vid möten, mod att inititera action och skakar om folk så att de lyssnar på en. Från och med den 15 oktober är det dags för Jungfrun att få njuta av Mars powerboost. (Alla vänner till Jungfrur, ni kan pusta ut, ältandet om personliga draman är över och nu är det istället dags för ACTION!) Ända fram till i december är det nya spelregler som gäller på himlavalvet: Vad Jungfrun vill ha, får Jungfrun också. Inte illa alls. Satsa på dina drömmar och skicka iväg alla dina idéer om organisation och renlevnad till de där drömföretagen du vill samarbeta med- this could be you lucky break. Med Mars i ryggen kommer du att nå fram med din information, ända fram till det åtråvärda styrelsebordet.Som jag skrev är Jungfrun tecknet som styr detox och ordning och reda. Använd de närmaste veckorna från och med den 15 oktober till att organisera dig och du ska se att det går med en otroligt fart att få ordning i både garderober och mailsystem.  Har du drivits till vansinne av all röra sedan höstterminens start är det kanska dags att skaffa Kristin Kaspersens app Klustr eller Mom Agenda? Träning gynnas också, likaså att äta sunt och ekologiskt. Varför inte testa att dricka gröna smoothies till lunch varje dag under veckodagarna? Works wonders!

Min favoritdag den här veckan är onsdagen den 16 oktober. Skönhetens- och kärlekens planet, Venus, flirtar med överraskningarnas planet Uranus. Vi kan förvänta oss oväntade händelser inom kärlek, pengar och socialt liv. Väldigt gärna också med koppling till utlandet och crosscultural vibes eftersom Venus just nu befinner sig i globetrottertecknet Skytten. (Jag nämner flera områden som styrs av Venus för att ger er hela spannet.) Oktober har fått en stressig start men onsdagens fina vibbar kan verkligen leverera positiva överraskningar. Markera den dagen i era kalendrar!

Veckan avslutas med en fullmåneförmörkelse i Vädurens tecken natten mellan den 18 och 19 oktober. Vädurarna är det mest energifulla av alla tecken. De ser sig själva som ledare för andra och vill få allt gjort omedelbart. De blir tokiga av att vänta och har nära till utbrott om det inte blir som de tänkt sig. Med ett avslut i Väduren kan fredagen den 18 oktober kännas intensiv, för att säga det minsta. (Leta upp ditt hösthoroskop i mina tidigare inlägg för att se hur förmörkelsen påverkar just ditt tecken fram emot helgen.)Precis efter månförmörkelsen, lördagen den 19 oktober, kommer även Mars (action) att konfrontera drömska Neptunus. Det är klara Twin Peaks vibbar som dominerar: vi trevar i dimma efter sanningen och inget är som det verkar. Om du står inför ett personligt avslut som involverar papperssignering finns det två aspekter som sammantaget starkt råder dig till att dubbelkolla ALLA detaljer i ett avtal: Den första är den jag redan nämnde, Mars-Neptunus-konstellationen. Finns det någon information som du missar? Fråga om allt så att du känner dig säker innan du skriver på ett samarbetsavtal eller liknande. Den andra aspekten är det faktum att kommunikationsplaneten, Merkurius, gör sig redo för gå ner i slow mood. När Merkurius beter sig på det sättet är det som om stjärnhimlen sätter upp ett litet varningsplakat: Undvik allt vad avtal och dyra inköp heter under perioden 18- 12 november!

(Merkurius är officiellt på semester mellan 21 oktober- 10 november, men jag brukar alltid ge Merkurius några extra dagar för att vara säker på att han verkligen har fått fart igen.)

Summering vecka 42- bästa tipsen för att använda veckan:

-Detox, träning och ordning och reda gynnas starkt från och med onsdagen den 15 oktober. Träna och få till ett höstschema som får dig att hinna med allt, inklusive egentid.

-Undvik avtal och dyra inköp, särskilt om det gäller tekniska apparater. När Merkurius inte är med på banan är det som om saker rör sig under ytan och din bästa inställningen är att re-visist, re-view och re-arrange. Gå igenom gamla kontakter, dubbelkolla bokmanus och offerter, förbättra projektpitchar och bida din tid. När den 12 november kommer kan du säkert sätta fart igen och take action.

-Ge dig själv utrymme för tålamod och lite extra TLC på fredagen den 18 oktober och lördagen den 19 oktober. Fullmåneförmörkelsen kommer leverera avslut och du kan behöva lite utrymme för att smälta det som sker.