Projekt Inre Styrka. Resultat vecka 2.

Ännu en vecka har passerat och utmaningen för veckan var att kontakta minst tre intressanta företag och/eller personer för att komma ett steg närmare mitt mål: ett nytt arbete.

Resultat:

I min maillista över skickade mail finns mail till två nätverk, fyra företag, en bokning till en entreprenörsmässa för kvinnor och mailväxling med en konferensbokare på ett hotell. Jag har brainstormat och sedan sållat en hel del för att hitta rätt personer och företag att maila. Bästa lärdomen den här veckan var att man under sökandets gång hittar andra intressanta sidodörrar. Om man gläntar lite på dom kan man hitta helt andra vägar som faktiskt tar en till samma slutliga mål.

De gyllene tre

De andra tre målen som övergripande gäller också; att våga drömma STORT, befria mig från begär (socker) och att tänka tio tacksamma tankar varje dag- hur gick det med dom?

Tack, tack, tack, tack… och TACK!

De tio tacksamma har utökats. Jag mår så otroligt bra av att skänka tacksamma tankar åt saker som jag har och som sker i mitt liv. Jag tackar nu inte bara när jag stiger upp utan även då jag promenerar med hundarna. Det får mig på toppenhumör!

Dåligt beteende i skafferiet denna vecka

Det finns tyvärr en notering om ”dåligt beteende i skafferiet” denna vecka. Jag föll för frestelsen Tomteskum efter drygt en vecka utan några kolhydrater alls. Jag var beredd på att kroppen skulle skrika efter kolhydrater och tog saken med ro. Det är okej att gilla godis men det är inte okej att äta det varannan timme. Mitt mål var att bli av med okynnestuggandet på karameller och bakverk. Det har lyckats. Har inte rört en enda kolhydrat sedan Tomteskums-festen. Kroppen mår bättre, vågen visar mindre och jag kan dra åt ett snäpp till i skärpet. Jag känner mig nöjd.

(Hur går det för er andra? Ni vet att jag är så nyfiken! :-) )

Dream on, Dream on!

Att drömma stort har gått bra. Jag gottar mig i alla möjliga drömmar om att få skriva för en stor publik, gå till ett arbete som jag ÄLSKAR, glädjas över fortsatt god hälsa, tillbringa tid med min familj och att få fortsatt härliga mail från fina bloggläsare här på Amelia. Allt är möjligt!

Sammantaget en bra vecka. På måndag är det dags för nästa utmaning.

Ha en underbar lördag!

 1. Jag har inte avstått en enda kolhydrat. Däremot håller jag mina drömmar levande, har uppnått några delmål i veckan och idag har jag äntligen klippt mig och hittat tillbaka till mitt yttre jag! Du, ett bra nätverk att vara med i är LinkedIn, det kanske du redan är, men om inte: Fixa genast en profil där.

 2. Idag har jag ätit choklad, men jag trycker inte i mig hela tiden. Avstår du helt från kolhydrater, även i maten?

  Jag tackar också, det känns härligt att göra det.

  Är nyfiken på nästa veckas utmaning!

  Trevlig helg!
  Kram

 3. N skriver:

  Tack för veckans inspiration. Jag har lyckats gå ned flera centimeter runt midjan och köpt en julklänning i en storlek jag inte kommit i på flera år, sockerstoppet var precis vad som krävdes, så tack! Tack vare den positiva utgången av veckan kommer jag nu bli en trogen läsare av din inspirerande blogg.
  Eftersom även jag är i likande fas i arbetslivet känns även dina råd gällande nya jobbutmaningar som en tacksam puff i rätt riktning. De tio Tacksamma tankarna har jag följt sedan några månader inspirerad av boken The Magic, och jag älskar resultaten och känslan det bidrar med varje dag. Ovärderligt! Det är härligt att ha funnit din blogg och jag är nu en tacksam läsare varje dag och längtar efter dina nya poster. Ser framemot måndagens utmaning. Tack och fortsätt skriv så här inspirerande, snälla. Varma hälsningar N

  1. Hej N! Tack för ditt fina meddelande och vad roligt att vi följs åt på den här nya, nyttiga vägen! Stort grattis till dina framgångar- otroligt inspirerande! Måndagens utmaning är redan planerad och man kan faktiskt se den som en slags förlängning på The Secret och The Magic. Det kan bli en spännande nästa vecka! :-)
   Stort tack igen för att du skrev så fint. Dina och andras kommentarer är ju mitt enda sätt att veta om jag är på rätt väg eller inte med det jag skriver. Dina ord värmde verkligen och jag ser fortsatt fram emot att höra ifrån dig och att få höra mer om dina framgångar med arbete och hälsa.

   Stor kram
   Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..