Horoskop vecka 47, 2013

Det som såddes i maj, skördas nu

Idag, söndag den 17 november, är det fullmåne i Oxens tecken. Den här fullmånen är kopplad till nymånen i samma tecken den 10 maj i år. Minns ni vad ni startade då? Vad det än var så  får det nu en chans till avslut. Oxen styr zodiakens andra, ekonomiska, hus. De närmaste två veckorna kan vägar till nya inkomstkällor visa sig. Oxen är praktisk, lugn och metodisk, vilket är väldigt skönt efter all känslomässigt drama på sistone.

Shopaholic?

Oxens styrare är vackra, skönhetsälskande Venus. Hon kommer absolut att locka oss alla till skyltfönster med vackra kläder där märkena stavas LYX. När hon ätit en god lunch på NK går hon hem för att äta en romantisk middag på tu man hand med sin kärlek. Vibbarna känns väldigt Morris– klassiskt, vackert och lyxigt. Om budgeten tillåter, unna dig något, med Venus har du alla chanser att hitta en speciell klänning eller den perfekta handväskan under de närmaste två veckorna!

Fantasi och intuition

Drömska och intuitiva Neptunus har fått fart igen efter en fem månader lång tupplur. Sedan i juni kan vi ha känt oss en aning förvirrade. Var den där drömmen ett tecken? Vilken väg är egentligen den rätta? Vi har troligen tänkt och mediterat över livsval och saker som vi håller endast för oss själva. När Neptunus nu antagit normal fart över himlen igen kommer kreativa projekt (Neptunus har en fantastisk fantasi) att äntligen komma vidare och vår känsla för vad som är rätt eller fel, styr inte längre in oss i labyrinter. Skriv, skapa och gå vidare efter denna personliga sökar-period.

Energi möter tur

Den här veckan bjuder på en måndag och tisdag som präglas av energiknippet, Mars, möte med den stora turplaneten Jupiter. Ledorden är mod, tur, framgång och optimism. Vi framhäver oss själva, våra kroppar är starka och vi har tur.

Mars befinner sig i petige Jungfrun och stressar troligen på allt vad detaljer heter när han signalerar till Jupiter i Kräftans tecken att få lite fart på hem, familj och företagsamhet som har relation till just hemmet; real estate, catering, barnomsorg. Jupiter svarar med tur inom dessa områden. Mars älskar att sätta fart på allt och alla. Eftersom Jungfrun älskar renlevnad och detox tycker Mars att detta är en utmärkt dag för att träna som om det gällde livet; Capoeria och boot camp är verkligen hans melodi. Hårt, svårt och svettig, precis som i armén, ska det vara. Släng gärna in en liten tävling också- Mars älskar att vinna!

De stora optimisternas tid

På fredagen flyttar Solen in i optimistiska Skytten. Det väntar oss en månad med betoning på att våga sikta mot stjärnorna för att i slutändan kanske i alla fall nå trädtopparna. Skytten älskar utlandet, högre studier och att filosofera. Tankar på utbildning, gärna utomlands, eller med koppling till juridik och språk, är aktuella. Att resa långt, långt bort, likaså. Skytten styr över det nionde huset som även beskyddar bokförlag och tv-sändningar. Har du kreativa idéer för TV kanske det är dags att lyssna på Skytten som skriker ”Tänkt stort! Tänk internationellt!” och registera din idé på TV Writers Vault? Med Neptunus på banan har du alla möjligheter att nu slutföra din stora roman och skicka in den till förlag! Återigen, tänk internationellt. Det finns svenska agenter runt om i världen som kanske skulle älska just din bokidé.

Enda brasklappen…

Skyttar är visionärer och ser möjligheter överallt. De skjuter sina pilar vilt åt alla möjliga mål. För att använda den här månaden på bästa sätt, sikta in dig på ett eller två projekt för att verkligen ha tid, lust och energi, att slutföra dem framgångsrikt.

Ha en underbar vecka!