Fullmåne och sömn

Hur sov ni inatt?

Jag vet inte hur ni sov i natt, men min natt var präglad av vakenhet. TOTAL VAKENHET. Exakt klockan 03:34 vaknade jag och kunde inte somna om. Tre hundarna tycktes drabbade av exakt samma vakenhet. Full cirkus när en person och tre lurviga varelser rör på sig i flera timmar under natten. När jag väl somnade så var det mardröm på mardröm som besökte mig.

Natten till två dagar innan fullmåne är alltid så här för mig. Idag känner jag mig hålögd och lite grann som Gollum som har släpat sig fram genom en mörk, obehaglig grotta halva natten. Stora koppar kaffe ska få mig på banan igen.

Dörrvakter och förlossningsavdelningar

Jag läste någonstans att månen påverkar vatten på jorden och i kroppen. Förlossningsavdelningar menar att det är extra fart när det är fullmåne och då jag en gång i tiden arbetade på ett diskotek vet jag att det var en regel att alltid sätta in extra dörrvakter just på fullmåne-helgerna. Detta är ju helt kvasivetenskaplig fakta men det är ändå intressant att notera att något tycks ske i samband med fullmånen: mer ilska, känslor och fart.

Sova, sova, säng, säng, säng (Tack Galenskaparna för den gamla godingen!)

Nyfiken så googlade jag lite på fullmånens inverkan på sömnen. I Huffingtonpost hittade jag den här artikeln om en sömnstudie som gjorts nyligen och som bekräftar att man sover sämre vid fullmånen. Inte för att just den informationen gör mig så mycket piggare nu, men ändå. *Gäsp*

Ha en underbar fredag!

 1. Tänk att det ante mig att månen är full nu igen! Jag är så påverkad av månen, så svårt att sova, klarvaken!

  Blir en tidig kväll i kväll, hoppas du och jag får sova i natt och alla andra!
  Trevlig kväll önskar jag dig!
  Kram

  1. Det är ju inte fullmåne förrän på söndag men det här händer mig alltid två dagar innan fullmånen. Sen är det helt okej-tack och lov! Jag önskar dig en riktig god natts sömn också! :-)
   Kram Helena

   1. För mig pågår dålig sömn tills den är på väg tillbaka….
    Tack!
    Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..