Idag arbetar jag med ett personligt horoskop

Dagens uppgift är att tolka och skriva ett personligt horoskop. Jag kallar det för astro-coaching då jag utformar tolkningen på ett sätt som blandar sunt förnuft med vad stjärnorna säger gynnar min uppdragsgivare. Det jag framförallt tittar närmare på är följande:

Tur och flyt

Var befinner sig den stora turplaneten Jupiter? Lyser han upp karriären, familjelivet och hemmet eller kanske ekonomin? Bilden ovan är en så kallad lyckosvamp som är väldigt populär i Österrike. Tyckte den var oerhört passande för vad jag verkligen vill framhålla när jag skriver det personliga horoskopet.

Saturnus- den strikte skolmagistern

Alla älskar Saturnus- efter att han lämnat. Saturnus är som en benhård personal trainer á la Biggest Looser. Han kräver omedelbar rättning i leden, ansvarstagande och blod, svett och tårar. Uppför man sig väl, belönas man med höga betyg. Om man motsatsvis blir klassens mest bångstyrige elev blir det jobbigare.Var Saturnus befinner sig är väldigt intressant att ta reda på, särskilt om man håller på att smälla av för att det känns så segt inom ett visst område.

Ascendent och Soltecken

Här vill jag gärna finna en koppling mellan karaktärsdrag och lynne för att nysta vidare i hur rådande planetrörelser påverkar t ex arbete och kreativitet.

Transiter

Jag har redan nämnt Jupiter och Saturnus, sedan tittar jag bland annat på förändringsbenägne Uranus, drömska Neptunus och psykologiske underjordsprinsen, Pluto. Planeternas passage genom de olika tecknen är att jämföra med en skådespelare som tar på sig en ny kostym per hus. Vissa planeter tycker att kläderna kliar i vissa hus, i andra stormtrivs de i sina kläder och visar då upp ett fantastiskt skådespel. Jag spanar efter min klients egen Oscarsvinnare hela tiden!

Målet

Summeringsvis är jag på jakt efter de områden man ska satsa på under det kommande året och hur man ska hantera utmaningar (och se när den perioden tar sitt slut- puh!). Efter många år i den rådgivande juridiska branschen är det mitt mål att få ge en spark i baken, inspirera till handling och krydda stjärnornas råd med sunt förnuft. Vad tror ni om det?