Horoskop vecka 44, 2013

Kommunikationsplaneten Merkurius befinner sig på semester: mail och kommunikationer går med snigelfart och allt tycks stanna av. Merkurius befinner sig i Skorpionen vilket normalt sett göra våra tankar mer intensiva. Vi observerar och utvärderar på det analystiska och närmast besatta sättet som Skorpionen älskar. Med tanke på att Merkurius nu befinner sig i en backande position är det mycket möjligt att vi tar oss an meddelanden och diskussioner om det som en gång var. Lösningar på gamla problem kan också plötsligt komma fram genom heta diskussioner eller djupa funderingar. Håll  särskilt koll på dagarna 29 och 30 oktober vad gäller de här tendenserna.

Energiknippet Mars fortsätter sin framfart i duktiga och ansvarsfulla Jungfruns tecken. Vi trivs med att lägga energi på att skapa ording och reda och att arbeta hårt. Vi kan också åstadkomma enormt mycket mer på jobbet än i vanliga fall.

Halloween festernas tid!

I tid för Halloween firandet kommer Mars att gå på kalas med Pluto. Föreställ er Mars energi (och ego) tillsammans med Pluto, prinsen av underjorden. Jag kan inte tänka mig en bättre dag för att klä ut sig till zombie eller en vålnad som kommer tillbaka för att visa sig för de levande. Om du går på ett Halloween party gissar jag på att du får dig en rejäl adrenalin rush bara av att se på alla kostymerna. Fredagen den 1 november befinner sig också månen i sociala Vågen- perfekt för att umgås och ha skoj i galna kläder och med spindelnät i håret!

Dags för intensiva känslor och avslut för att kunna starta något nytt (Hello fågel Fenix!)Veckan avslutas med en solförmörkelse den 3 november och den äger rum samtidigt som vi också har en nymåne. När det är dags för nymåne är det alltid dags att starta något nytt. I samband med solförmörkelsen innebär det dock att vi först måste komma till ett avslut.

Solförmörkelsen i Skorpionen handlar om djupa behov. Var redo att grotta ned dig rejält i vad du vill ha och exakt varför du vill ha det. Förmörkelser bringar ofta med sig hastiga förändringar och med all koncentration på Skorpionens favoritämnen djup transformation och psykologi är det dags att utmana oss själva. Vad är du rädd för att förändra? Finns det något område där du sitter fast i gamla mönster eller psykologiska bojor? Skådespelerskan Julia Roberts karaktär i filmen ”Sova med Fienden” tog sig ur ett förhållande präglat av rädslor, svartsjuka och övervakning och startade ett nytt, lyckligare liv.  Dessa tendenser är nu på tapeten, oavsett om det som kontrollerar dig är en affärspartner, kärlekspartner, din ekonomi eller en känsla av obalans i hemmiljön. (Läs mitt hösthoroskop för ditt soltecken, och för din ascendent om du vet vilket tecken det är, för mer information om vilket livsområde som påverkas.) Ge också dig själv lite extra tid att låta det som sker plus/minus fyra dagar kring den 3 november få sjunka in. När Skorpionen är inblandad kan det bli intensivt så att det svindlar för ögonen.

Ha en underbar vecka!