Saturnus återkomst- Livsläxor vart 30:e år

Vad är Saturnus återkomst?

Planeten Saturnus tar cirka 29,5 år på sig för att återkomma till samma plats som den befann sig på då du föddes. Strikt som han är vill Saturnus göra dig vuxen genom att låta dig genomföra olika livsval. Det är dags att göra något av sitt liv! Den första gången man upplever Saturnus återkomst är alltså precis innan man fyller 30 år. Perioden kan även kallas 30-års kris.

Saturnus uppgift är att följa dig på vägen av transition från barn till vuxen. Ofta är åren mellan 27- 31 en period då man också tar stora, livsavgörande beslut: man gifter sig, skaffar barn, byter arbete, blir klar med en utbildning eller byter bostadsord. Perioden är ofta präglad av just frågan ”vilket är mitt livskall?” och innebär ofta att man får mer ansvar, både mot mig själv och mot omvärlden.

60 år och 90 år

Om Saturnus anser att man följde sitt hjärtas röst i 30-års åldern är han nöjd. Om inte, kommer liknande frågor tillbaka till i de nästkommande cyklerna. Åren 57-61 präglar en period då man ska gå från vuxen till klok. All kunskap man fått under sina nästan 60 levnadsår ska få komma till sin rätt.

Lever man så länge som till 90 år, säger stjärnorna att Saturnus följer en på vägen från klok till vis och upplyst.

Beroende på i vilket stjärntecken som Saturnus befinner sig i väntar det oss också olika typer av livsläxor att ta hand om. En väldigt lättläst och informativ bok om hur Saturnus tar sig uttryck i de olika tecknen är Surviving Saturn´s Return.den här sidan kan man också hitta intressant information samt få hjälp att ta reda på i vilket tecken Saturnus befinner sig i.

Vad tog du för beslut mellan 27  och 31 års ålder?

Minns du vad som hände dig under åren 27-31? På vilket sätt fick du mer ansvar (Saturnus ledord) på dina axlar? Vad uppmärksammade du som din sanna väg här i livet? Och följde du den vägen?

 

 1. Mia skriver:

  Hej? Har en fråga ang.saturnua…vilket påverkar mest? När saturnus e på din asc.? Måne? Sol?…tacksam för svar!!

 2. Så härligt och befriande, Angelica! Grattis!
  Kram
  Helena

 3. Jag lämnade en hemsk relation när jag var 31 år. Livet efter det har lätt till en underbar liten dotter.

 4. Hahaha, jag blir alltid så full i skratt av dina horoskop som ju verkar pricka in allt i mitt liv. :) Jag tog det ytterst ansvarsfulla beslutet att gifta mig, byta land och få barn runt dessa år. Även om det ju milt sagt gick åt helvete på många plan, så var det ändå i farans riktning liksom, något som ändå kändes som rätt beslut och som än idag känns som det.

  1. ”Det låg i farans riktning” :-) Man lever och man lär-puh!
   Stor kram!

 5. Jag fick två söner under den perioden, men i övrigt hade jag inga planer….
  Kram

  1. Att få barn är en enorm transformation, helt i enlighet med Saturnus ”låt oss göra dig vuxen”-effekt! Jag började inse att det var dags att lyssna på det kreativa kallet och beredde för en ny karriärväg. Så där lagom kul när jag trodde jag var färdigutbildad och klar, men det fanns inget annat val än att följa glädjen i det kreativa. :-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..