Fertilitet i horoskopet 2013

För de som drömmer om barn och graviditeter har det kanske visat sig lite mer tålamodsprövande än förväntat för vissa sedan hösten 2012. Jag fick en fråga från en läsare som är Lejon (tecknet som bland annat härskar över barn) och som väntat på sitt plus sedan sommaren 2012: Finns det något hopp eller förklaring till motgångarna enligt stjärnorna?

Jag vill inleda med att säga att vad jag skriver om stjärnorna på intet sätt ska ersätta vad en läkare har att säga om ens förmåga att bli gravid. Men, jag vet att tankens kraft ibland är starkare än man tror och kanske kan stjärnorna inspirera en aning i det här läget. Notera också att varje horoskop är unikt och att detta är vad som gäller i generella lag.

Saturnus i Skorpionens tecken

Saturnus är planeten som jag alltid jämför med en mycket strikt magister. Det område och stjärntecken han besöker utsätts för prövningar som oftast består i att man måste rusta sig med ett enormt tålamod. Saturnus flyttade in i Skorpionens tecken i oktober 2012 och kommer att stanna där fram till julen 2014 då han flyttar in i Skyttens tecken. Under en period som pågår mellan juni- september 2015 kommer han dock att backa in i Skorpionen igen.

Summering 1: Saturnus uppmanar till tålamod och prövningar inom det område som Skorpionen styr.

Skorpionen och fertilitet

Skorpionen styr bl a de reproduktiva organen, sex och födelse. Skorpionen är också starkt förknippat med vetenskap och medicin. När Saturnus nu manar till tålamod kan just graviditet vara ett område som inte går lika lätt som planerat eller där det behövs medicinsk hjälp för att komma vidare. IVF, inseminationer  och mediciner som stimulerar äggproduktion är på kartan under perioden som Saturnus befinner sig i Skorpionens tecken.

Summering 2: Saturnus manar till tålamod för att bli gravid. Vägen kan gå via läkare och vetenskap som hjälper till.

Lite extra seg period

Det finns perioder då planeterna ser ut att backa i förhållande till de andra rörelserna på stjärnhimlen. Sådana perioder är s k low power perioder. Saturnus befann sig under tiden februari- juli 2013 i backande position. Skorpionens egen härskare, Pluto, tog på samma sätt en paus under perioden april- september 2013. Dessa perioder kan det har varit extra kämpigt, trots idoga försök, att lyckas bli gravid.

Solen i Skorpionen just nu!

Solen flyttade in i Skorpionen i förra veckan. Solen är en starkt livsgivande kraft på stjärnhimlen och när han nu lyser upp fertilitet kan man sammanfatta de närmaste tre veckorna  med orden: Satsa på att bli gravid nu! Särskilt Lejon har ett bra tillfälle nu och de närmaste 7 veckorna- Solen passerar både Lejonens  område för  fertilitet/hem och barn- det fjärde och det femte huset.

Jupiter i Kräftan- större familjer

Jupiter, turplaneten, arbetar också hårt med att expandera våra familjebilder fram till sommaren 2014. Ett tecken, som trots lite utmaningar från Saturnus sida, tyder på extra skjuts mot barnafödslar och positiva graviditetstester!