Konsten att fatta svåra beslut – Fullmåneförmörkelse.

Idag är det fullmåne och vi är extra påverkade till följd av månförmörkelsen som inträffade tidigt, tidigt imorse. Vi har avslut att vänta. Effekterna kan redan ha börjat visa sig under veckan. Räkna plus/minus fyra dagar från och med idag. (För att veta hur månförmörkelsen påverkar just dig- läs igenom ditt stjärnteckens hösthoroskop).

För några veckor sedan steg jag ut från mitt kontor i ett av Kungstornen i Stockholm för sista gången. Jag tog en bild uppåt himlen och tänkte sedan: Vart sjutton nu? Det var rädsla blandat med frihet, glädje och förväntan. Men jag hade ingen plan. Very scary, Queridas.

Men, när man stänger en dörr, öppnas ofta en annan. Amelias dörr var en av de som öppnade sig och jag är så  innerligt glad över att få vara här!

Hur fattar man svåra beslut (hello beslutsångest!) ?

Efter drygt tio år i juristbranschen men även efter härliga samtal med vänner och bekanta kommer frågan ofta upp om hur man hanterar beslutsångest. Hur många gånger har man inte stått som en åsna mellan två hötappar och undrat vilken väg som är bäst? Man är rädd för att göra fel men vet att man måste besluta sig, snabbt.

Mitt eget tips for quick and good decision making

Tänk dig att du har två valmöjligheter: Du kan välja att ta det nya jobbet som ger dig trygghet men som känns lite trist, eller satsa på det nya okända som du drömt om lite i hemlighet. Det här är bara ett exempel, men ni förstår vad jag menar.

Tänk dig sedan att du väljer ett av alternativen. Faktum är att i ditt huvud är dokumenten redan undertecknade och du startar imorgon.

Hur känns det i magen? Är det glädje, rädsla eller motstånd?

Gör om samma sak, men bestäm dig nu för att välja det andra alternativet.

Hur känns det i magen?

Ditt val ska präglas av glädje, förväntan och kanske en gnutta lustfylld rädsla. Inget annat.

Det lustiga är att kroppen faktiskt svarar rent fysiskt på vad som är rätt genom de här känslorna när huvudet bara känns som ett stort ormbo som inte är särskilt behjälpligt.

Detta knep brukar fungerar för mig och det gjorde det också den där dagen när jag stod mitt på Kungsgatan, lätt förvirrad.