ANNONS

Projekt Inre Styrka. Resultat vecka 3

/

Utmaningen vecka 3- lyssna till ledtrådar, tips och signaler

Okänd kvinna gav mig ett klockrent tips på arbete!

Veckans utmaning gick ut på att lyssna på tecken, varifrån de än månde komma. Veckans bästa tecken/ledtråd var att en  kvinna gav mig en idé genom att mail. En idé till hur jag skulle kunna hitta ett arbete. Jag tänker alldeles för mycket på hur jag ska hitta ett nytt arbete. Till slut känner jag mig alldeles vimmelkantig. Då bestämde jag mig för att säga frasen: Tack för alla tips på arbete jag får idag. Jag upprepade frasen som ett mantra i fyra dagar när jag promernade med hundarna, och sen kom mailet från en för mig helt okänd kvinna. (Detta var inte en kvinna som hittat mig via den här bloggen, utan via mitt engagemang i ett nätverk.) Fantastiskt!

Ett magiskt ord?

Jag fick också ett ord till mig återkommande. Det dök upp överallt tills jag inte längre kunde ignorera det. Ett enda ord: Podcast. Jag älskar entreprenörsskap på nätet och det här är väl värt att utforska lite mer. Vad tror ni om att jag gör en podcast med tema astrologi, inre styrka, entreprenörskap och skrivande- av en kvinna för kvinnor? Skulle ni lyssna?

Resultat: Helt klart värt att fortsätta praktisera! Två bra tankar som jag hittills inte funderat över kom till mig under veckan. Efter en veckas tid tror jag dock att detta är en utmaning som kräver lite mer tid på sig. Jag tänker alltså ta med mig den här utmaningen fortsatt också.

Hur gick det för er andra?

De gyllene tre

De gyllene tre: 10 tacksamma, att våga drömma STORT och bli fri från (socker-) begär gick bra. Den sista gyllene regeln, den om socker, gav mig dock viktiga lärdomar i veckan:

Uppdatering om sockerutmaningen:

Fitness Queen?

Det har hänt något! Efter nu nästan tre veckor på sockeravgiftning tycks kroppen ha vaknat till. Jag kommer hela tiden på mig själv med att vilja träna. När jag åt för mycket socker kände jag aldrig den här känslan- underbart! Just nu promenerar jag en hel del med hundarna, men något mer krävs nu. Inte så att jag får lust att lyfta stockar i skogen och anmäla mig till något närliggande bootcamp, men att få upp flåset en aning vore härligt.

Kvinnofällan i LCHF

Det har dock inte bara varit en dans på rosor den senaste veckan. Storögt noterade jag att vågen hade ökat med ett kilo. Samma kilo som jag tappade när jag la om kosten till kolhydratsfattig och ströp alla bullar, kakor och tårtor. Även om målet med Projekt Inre Styrka inte är att gå ner i vikt, utan att hitta en balans där jag känner mig stark, sund och smart, undrade jag ändå vad som var felet. Efter lite googlande och läsande i olika forum hittade jag problemet. De ska vara en typisk kvinnofälla; grädde, bär och nötter när man använder LCHF. Jag fann ett av mina problem med en gång: socker och/eller grädde i kaffe samt mjölk. Jag dricker flera koppar te och normalt en kopp kaffe per dag. Detta ger en hel del mjölk. Lärdom: mindre mejeriprodukter.

Jag heter varken Piff eller Puff

Nötter tycks jag ha knaprat likt en ekorre. Det har fyllt sitt syfte; jag är inte sockergalen längre, men, jag måste återgå till att ta till nöttricket endast i nödfall. Lärdom: Några nötter är okej om jag är apans hungrig- inte annars.

Jag är visserligen mycket mindre sockersugen men…

Jag kommer fortsätta med att hålla mig till en kost med lite kolhydrater. Jag märker att jag mår bra av den. Dessutom faller jag för mindre frestelser. De få gånger jag har tagit mig en smörgås eller ohederligt erbjudigt mig själv ett Tomteskum, har det ju som bekant gått åt fanders. Bäst att hålla rak linje här alltså. Nästa vecka är det fortsatt lågt intag av socker och kolhydrater.

Fram med måttbandet!

Jag minns ett program av Anna Skipper där en kvinna efter idogt kämpande knappt tappat någon vikt alls. Men på måttbandet skilde det enormt. Fram med måttbandet alltså, eller det klassika ”klädprovartricket”. Sitter det lösare, är det rätt! Så.

Hur känner ni andra som också fått bukt med socker och småätande?

På måndag är det dags för nya utmaningar och jag tror att ni kan gissa vad en av dem blir… :-)

Ha en underbar lördag!

5
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00