Märker ni det också? Kommunikationsplaneten tar semester.

Det är inte förrän den 21 oktober som kommunikationsplaneten Merkurius officiellt hänger upp skylten ”Gone on vacay” på dörren, men jag märker det redan. Jag mailar mig blå men får ända inga svar och viktiga information tycks inte nå fram till mottagarna.

Känner ni också av något av följande nedan? De är klassiska effekter av att kommunikationsplaneten Merkurius gör sig redo att gå ner i slow mood , även kallat att han backar.

Effekterna av att Merkurius backar:

1. Mail, telefonsamtal och snigelpost som inte fungerar som den ska. Det verkar segt att kommunicera och nå folk.

2. Man blandar ihop saker och folk missförstår det man vill säga.

3. Saker och personer från det förflutna kommer tillbaka.

Bästa tipsen för att hantera perioden 21 oktober- 10 november:

1. Review, revise and reprogram. Allt som syftar till att finputsa något redan existerande projekt eller kanske relation, gynnas. INITIERA INTE något nytt under den här perioden. Man vill ha Merkurius förmågor med sig när man signar nya avtal eller inleder nya samarbeten.2. Det enda undantaget: kommer något tillbaka från ditt förflutna är det okej att starta om.

Notera dock att det verkligen måste röra sig om en relation som återupptas, att man flyttar tillbaka till samma lägenhet som tidigare eller att man går tillbaka till sitt gamla arbete. Att go back in time, gynnas alltså.

Sist Merkurius backade var perioden 26 juni- 20 juli. Blev vänner, partners eller gamla arbetskollegor från förr åter aktuella i era liv under den perioden? Köpte ni något som sedan inte kom fram, alternativt kom fram, men försenat och/eller kanske till och med trasigt? Skrev ni under papper som sedan fick skrivas om, efter den 20 juli?

Jag upplevde flera av de där sakerna sist Merkurius backade! Därför avser jag nu att göra som på bilden, tagen på en alptopp i Österrike,: sitta helt stilla och bilda mig en överblick samtidigt som jag noga funderar över vilken väg jag ska ta härnäst. Efter den 10 november är det dags för nystart igen!