Författarskap i horoskopet

Från dröm till tanke till bok

Det är inget snack om saken- det skrivs runt om i Sverige. Skrivarkurserna är överfyllda och det här med att få skriva tycks nästan ha blivit en folkrörelse. Jag är en av de som älskar att få kasta mig in bland manus och att fundera över potentiella deckarupplägg. Nyfiken kan man undra om det går att se i horoskopet om en person har anlag för skrivande eller inte?

Jag hävdar att så är fallet. Ett personligt horoskop kan inte bara berätta om där finns skrivartalanger att utveckla utan även ge ledtrådar om vilken typ av skrivande som är mest passande. Är det den utredande deckar-Skorpionen, petiga Jungfruns detaljrikedom eller vackre mode/utseende-Venus som vill komma till uttryck mellan raderna? Och hur lyckas man bäst i sitt skrivande? Genom att arbete i grupp eller genom att isolera sig och skriva i ensamhet under vintermånaderna?

Merkurius, Tvillingarna och det tredje huset

Det stjärntecken som framför allt förknippas med skrivande är Tvillingarna. Många utmärkta journalister och författare är just Tvillingar. De är fantastiska på att finna information och sedan förmedla den vidare. Tvillingarna styr det tredje huset som är förknippat med just kommunikation, skrivande, journalistik och kurser. Vid framgång är det lokal framgång som gynnas i motsats till Tvillingarnas motsatta tecken, Skytten, som vill publicera över hela världen! Tvillingarna styrs av kommunikationsplaneten Merkurius och det är också den planeten man vill titta närmare på i födelsehoroskopet om man ska spana efter en potentiell skrivartalang.

Andra planeter som ger information om skrivandet är fantastifulla Neptunus men också den organiserade Saturnus. Att slutföra ett manus kräver disciplin och ”rumpan mot stolen” i många, långa timmar.

Väntan på gång…

Tack vare att planeterna ständigt rör sig kan vi drabbas av både skrivflyt, skrivkramp och enorm kämparandan. Jag brukar roa mig med att tima mina manusutskick med när stjärnorna är extra gynnsamma mot kreativa projekt. Nedan ser ni en bild på mitt senaste manusutskick. Där inne ligger närmare 300 sidor barnboksmanus som bara väntar på att få genomgå den askungelika förvandling från simpelt A4 till laminerat omslag och sättning av inlaga. Blir 2014 det år då det blir verklighet? Jag hoppas det!

 

 

 

 

 1. Gisela skriver:

  Hej Helena
  Det vore jätteintressant om du skrev något om dina tankar kring detta att jorden sakta har bytt läge under 3000 år, och nu ska man egentligen tillhöra ett nytt stjärntecken… Är en Oxe, men med det nya så är jag egentligen en Vädur. När jag läser om Väduren så faller allting på plats..
  Hur bör vi handskas med detta???

  1. Hej Gisela! Tack för ditt meddelande- jättekul med läsarkontakt! Din fråga är intressant och syftar på det ståhej som uppstod 2011 då en astronom pekade på att jordens axel rört sig så pass att vi, enligt honom, borde kunna lägga till ett nytt soltecken till de övriga 12. Detta skulle då innebär att vissa av oss skulle ”bli” det tecken som kommer innan vårt eget, precis som du nämner, alt att falla under det nya, 13:e tecknet. Debatten var het bland astrologer och en del läsare resonerade upprört att de ”degraderats” från zodiakens kung, Lejonet, till ”simpla” Krabbor.

   Jag har inte lagt någon vikt vid det, om jag ska vara ärlig. Inte heller kan jag påstå att jag är expert på frågan. Att axeln rör sig har varit känt under många år och jag har följt rekommendationer av de astrologer som jag under åren lärt mig mycket, mycket av: Susan Miller och Jonathan Cainer. De avfärdade hela resonemanget med ett trettonde tecken och menar att det är planeternas kontakt med varandra vid olika tillfällen som är de viktiga. De sker oavsett om jordaxeln skiftar läge eller inte.

   Vad jag undrar över med dig är om det kanske är så att du har ascendenten i Väduren, vilket skulle förklara att ditt hussystem passar in i Vädurens rörelser och att du då känner igen dig? Vet du vilket ditt ascendenttecken är? Är du alternativt född på en s k cusp, d v s mycket tidigt i Oxens tecken?

   Jättespännande fråga angående när den akademiska världen möter den kvasi-vetenskapliga! Hoppas vi hörs av mer här!
   Kram Helena

 2. Jag älskar dina horoskop, Helena!

  1. …Och jag blir så glad av dina fina kommentarer! Jättehärligt att ha förmånen att öpnna datorn, logga in och läsa att någon tycker om det man skriver. :-)
   Stor kram till dig!

 3. Jag håller tummarna att det blir så för dig!
  Kram

  1. Tack söta Jeanette! Jag hoppas att dina drömmar blir sanna snart också. Målsättning, målsättning, målsättning och ”Yes, we can”!
   Kramar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..