Horoskop vecka 43, 2013

Känslor på hög nivå

Tycker ni att dagarna fredag och lördag som just passerade var lite väl intensiva? Ni har helt rätt. En fullmåne brukar normalt sett ge en del människor sömnproblem och på något sätt göra en mer irriterad. En fullmåneförmörkelse som den vi hade tidigt på lördagsmorgonen sägs vara lika stark i energin som fyra fullmånar tillsammans- som att få energidryck intravenöst! För var dag som går släpper nu den här energin och vi kan känna oss mindre retliga och mer lugna. Tur det, för många av oss ställdes inför avslut som nu kräver lite tid av anpassning.

Merkurius går in i s k retrograde moodVeckan börjar med att kommunikationsplaneten, Merkurius, går ner i en lugnare takt på måndag den 21 oktober. På engelska säger man att Merkurius goes retrograde. Det innebär att planeten rör sig så långsamt att den ser ut att backa på stjärnhimlen. När Merkurius tar semester och inte erbjuder sin hjälp med kommunikation brukar vi får det både tystare (varför svarar ingen på mina mail eller ringer tillbaka!?

) och lite rörigare. Saker tenderar helt enkelt att glömmas bort och detaljer missas. Eftersom Merkurius även styr rörliga delar och teknik är detta en period då man bör kontrollera att man verkligen säkerhetskopierat sina dokument på datorn och då man bör ge sig själv lite extra tidsutrymme om man ska ut och resa. Det är även en god idé att inte köpa dyra saker. Man brukar ångra sig senare och kommer fram till att man hellre hade velat ha något annat, alternativt så är det något knas med produkten man köpte eller man inser att den reas ut precis dagarna efter man fick hem den.

Om man precis ska skriva på ett anställningsavtal- vad gör man då?

Oktober innebär för många att det är dags för arbetsintervjuer eller tid för nya samarbeten. Jag har fått en del frågor på bloggen om vad man bör göra om man står i begrepp att skriva under ett avtal under perioden 21 oktober- 10 november. Bästa rådet är:

1. Dubbelkolla detaljerna i avtalet extra noga. Har du med rätt personnummer, adress och är du helt klar över vad för typ av arbetsuppgifter du förväntas utföra? Är du också klar över på vilken ort arbetet ska utföras? Använd vanligt sunt avtalsförnuft, helt enkelt.

Var beredd på att du, när Merkurius antar normal fart över stjärnhimlen igen, kanske får uppdatera avtalet. Kanske får du raskt ytterligare arbetsuppgifter som innebär att ni behöver skriva om avtalet, kanske får du ett ännu bättre jobberbjudande från annat håll och vill gå vidare eller kanske är det så att vissa uppgifter i dokumenten inte fördes in i företagets lönesystem ordentligt och att detta behöver göras om. Detta är typexempel men den generella undermeningen är att kommunikationen inte tycks gå fram.

UndantagHar du inlett samtal med ett företag innan den 21 oktober och muntligt redan kommit överens om att skriva avtal, är man på den säkra sidan eftersom Merkurius då uppförde sig som vanligt.

Likaså gynnar Merkurius att du går tillbaka till något i det förflutna- en relation, en bostad, ett arbete. Sådana arbeten och relationer kan man lugn återuppta under perioden som Merkurius backar.

Dags för psykologi och passion

På torsdag den 24 oktober har Solen precis flyttat in i Skorpionens tecken. Skorpionen är verkligen stjärnhimlens under-cover agent. Han älskar att förkovra sig i utredningar och går all-in om han hittar ett intresse han brinner för. Många Skorpioner blir utmärkta läkare, deckare och psykologer. Djup personligt transformation är en av Skorpionens favoritämnen. Svartsjuka, passion och drama kan komma på tapeten när Solen nu lyser upp detta tecken i en månad framöver.

Exempel på hur den här energin kan yttra sig är att du kanske blir uppmärksam på att du befinner dig i en relation på arbetet eller i kärlek där det tycks förekomma ett pyskologiskt spel. Kanske är det dags att gömma dig för världen för att skriva på en uppsats, avhandling eller något liknande under den närmaste månaden? Eller avser du att resa djupt i ditt inre för att verkligen känna efter vem du är innerst inne. Kanske inleder du din alldeles egna relation á la Fifty Shades… Det kan bli en både intensiv och väldigt intressant månad!

Fantasy och en flaska vin

På lördagen den 26 oktober kommer Solen att sträcka ut sin hand mot Neptunus. De befinner sig i perfekt harmoni med 120 grader emellan sig. Solen (energi och livskraft) befinner sig i Skorpionen (psykologi, djup transformation och utredningar) och Neptunus (andlighet och fantasi) befinner sig i Fiskarna (välgörenhet och andlighet). När Solen och Neptunus möts på det här sättet är det som om deras energier samarbetar. Fantastiska kreativa idéer präglade av inspiration från drömmar kan födas under den här dagen. Likaså kan du träffa en väldigt spännande person eller gå på ett möte som handlar om just andlighet.

Neptunus är godhjärtad men är också förknippad med att inte se hela sanningen i en situation, för att man hellre intalar sig att fantasiversionen är bättre. Lördagen är därför en utmärkt dag för att satsa på kreativa projekt, skriv deckarfantasy!, och för att gå på konsert, lyssna på musik eller läsa och/eller skriva poesi som berör en djupt. Eftersom Neptunus även kan symbolisera rus av olika slag är ett gott råd att undvika att försvinna in i en värld som ingen annan hittar till, genom att ta sig ett glas för mycket på lördagkvällen.

Ha en underbar vecka!