ANNONS

Skorpionens hemliga vapen för kraft och möjligheter

/

Solen befinner sig i Skorpionens tecken och allt som stavas hemligheter och inre styrka är på tapeten. Om stjärntecken kunde ta patent på namn hade Skorpionen troligen ägt världsrättigheterna till ordet ”Hemlighet”. Pluto, som styr Skorpionen, är förknippad med makt och inflytande på ett massivt sätt. Pluto vill beröra hela världen, skaka om och få den att transformeras. Rhonda Byrnes uppmärksammade film ”The Secret” bär utan tvekan både Pluto och Skorpionens tecken: hennes dokumentär om hur man kan transformera sitt yttre liv, genom att ändra sina tankar spred sig som en löpeld över världen, allt under Skorpionens ledord, hemlighet.

Oprah´s strong women

Där jag befinner mig vräker regnet ned. Faktum är att det baske mig regnar underifrån OCH nedifrån på samma gång. När jag snabbt vill skifta humöret brukar jag ta till några av Skorpionens hemliga vapen:

1. Vittnesmålen från tusentals av människor världen över som genom att tänka ”Jag kan”, ”Det är möjligt”, istället för ”Nej, det är inte realistiskt”, ”Inte kan väl lilla jag åstadkomma det DÄR” , finns samlade på The Secrets hemsida. De är sorterade efter ämnesområden såsom hälsa, arbete och kärlek. Jag blir alltid glad när jag läser några av de berättelserna! Ni finner dem HÄR.

2. Oprah berättelse om en ung kvinna som vid 11 års ålder giftes bort och som nekades en utbildning, får mig alldeles tårögd. Den unga kvinnans dröm var att få studera. Uppmuntrad av en hjälparbetare att drömma och tro på att hennes drömmar vara möjliga att uppfylla, skrev den unga flickan ned sina drömmar och gömde sedan lappen under en sten i Afrika. För en kvinna i hennes position verkade de omöjliga att uppnå. Några år senare återvände kvinnan med ett TV-team för att gräva upp asken där hennes papper låg. Gissa vad det stod på lappen och vad hon kunnat pricka av- en otroligt inspirerande berättelser, ni finner den HÄR.

Vad drömde du om för 2 år sedan? Och vad har du idag?

När jag först fick höra talas om att man skulle ”tänka sig till” lycka, hälsa och välgång var jag oerhört skeptiskt. Men, nyfiken testade jag ändå. Jag fick in några riktiga fullträffar: pengar bara kom till mig och fantastiska personer dök upp för att hjälpa mig på olika sätt. När jag glömmer att praktisera det positiva tänkandet tycker jag alla möjligheter försvinner. Nu när jag letar nytt arbete, praktiserar jag lagen om attraktion varje dag för att få mig på rätt humör för att lyckas.

Även om man inte tror ett endaste dyft på tankens kraft är det ändå roligt att notera följande:

1. Vad drömde och önskade du dig för dig själv för två år sedan? Var det ett nytt jobb, en ny relation, en fantastisk läkare eller fina arbetskollegor?

2. Vad har du idag, som överensstämmer med de önskningarna?

Jag vågar säga att du det är högst troligt att du uppfyllt flera av dina önskningar!

Mina drömmar och resultatet

Oavsett om man mediterar på sina drömmar varje dag eller bara mentalt sätter upp dem som mål och sedan lägger dem åt sidan, brukar vi få det vi önskar. För två år sedan, ganska exakt, startade jag en skrivarblogg för att hitta likasinnade. Jag var ensam med mina bokmanus och ville hitta andra som också skrev och som lyckades nå sina skrivardrömmar. (Att ha kontakt med sådana som lyckas är oerhört viktigt för att hamna i rätt ”jag-kan-också-stämning”. ) Jag reste till bokmässan förra året och bara stod där och stirrade på montrarna; Bonnier, Pirat, Norstedts… Jag såg författare som signerade böcker, höll föredrag och träffade sina läsare IRL. Och jag önskade så innerligt att jag också en dag skulle få befinna mig där med en egen bok under armen.

Det har hänt saker sedan dess, fantastiska personer har kommit in i mitt liv och hjälpt mig att bättra på min barnbokstrilogi men jag väntar fortfarande på att få skriva avtal med ett svenskt förlag. Drömmar skiftar också med tiden och sedan bokmässan 2012, har jag hittat sidospår.

Sedan förra året började mina skrivardrömmar att handla mer och mer om att få skriva ner svaren på det som mina väninnor återkommande frågade mig om. Astrologi var ett givet ämne, entreprenörsskap på internet, ett annat. Och plötsligt fick jag något slags flöde i det hela! På bokmässans första dag i år, ironiskt nog, lyckades jag  kombinera dessa två intressen när tidningen Metro publicerade den här artikeln om mig och mina astrologiböcker på Amazon.  Om någon hade berättat det för mig när jag förra året stod, närmast paralyserad, på bokmässan, hade jag inte trott det.

Dröm på, alltså! Och sikta mot stjärnorna! Allt är möjligt!

Vad skriver ni på era önskelistor?

Vad drömmer ni om just nu och vad har ni uppnått för drömmar de senaste två åren? Oavsett om ni skriver era lappar och gräver ned dom, eller om ni förvarar dem i huvudet, tror jag att vi alla hela tiden producerar drömmar som vi vill uppnå. Som ni vet älskar jag real life stories, för de inspirerar mig och andra- det vore väldigt roligt att få höra era egna berättelser!

Ha en underbar dag!

PS Jag avslutar med de här vackra bilderna från Österrike som kom på sms imorse. Svärfar firar 70 år (GRATTIS!) på underbara Hotel Stanglwirt och har både underbar utsikt och smarrig chokladtårta att titta på. Är inte ett dugg avundsjuk. Inte ett smack, faktiskt.

14
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00