Projekt Inre Styrka. Utmaningar vecka 2.

Det är måndag och dags för nya tag i Projekt Inre Styrka! Merkurius är på banan och det innebär att det nu är dags för att börja låta mailen gå varm.

Precis som förra veckan är det tre gyllene regler som gäller:

1. 10 tacksamma tankar varje dag.

2. Bort med begär, kroppsliga eller psykologiska

3. Våga drömma STORT

Vikten av delmål

Förra veckan satte jag mål. Det var klurigt och jag insåg vikten av att sätta delmål och övergripande mål. Ett av mina mål är att försörja mig som författare. Att bryta ned det målet till att inom ett år ha släppt en bok på den svenska marknaden känns rimligare än att bli bästsäljare så där lite omedelbart. ;-) Ju högre förväntningar, desto tuffare att ta sig över berget, alltså väljer jag att ta en liten kulle i taget istället.

Dags att knacka på hos möjligheterna!

Oavsett om man älskar lagen om attraktion eller är mer av en praktiskt do-er från den akademiska världen (jag är båda!) så finns det en sak som är viktig att INTE glömma för att få fart i drömfabriken: företag och människor kommer sällan och knackar på ens dörr. Det gäller att visa framtassarna på egen hand! Den här veckan kommer jag att praktiskt taget förvandla mig till kommunikationens gudmoder för att öppna alla möjliga dörrar. Det är som en slags tävling, tänk Fångarna på Fortet, ju fler öppnade dörrar, desto större chans till utdelning i slutändan.

När?

Jag startar redan idag, måndag. På onsdag/torsdag lyser ju Solen och Jupiter upp fantastiska möjligheter. En möjlig dag för svar är alltså redan denna vecka om man sätter fart med en gång. Annars är just onsdag/torsdag kalas för att lyfta luren eller maila.

Veckans utmaning

1. Kontakta tre personer, företag eller organisationer som kan hjälpa mig att nå mitt mål. (Är de fler än tre till antalet går det naturligtvis lika bra.)

Jag vågar inte!…

… är precis det jag brukar pipa inombords när jag fått fram mailadresser och telefonnummer till Gud och hela världen. Men, sen debatterar jag en stund med mig själv. Det knakar i hela huvudet: Är jag galen som kontaktar den här agenturen utomlands? Kan jag verkligen utföra det här arbetet som jag beskriver i mitt mail till det Det Stora Företaget? Ligger min idé verkligen, verkligen i linje med mitt mål?  Joho då! Och då mailar/ringer jag.

Är det någon av er andra som också är i kontaktar-tagen?

Och hur går det för er med sockret? Jag hade en vansinnig dipp i fredags- jag klarade den utan socker/kolhydrater men det var baske mig på håret.

Om det är någon som verkligen lärt mig vikten av struktur och att följa drömmar så är det min man. Jag avslutar därför med en bild på mig och maken från Oslo Motor Show häromveckan. Efter många år blev min mans dröm om en amerikansk Peterbilt-lastbil sann OCH belönades med tredje pris i utmanarklassen. Vi hoppade och tjoade av lycka så klart!  Artikeln är med i det senaste numret av tidningen Trailer .

 1. Petra skriver:

  I dag fick jag en ingivelse/stark magkänsla när jag var ute och gick, att jag skulle kontakta två företag som kan ( hoppas, hoppas, hoppas! ) hjälpa mig med min dröm om att få spela in musik i studio. Jag återkommer när jag får svar!

  Spännade med dina drömmar och att skriva böcker, jag bär på samma dröm faktiskt! Glömde skriva det i ditt andra inlägg (om vad vi drömde om för två år sedan :) )

  To be continued…. :D

  Kram/Petra

  1. Härligt Petra! Att promenera är super för att komma på idéer. Man lämnar hemmet med ett rätt rörigt eller t o m oroat sinne och återkommer som en ny människa med bra idéer. (De som inte följde med på promenade förstår ofta inte vad fasiken som hände däremelllan eftersom skiftet i humör kan vara så markant. ;-) )
   Jag fick också en bra idé på min morgonpromenad med hundarna- dags att kontakta lite folk här också!
   Kram och ha en lyckosam dag!
   Helena

 2. Tack!

  När vi kvinnor ska ha mens så blir vi automatiskt sötsugen och även under mensen. Vi behöver då äta en halvportion extra av protein som ex kött, fisk eller ägg.

  När jag får sötsug kan det hjälpa att jag borstar tänderna eller så fungerar det att dricka en kopp te. Det värsta sötsuget som inte går att stoppa kan det vara lika bra att ta den där 90 % chokladbiten, för annars kan du stoppa i dig en massa strunt + godsiet. Eller varför inte smarriga ”chokladbollar” att ta till om du vill ha något ”sött” eller som mellanmål. Innan du/ni sätter kaffet/te i halsen, så är det nyttiga bollar!

  Proteinbollar

  Ingredienser (ca 14 st)

  1 dl mandelmjöl (eller malda mandlar)

  2 dl Gourmet-Pro (eller annat proteinpulver med
  chokladsmak) mycket bra. Proteinpulvret ska innehålla bra med protein, lite kcal och helst inget socker

  3 msk smält kokosolja

  vatten tills du får ihop en smet som går att göra bollar
  av (de stelnar sen i kylen)

  ev. kokos, kakao eller hackade nötter att rulla i

  Just kokosfett är bl.a. bra eftersom det är lätt för kroppen att utnyttja som energi vid lågkolhydratkost. Perfekta att ha i kylen som ett snabbt mellanmål.

  Prova!

  1. Glömde ekologiskt jordnötssmör är suveränt bra och gott när suget anfaller oss. En tesked brukar räcka :)

   Kram

  1. Åh, vilka fina, smaskiga tips- de kommer säkert till användning. Just choklad och kokos tycker jag är en fantastisk kombination- älskar´t!
   Kramar från ett mycket regnigt Sörmland
   Helena

   1. Tack och varsågod! Här kommer ett till tips en tesort som gör så att vi får jämnare blodsocker.
    http://www.friggs.se/sv/Produkter/Te/te/Te-SOCKERBALANS/
    I går kväll var det ”snöstorm”. Snön vräkte ner på tvären fast det var blötsnö, jisses vad det blåste och snöade. Idag är det underbart väder med strålande solsken. Jag hoppas ditt sur väder försvinner och får dela solen med mig.
    Kram

 3. Vad kul för din man och dig, GRATTIS! Jättefin bild! Superbra jobbat att du inte föll för frestelsen i fredags! Vad gjorde du i stället?

  Du fick mig att skratta gott när ditt mål är att bli bästsäljare, härligt med högt uppsatta mål! Fast jag håller med dig, det kanske bäst att sätta delmål på vägen.

  Jag har också börjat min väg mot målet. Igår kontaktade jag en person som jag vet känner till lite om det jag har planer för, mitt mål. Hon skulle återkomma. Jag jobbar på att få så mycket information som behövs för en ansökan som skall göras och det är fortast möjligt. Även min andra chef jobbar febrilt för att vi ska få till mitt mål.

  Sockret går bra, även om jag fuskade igår och det beror inte på att jag inte kunde stå emot. Jag hälsade på min andra chef och de hade en farsdagstårta och jag åt en liten bit. I övrigt går det bra att hålla mig ifrån kolhydrater och socker, härligt!

  1. Tack Jeanette! Det var skoj på motormässan- trots att jag inte är helt frälst motorfantast ännu… :-)
   Jag tog till ost och mandlar när jag var så sötsugen att jag höll på att dö. Måste väl ha varit någon avgiftningstopp som jag nådde, för sedan dess är det över… Tack och lov!
   Vad duktig du är som kör på och kontaktar folk. Jag har skrivit massor av mail idag också- bara att vänta och se vad som kommer tillbaka. Jätteroligt att det går framåt med både socker-kontroll och jakten på drömmarna. Och absolut, likaså gott att drömma i flerfärg och jättestort! :-) Som devisen säger: då när man åtminstone trädtopparna. ;-)

   Kramar,
   Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..