Skorpionens hemliga vapen för kraft och möjligheter

Solen befinner sig i Skorpionens tecken och allt som stavas hemligheter och inre styrka är på tapeten. Om stjärntecken kunde ta patent på namn hade Skorpionen troligen ägt världsrättigheterna till ordet ”Hemlighet”. Pluto, som styr Skorpionen, är förknippad med makt och inflytande på ett massivt sätt. Pluto vill beröra hela världen, skaka om och få den att transformeras. Rhonda Byrnes uppmärksammade film ”The Secret” bär utan tvekan både Pluto och Skorpionens tecken: hennes dokumentär om hur man kan transformera sitt yttre liv, genom att ändra sina tankar spred sig som en löpeld över världen, allt under Skorpionens ledord, hemlighet.

Oprah´s strong women

Där jag befinner mig vräker regnet ned. Faktum är att det baske mig regnar underifrån OCH nedifrån på samma gång. När jag snabbt vill skifta humöret brukar jag ta till några av Skorpionens hemliga vapen:

1. Vittnesmålen från tusentals av människor världen över som genom att tänka ”Jag kan”, ”Det är möjligt”, istället för ”Nej, det är inte realistiskt”, ”Inte kan väl lilla jag åstadkomma det DÄR” , finns samlade på The Secrets hemsida. De är sorterade efter ämnesområden såsom hälsa, arbete och kärlek. Jag blir alltid glad när jag läser några av de berättelserna! Ni finner dem HÄR.

2. Oprah berättelse om en ung kvinna som vid 11 års ålder giftes bort och som nekades en utbildning, får mig alldeles tårögd. Den unga kvinnans dröm var att få studera. Uppmuntrad av en hjälparbetare att drömma och tro på att hennes drömmar vara möjliga att uppfylla, skrev den unga flickan ned sina drömmar och gömde sedan lappen under en sten i Afrika. För en kvinna i hennes position verkade de omöjliga att uppnå. Några år senare återvände kvinnan med ett TV-team för att gräva upp asken där hennes papper låg. Gissa vad det stod på lappen och vad hon kunnat pricka av- en otroligt inspirerande berättelser, ni finner den HÄR.

Vad drömde du om för 2 år sedan? Och vad har du idag?

När jag först fick höra talas om att man skulle ”tänka sig till” lycka, hälsa och välgång var jag oerhört skeptiskt. Men, nyfiken testade jag ändå. Jag fick in några riktiga fullträffar: pengar bara kom till mig och fantastiska personer dök upp för att hjälpa mig på olika sätt. När jag glömmer att praktisera det positiva tänkandet tycker jag alla möjligheter försvinner. Nu när jag letar nytt arbete, praktiserar jag lagen om attraktion varje dag för att få mig på rätt humör för att lyckas.

Även om man inte tror ett endaste dyft på tankens kraft är det ändå roligt att notera följande:

1. Vad drömde och önskade du dig för dig själv för två år sedan? Var det ett nytt jobb, en ny relation, en fantastisk läkare eller fina arbetskollegor?

2. Vad har du idag, som överensstämmer med de önskningarna?

Jag vågar säga att du det är högst troligt att du uppfyllt flera av dina önskningar!

Mina drömmar och resultatet

Oavsett om man mediterar på sina drömmar varje dag eller bara mentalt sätter upp dem som mål och sedan lägger dem åt sidan, brukar vi få det vi önskar. För två år sedan, ganska exakt, startade jag en skrivarblogg för att hitta likasinnade. Jag var ensam med mina bokmanus och ville hitta andra som också skrev och som lyckades nå sina skrivardrömmar. (Att ha kontakt med sådana som lyckas är oerhört viktigt för att hamna i rätt ”jag-kan-också-stämning”. ) Jag reste till bokmässan förra året och bara stod där och stirrade på montrarna; Bonnier, Pirat, Norstedts… Jag såg författare som signerade böcker, höll föredrag och träffade sina läsare IRL. Och jag önskade så innerligt att jag också en dag skulle få befinna mig där med en egen bok under armen.

Det har hänt saker sedan dess, fantastiska personer har kommit in i mitt liv och hjälpt mig att bättra på min barnbokstrilogi men jag väntar fortfarande på att få skriva avtal med ett svenskt förlag. Drömmar skiftar också med tiden och sedan bokmässan 2012, har jag hittat sidospår.

Sedan förra året började mina skrivardrömmar att handla mer och mer om att få skriva ner svaren på det som mina väninnor återkommande frågade mig om. Astrologi var ett givet ämne, entreprenörsskap på internet, ett annat. Och plötsligt fick jag något slags flöde i det hela! På bokmässans första dag i år, ironiskt nog, lyckades jag  kombinera dessa två intressen när tidningen Metro publicerade den här artikeln om mig och mina astrologiböcker på Amazon.  Om någon hade berättat det för mig när jag förra året stod, närmast paralyserad, på bokmässan, hade jag inte trott det.

Dröm på, alltså! Och sikta mot stjärnorna! Allt är möjligt!

Vad skriver ni på era önskelistor?

Vad drömmer ni om just nu och vad har ni uppnått för drömmar de senaste två åren? Oavsett om ni skriver era lappar och gräver ned dom, eller om ni förvarar dem i huvudet, tror jag att vi alla hela tiden producerar drömmar som vi vill uppnå. Som ni vet älskar jag real life stories, för de inspirerar mig och andra- det vore väldigt roligt att få höra era egna berättelser!

Ha en underbar dag!

PS Jag avslutar med de här vackra bilderna från Österrike som kom på sms imorse. Svärfar firar 70 år (GRATTIS!) på underbara Hotel Stanglwirt och har både underbar utsikt och smarrig chokladtårta att titta på. Är inte ett dugg avundsjuk. Inte ett smack, faktiskt.

 1. Petra skriver:

  Ja, spännande detta! En egen lägenhet drömde jag om för 2 år sedan efter år i kollektiv, nu har jag kommit så långt att jag hyr i 2:a hand. Aktuellt mål är1:a handkontrakt. Jag drömde även om att förstå mig själv bättre och har de senaste 2 åren transformerats mycket själsligt och nu vågar jag mera och låter kärleken styra oftare än rädslan. Jag drömmer om ett eget företag, att coacha och vägleda andra och har nu kommit in på en utbildning i personlig/andlig utveckling. SÅ KUL! Jag drömmer även (sen flera år tillbaka) om att sjunga in musik i studio, att få nå ut till andra och hjälpa dem läka med min musik och historia. Så nu satsar vi på att jag attraherar rätt person som kan hjälpa mig att göra den drömmen sann!

  Allt är möjligt, the sky has no limit! :)

  Kram Petra

  1. Hej Petra! Jag blev väldigt glad av ditt meddelande! Du låter bestämd på vad du vill ha och det säger mig att du också kommer lyckas. När intentionen finns att hjälpa andra tycks man få vingar- det är en vacker sak att få göra gott för andra samtidigt som man hjälper sig själv. Underbart! Jag håller tummarna för dig och alla dina drömmar. Håll kontakten- din historia vill jag inte missa!
   Stor kram
   Helena

   1. Petra skriver:

    :) Tack för ditt svar och jag blir ju glad när du blir glad av mitt inlägg :) Good circle!!

    Jo, jag håller helt med dig i det du skriver om det fina i att hjälpa andra. Jag har livserfarenhet kring ångest och har sedan 3 år tillbaka börjat bena ut i detta och vågar nu berätta för omgivningen om hur det är. Jag försöker vända något smärtsamt destruktivt till min styrka att kunna hjälpa andra. Där ser jag en mening med ”det onda”. Så det finns absolut en önskan om att kunna hjälpa andra i liknande situation att må bättre, få tröst, hopp och igenkänning. Det är så viktigt för i sin ångest kan det kännas väldigt ensamt.

    Och att ta initiativ att visa andra uppskattning är så viktigt! Idag gav jag vackra rosor till en frisör i min hemstad, för att jag genom hennes misslyckande med mitt hår i november 2012 (som jag då fördömde) blev tvungen att resa norrut till två av mina bästa vänner (som jag gått frisörskolan med och känt sedan 1994) och för att göra en lång men vacker story kort, så fick jag en panikattack hos dem och vågade då berätta om mina år av inre sorg, smärta och kamp. Något dem inte vetat om under alla dessa år för att jag skämts så för mig själv och min ångest. Men det visade sig att en av mina två vänner hade samma ångest och under haft det under lika lång period som mig! Så vi fann varandras själar på en helt annan nivå tack vare frisörens misstag i min hemstad och tack vare att jag vågade öppna mitt hjärta när jag väl besökte mina vänner….allt hädner av en anledning och det har hjälpt mig bli mer öppen och modig. Mer kärlek till folket!

    Kram och absolut på återskrivande!

    1. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter, Petra! Det är en stor sak att ta det klivet, att våga berätta. Jag har haft en del samtal med personer som under årens lopp berättat för mig ”jag är ju så svag, jag har ju ångest och bara trillar ihop, jag duger inte till något…”. Jag brukar försöka stoppa dom redan vid ordet ”svag”. Jag tror att det är precis tvärtom, det krävs oerhört starkt folk för att klara av att hantera ångestattacker och att sedan dölja sitt lidande också. Jag är väldigt glad för att du verkar ha hittat en väg till bättring. Själv använder jag mig alltid av EFT (Emotional Freedom Technique) om det är galet stressigt. Det tar ner mig i lugn på några minuter. Känner du till det? Ett fantastiskt botemedel, och gratis, för att snabbt hantera stress, ångestvibbar och negativitet.
     Stor kram till dig och på återhörande! :-)
     Helena

     1. Petra skriver:

      :) Det är genom att dela med andra som jag kommer vidare! En form av självläkning samtidigt som jag kanske i samma veva läker andra.

      Jag håller med dig. Det krävs en helt omänsklig styrka att hålla”fasaden” och ångesten i shakt. Inte värt det. Att trycka bort känslor gör oss sjuka. Jag har varit utbränd minst två gånger sedan gymnasietiden med sjukskrivning som följd på grund av detta, så jag är ett av alla levande exempel.

      ETC lät spännande! Vill du berätta mera om detta så vore jag jättetacksam! Jag har störst tro på att ta tag i känslan under beteendet. Jag har testat KBT många gånger men rädslan har inte lämnat mig för det, så jag kan bekräfta det du skriver. Därimot när jag har lyssnat i kroppen och frågat min kropp, mitt hjärta vad det har att säga mig, då jag har lugn och ro kring mig…då svarar min kropp ofta med tårar…

      KRAM tillbaka! Jag är så glad att jag hittade hit! Du är verkligen en grymt skicklig astrolog! :)

      1. Petra skriver:

       ha,ha..vad fick jag ETC ifrån? :P Jag menar så klart EFT!

       /Petra och ”disträ är mitt mellannamn” :)

 2. Lena skriver:

  Vill bara tacka för en väldigt bra blogg:) Å visst är tankens kraft fantastisk!

  1. Tack Lena, vad glad jag blir! Vad härligt att du instämmer angående tankens kraft. :-) Hoppas vi hörs vidare här i bloggosfären.
   Kram
   Helena

 3. När jag tittar tillbaka två år så inser jag att många av mina drömmar gått i uppfyllelse! Fantastiskt härligt att inse även om livet har känts hårt flera gånger under den tiden.

  1. Javisst fungerar det om man ser det så, från framtiden och bakåt. Så skönt att känna att man går framåt, även när det känns som man står stilla i ett tuggummiträsk ibland…
   Stora kramar till dig!
   Helena

 4. Jag har också sett filmen The Secret, jag har även läst
  boken.

  Vad drömde jag om för två år sedan. Jo att jag ska utbilda
  mig till dansledare, den har slagit in med buller och bång också. Jag hade även
  två till drömmar, varav ingen har slagit in ännu, men jag är på god väg. Den
  ena är ett nytt jobb där jag får hålla på med dans på heltid. Den andra är att
  träffa en man och gifta mig för första gången i mitt liv. Jag ser framför mig
  att drömmarna kommer att slå in inom loppet av 6 mån – 1 år. Jag hade inte så
  många drömmar, för två sedan, jag tror att det var endast tre drömmar.

  När jag hade läst boken och sett filmen så gjorde jag en
  visionstavla som jag har i datorn. Det är mina stora drömmar som jag har
  skrivit ner, samt klistrat in bilder till texten i dokumentet.

  Jag förstår att du inte är avundsjuk. När du fyller 70 år så
  kommer du att fira med tårta, resa och njuter av din valda utsikt, eller hur?

  GRATTIS till din svärfar som får njuta av allt det goda!

  Tack och jag önskar dig en fin dag!
  Kram

  1. Visionstavlor är SÅ roliga att jobba med och att titta på! Jätteskoj att du har en sån på datorn! Jag brukar skriva lösa lappar och sätta upp bredvid mitt skrivbord så att jag alltid kan se dem :-)
   Kram
   Helena

   1. Vilken bra idé, tack!
    Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..