Astrologi och självhjälpshyllan- ”De förbjudna böckerna”

En gång i tiden klassades vissa böcker som djävulens verk. Örtmanualer, Nostradamus profetior och stjärnskådande kunde leda direkt till offentlig avrättning. Iställer kodades böckerna på vers och gömdes undan. De kom att bli historiens förbjudna verk.

Spolar vi framåt till nutid behöver man bara ta en liten tur genom Gamla Stan i Stockholm för att hitta butiksskyltar med orden ”Spådom pågår” eller ”Astrologi”. Att lämna den fyrkantiga advokatvärlden för att få stiga in i en rökelsedoftande lokal med böcker om stjärnor och healing tilltalar mig oerhört och känns liksom lite ”Harry Potterskt”.

En favorit i Stockholm

Hur mycket jag än älskar nätet och e-böcker är det ändå inget som går upp mot att få ta en paus och gå in i en bokaffär. Vattumannen på Drottninggatan i Stockholm är en favorit. Där började jag köpa böcker om astrologi redan som tonåring och där hittar jag alltid något spännande. Make samt övrig familj vet att om jag beger mig dit, kommer jag vara strängt upptagen en god stund. ;-)

Har ni några tips på bokaffärer med samma tema runt om i landet?

 

 1. Julia84 skriver:

  Hej Helena! Jag kommenterade på din blogg för ett litet tag sedan om ett nytt jobb. Idag och imorgon inleds löneförhandlingen och jag har satt ett högt löneanspråk då arbetet motiverar det. Jag vill dock verkligen ha jobbet-ngt särskilt en vädur född 9/4-84 bör tänka på i dessa dagar? Kraaaaam!

  1. Hej Julia! Envisa Julia, kanske jag ska säga, du är ju Vädur. Jag skulle behöva tid och ort för din födelse för att se bättre. Maila mig på lovableblog@gmail.com så ska jag slänga ett litet getöga ;-)
   Kramar
   Helena

 2. Nej tyvärr.
  Min dag blev inte som jag trodde den skulle bli, trots stjärnan i almanackan, men det kanske blir bra ändå.

  Ha en fin kväll!

  1. Åh vad tråkigt att du inte hade någon bra dag. Men du, imorgon ligger Jupiter och Solen fortfarande så pass nära varandra att det kan smitta av sig…

   Kram
   Helena

   1. Vi pratade jobb, men inte längre än terminsjobb. Mitt dagjobb pratade negativt om företaget, att förmodligen så finns inte mitt nuvarande jobb efter sommaren 2014. Jag ska träffa min andra chef i dag, ska direkt prata framtid med henne. Hur gick det för dig?

    1. När jag förlorade mitt arbete var det med en känsla av skräckblandad förtjusning: något nytt, roligare väntar samtidigt som trygghet försvinner. Se det som att det väntar dig nya utmaningar som ligger med i linje med dina mål och önskningar. Jag hade brainstorming för mig själv igår, tills jag nästan trillade av stolen och fick gå utan middag till följd av att vara ”mentalt onåbar”. La ner med en lätt känsla av förvirring men idag trillade kronan ned och jag fick ihop en plan. Jag mailar och kontaktar vidare idag. Och håller tummarna för dig! Du kommer hitta en bra väg, det är jag säker på. Prata klartext med chefen i ödmjuk ton, det underlättar alltid. ;-)
     Kramar!

     1. Vad kul att att du fick ihop en plan!

      Igår hade jag också brainstorming för mig själv, men tänkte att det hjälper inte….nu blev jag negativ. När jag lade mig så bestämde jag mig för att ta upp ämnet. Min danschef sa att ja nu måste vi göra något och hennes chef samt chefen för kontoret gick igång direkt, så kanske :) Inte målet direkt, men påsikt kan det vara en bra lösning som han fick en idé på.
      Kram

      1. Mmm, känner igen det där med att man blir lite negativ om det känns som att det tar emot. Då brukar jag försöka släppa hela tanken och göra något annat. En god natts sömn eller en långpromenad brukar ge nya tankar. Så här i efterhand tycker jag att drömmar kan uppfyllas på helt andra sätt än de man hade föreställt sig och att jag ibland hindrat mig själv genom att ha försökt bestämma sättet eller vägen som det skulle ske. Nu försöker jag undvika det. Det låter som att det rör på sig för dig kring din dröm- det är alltid bra! :-)
       Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..