Horoskophusens betydelse (Hur du tyder ditt horoskop. Del 2.)

Många frågar om hur ett horoskop egentligen ser ut och vad de 12 så kallade horoskophusen är. Jag brukar förklara det såhär:

Horoskophusen= Som en stor tårta

Tänk dig att du har en tårta framför dig. Tårtan är indelad i tolv bitar där varje bit symboliserar ett stjärntecken och ett visst livsområde. Om du ser på tårtan ovanför (makens födelsedagstårta som fick agera horoskop ;-) ) kan du sedan tänka dig att kanten på brickan är motorvägen där alla planeterna svishar förbi. De kör mot klockans riktning.

Ungefär där klockan 9 skulle befinna sig startar det första huset. De löper sedan mot klockans riktning ett helt varv.

De tolv husens betydelse

Första huset styrs av Vädurens tecken. Här finner du även ascendenten och hur den yttre karaktären tar sig uttryck. Här visar vi vår mask utåt.

Andra huset styrs av Oxens tecken. Detta är det ekonomiska huset och det som styr materialla saker.

Det tredje huset styrs av Tvillingarna. Här finns vänner, grannar, kortare resor och kommunikation.

Det fjärde huset styrs av Kräftan. Detta hus kallas för hem- och familjehuset och visar på hur man växt upp och hur man prioriterar i familjelivet i vuxen ålder.

Det femte huset styrs av Lejonet. Här visas vad man gör för sitt eget nöjes skull, hur man är kreativ och även barnrelaterade frågor. Kärleksaffärer och flirtar finns även med här. ( Samantha Jones alldeles egna hus, with a hint of Scorpio, skulle man kunna säga!)

Det sjätte huset styrs av Jungfrun och symboliserar dagligt arbete och hälsa.

Det sjunde huset styrs av Vågen och är även känt som äktenskaps- och partnerskapshuset. Här finns både make/maka och affärspartners såsom företagare, advokater, agenter och ombud. Ett starkt relationshus.

Det åttonde huset styrs av Skorpionen. Huset är förknippat med döden och pånyttfödelsen. Som en slags fågel Phoenix är det starkt pyskologiskt. Att rent praktiskt ta död på en livssituation för att få vidare och föda något annat, bättre.  Här blandas även övernaturlighet, astrologi och mystik in. Allt som rör sig omkring en men som kanske inte alltid syns.

Det nionde huset styrs av Skytten. Här finns högre utbildning, långa resor, utland, publishing, entreprenörsskap och juridik.

Det tionde huset styrs av Stenbocken. Detta hus kallas även för karriärhuset. Här ser man public recognition och åstadkommande inom karriären under livet.

Det elfte huset styrs av Vattumannen. Det är det nätverkande huset och symboliserar var man engagerar sig och hur man påverkar andras liv. Man förmedlar sina värderingar genom det elfte huset.

Det tolfte huset styrs av Fiskarna. Fiskarna är det sista tecknet i zodiaken och ett högt andligt hus. Här finns insikter och erfarenheter. Huset kallas även det dolda huset för att det symbolisera sådant man håller från andra och endast funderar över själv. Personliga utmaningar visar sig här.

Varje horoskop är unikt

Beroende på vilket stjärntecken som startar ditt första hus och vilka planeter som rör sig genom specifika hus, kan man tyda var det finns tur, utmaningar och kärlek.

Nästa steg att lägga på  är sedan vilka planeter som styr respektive hus. Det får ni läsa om inom kort. :-)

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..