ANNONS

Astrologi och självhjälpshyllan- ”De förbjudna böckerna”

/

En gång i tiden klassades vissa böcker som djävulens verk. Örtmanualer, Nostradamus profetior och stjärnskådande kunde leda direkt till offentlig avrättning. Iställer kodades böckerna på vers och gömdes undan. De kom att bli historiens förbjudna verk.

Spolar vi framåt till nutid behöver man bara ta en liten tur genom Gamla Stan i Stockholm för att hitta butiksskyltar med orden ”Spådom pågår” eller ”Astrologi”. Att lämna den fyrkantiga advokatvärlden för att få stiga in i en rökelsedoftande lokal med böcker om stjärnor och healing tilltalar mig oerhört och känns liksom lite ”Harry Potterskt”.

En favorit i Stockholm

Hur mycket jag än älskar nätet och e-böcker är det ändå inget som går upp mot att få ta en paus och gå in i en bokaffär. Vattumannen på Drottninggatan i Stockholm är en favorit. Där började jag köpa böcker om astrologi redan som tonåring och där hittar jag alltid något spännande. Make samt övrig familj vet att om jag beger mig dit, kommer jag vara strängt upptagen en god stund. ;-)

Har ni några tips på bokaffärer med samma tema runt om i landet?

8
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00