ANNONS

Författarskap i horoskopet

/

Från dröm till tanke till bok

Det är inget snack om saken- det skrivs runt om i Sverige. Skrivarkurserna är överfyllda och det här med att få skriva tycks nästan ha blivit en folkrörelse. Jag är en av de som älskar att få kasta mig in bland manus och att fundera över potentiella deckarupplägg. Nyfiken kan man undra om det går att se i horoskopet om en person har anlag för skrivande eller inte?

Jag hävdar att så är fallet. Ett personligt horoskop kan inte bara berätta om där finns skrivartalanger att utveckla utan även ge ledtrådar om vilken typ av skrivande som är mest passande. Är det den utredande deckar-Skorpionen, petiga Jungfruns detaljrikedom eller vackre mode/utseende-Venus som vill komma till uttryck mellan raderna? Och hur lyckas man bäst i sitt skrivande? Genom att arbete i grupp eller genom att isolera sig och skriva i ensamhet under vintermånaderna?

Merkurius, Tvillingarna och det tredje huset

Det stjärntecken som framför allt förknippas med skrivande är Tvillingarna. Många utmärkta journalister och författare är just Tvillingar. De är fantastiska på att finna information och sedan förmedla den vidare. Tvillingarna styr det tredje huset som är förknippat med just kommunikation, skrivande, journalistik och kurser. Vid framgång är det lokal framgång som gynnas i motsats till Tvillingarnas motsatta tecken, Skytten, som vill publicera över hela världen! Tvillingarna styrs av kommunikationsplaneten Merkurius och det är också den planeten man vill titta närmare på i födelsehoroskopet om man ska spana efter en potentiell skrivartalang.

Andra planeter som ger information om skrivandet är fantastifulla Neptunus men också den organiserade Saturnus. Att slutföra ett manus kräver disciplin och ”rumpan mot stolen” i många, långa timmar.

Väntan på gång…

Tack vare att planeterna ständigt rör sig kan vi drabbas av både skrivflyt, skrivkramp och enorm kämparandan. Jag brukar roa mig med att tima mina manusutskick med när stjärnorna är extra gynnsamma mot kreativa projekt. Nedan ser ni en bild på mitt senaste manusutskick. Där inne ligger närmare 300 sidor barnboksmanus som bara väntar på att få genomgå den askungelika förvandling från simpelt A4 till laminerat omslag och sättning av inlaga. Blir 2014 det år då det blir verklighet? Jag hoppas det!

6
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00