Horoskop vecka 48, 2013

Ta chansen!

Solen har precis tagit plats i optimistiska Skyttens tecken. Allt ljus är på internationella kontakter/resande, böcker, skrivande och förläggande samt högre studier. Filosofiska tankegångar gynnas också- Skytten älskar att funderar över stort och smått. (Här finner ni en snabbgenomgång för vad Solens position i äventyrlige Skytten innebär för alla stjärntecken under tiden mellan den 23 november till den 23 december.) Skytten kan anses vara naiv eller kanske någon som bara borstar av sig det som är jobbigt för att istället sikta mot nya mål. Låt det blir er ledstjärna den kommande månaden: våga chansa på att kontakta drömföretag, personen ni beundrat i hemlighet eller visa världen vad ni arbetat på. Skytten gör det hela tiden och när hon blir rädd lugnar hon sig alltid med orden ”Äh, vad är egentligen det värsta som kan hända?”. Skytten är också starkt förknippad med tur och därför är det än mer anledning till att följa sina drömmar och våga hoppa nu. Börja redan idag!

Veckans turdag!

På torsdag den 28 november möts kommunikationsplaneten, Merkurius, och Skyttens styrare, turgossen Jupiter. De båda planeterna befinner sig exakt 120 grader ifrån varandra. Detta anses vara ett mjukt, positivt möte mellan två planeter. De samarbetar och ger varandra energi, kan man säga.

Merkurius befinner sig i djuplodande Skorpionen (känslor, det dolda, psyket och het passion). Jupiter (tur, expansion, utland, entrerenörskap, filosoferande och högre studier) befinner sig i kvinnliga familjetecknet Kräftan. Vad Merkurius än väljer att tala om, kommer Jupiter välja att kabla ut till så många som möjligt. Att presentera idéer är kalas på denna dagen! Du kommer troligen vara nyfiknare än vanligt och suga åt dig som en svamp av ny information och kunskap som kommer till dig. Oro eller negativitet tycks som bortblåst tack vare Jupiters ”Äh, vad gör väl det om 100 år”– attityd. Att tänka en aning banbrytande, ligger i energin. Detta är verkligen dagen då du lyssnar till din inre röst (Skorpionen) och ger den en chans ute i den stora världen.

Kraft till förändringar- tänk banbrytande!

Som om veckans turdag inte vore nog, har vi på söndag den 1 december ännu ett toppenmöte på stjärnhimlen. Det är livsgivande Solen och de plötsliga förändringarnas planet, Uranus, som ger varandra energi. Även de två har då exakt 120 grader mellan sig. Uranus älskar att gå i spetsen för sådant som aldrig gjorts förut. Solen tycker att detta är värt att ge extra kraft. Det är betoning på jaget, personliga projekt och att ta världen med storm. Står du i startgroparna för något som är helt nytt inom ditt arbete, i ett sätt att studera/lära på eller när det gäller träning. Du kan göra skillnad, inte bara för dig själv, utan bli en sann inspiration för andra. Satsa!

Övergripande energi

Som ni hör präglas veckan av stark optimism och framtidstro. Är det något som går emot er under veckan, våga ha tillit till att det istället väntar något bättre runt hörnet; en ny date, ett nytt arbete, en ny möjlighet. Skyttens kappa är rymlig och där man först tror att man gått på en nit, kan det sedan visa sig finnas guld.

Amore, amore y libertad

Kärleksmässigt är det nu fullt möjligt att partners och herrar ni dejtar, visar upp en ungdomlig, lekfull attityd men, framförallt, frihetsälskande livstil.(Att låsa in en Skytt ger reaktionen ”Nobody puts ME in a corner” i rekordfart. Sen ser ni bara fotsulorna när han eller hon traskar vidare.) Det bästa ni kan göra är att följa med på upptågen, ta dagen som den kommer och hoppas på det bästa. Det är vad Skytten gör mest hela dagarna.

Ha en underbar vecka!

 

Idag firar jag 37 år av levnad och några av klokhet. Igår såg köksbordet ut så här innan vi gav oss av för att fira en annan glad kvinna som fyllde (futtiga) 30 år! I paketen dolde sig ett fint halssmycke samt ett doftljus från Edblad. (Edblad tycks ha expanderat till att göra allt från kläder och accessoarer till heminredning- jag älskar´t!) Maken kompletterade med rosa champagne.

PS- Vad tycker NI?

I veckan kom ett mail med förfrågan om mer kärleksastro här på bloggen. (Naturligtvis kommer det- redan den här veckan!) Jag tar med glädje emot konstruktiv kritik! Vad vill ni läsa mer om? Vad tycker ni är bra respektive mindre bra? Era kommentarer är guld värda och en av mina få ledstjärnor när det gäller att veta om det jag skriver är bra eller bara så där lagom bra. Var inte blyga nu! Jag vill veta allt vad ni tycker så att jag kan skriva bättre och ännu mer inspirerande i framtiden. Önska på!

Kramar till er alla!

 1. Emma M skriver:

  Hej! Har inte kommenterat innan men går ofta in och kollar efter nya inlägg. tycker att du tillför något nytt och bra med din astroblogg! Den är mycket bättre och mer ingående och lättförståelig om jag jämför med andra jag läst. Fortsätt så! En podcast tror jag du skulle göra bra också! Trots att detta med astro kan tyckas lite hockuspokus av en del men får du det att låta trovärdigt och naturligt då det du skriver går att applicera på våra vanliga liv. Är alltid spännande att gå in och läsa och fundera om det stämmer överens med ens eget liv just nu.
  Böcker tror jag absolut att du skulle vara bra på också och kunna tillföra något nytt även där.
  Vänliga hälsningar Emma

  1. Hej Emma! Åh, vad glad jag blir för dina uppriktiga kommentarer- jätteskoj att höra att mitt sätt att skriva horoskop på går hem :-)
   Böcker inom området finns det planer på- önskar bara att dygnet hade fler timmar. Puh! :-)
   Jag ser fram emot att höras vidare här på bloggen.

   Allt gott till dig, kramar Helena

 2. Perioden fram till 23 december kommer att stämma in på mig. Vad det gäller amore så ska det bli spännande att se om det här mig ;)

  Kärlekshoroshop känns ju himla trevligt! Podcast lyssnar jag aldrig på.

  Trevlig vecka!

  1. Jamen vad skoj, Jeanette! Jag håller tummarna för kärleken också :-)
   Bra kommentar angående podcast- kanske borde jag söka statistik på hur många som egentligen lyssnar på podcast? Återkommer där. :-)
   Kramar Helena

 3. Petra skriver:

  Grattis i efterskott Helena! :)

  Och tack för ännu ett mega inspirerande blogginlägg! Jag blir så taggad av att besöka din blogg varje dag och läsa det du förmedlar!

  Ja, men åh vad roligt med kärleksastro också! Tummarna upp för det!

  Mitt tips: fortsätt göra som du gör för du gör det så bra! :)

  Ett tips för ”inre styrka veckorna” som du kör om att hålla sig ifrån godis på veckorna (som fungerar för mig) är att tänka att inget är förbjudet. Då blir godiset inte lika attraktivt :) Och jag ser till att äta regelbundet och med fokus på protein, grönsaker och frukter och bär. Smoothies med bas på kvarg eller grekisk yougurt är underbart som ”dessert” om man blir sugen på något gott på kvällen tex. Jag sötar med stevia och har i vaniljepulver och massa goa bär/frukter och toppar med kokosflingor. MUMS!

  Kram på dig!

  /Petra

  1. Tack Petra!
   Jag älskar din kommentar om att tänka att Inget är förbjudet, att man liksom bara tränar lite på att inte äta sötsaker. Då känns man sig plötsligt som en superwoman som är duktig hela dagen! Ja, lite mer kärlek än vanligt denna vecka här på bloggen alltså! PS Ska omedelbart köpa Stevia- det är slut i mina hyllor!
   Kramar till dig!

   1. Petra skriver:

    Vad roligt att höra Helena! En dag i taget och om det blir lite godis mellan varven av sund så blir det så. Man är väl livsnjutare också :) Jag älskar både att äta god mat/ godis och att träna så jag har ganska bra balans från det bästa av två världar! Och när man tränar kan man ju unna sig lite mera utan att det gör något. Och ”faller man ner i godisskålen” lite för ofta, ja då tar man bara en extra, uppfriskande promenad/träning och så är det plus- minus noll :) Livet är för kort och med för mycket godsaker för att levas asketiskt!

    Do it! Stevia är bra :)

    PS. Ser framemot att läsa om skyttens kärleksmanéer. DS

    Kram, Petra

    1. Vi är helt på samma linje, inställningen får inte vara att sätta mål som känns orimliga. Jag vill kunna leva en livstid med nya goda vanor men även med en aning godis då och då. Begäret är faktiskt mindre och mindre, jag känner mig orerhört glad över detta. Bara att fortsätta- har precis powerwalkat- loving it!
     Kramar Helena

 4. BWT skriver:

  Solklart veckohoroskop! Ja å Grattis till dej föresten! Visserligen är du ju själv skytt men din liknelse att man bara ser fotslulorna när dom går var så skön/klockren. Dejtar nämligen en skytt och har fullt upp att hinna med i ”ta dagen som den kommer” men när blir de allvar för dom ?? De är min stora fråga?! Killen är helt underbar men de känns som komma till nåt seriöst med en skytt är nog svårare än världsfred. så hur tänker en skytt när de gäller sånt liksom? han har asc lejon och venus i stenbocken…. Ge mej ett tips… Vem vet ja kanske är närmare målet än jag tror… Fundilerar vidare jag

  1. Petra skriver:

   Jag har samma erfarenhet som dig BTW om att dejta en skytt! Jag lyckades inte fånga hans hjärta men han är ännu inte helt avskriven för jag vet att han är intresserad av mig men inte vågar visa det/erkänna det. Han har dessutom ascendenten i skytten så… haha..ja, ni förstår att han är svårfångad :P Jag är själv våg med ascendenten i skytten så jag förstår honom väl och det underlättar!

   /Petra

   1. Btw skriver:

    Men va kul att få svar av en medläsare, Petra! Sj är ja fisk m asc i vågen å killen ja pratar om har 5planeter i skytten å alla ligger i femtehuset! Puh.. Men visst har ja hans hjärta de tror ja nog men få honom att agera verkar svårare så att säga; allt är liksom bara ”för dagen” så att säga… Men de slutar väl med att ja ger upp å då ska de bli kul att se hur han reagerar.. Saknar väl inte kon förrän båset är tomt! :p // btw

    1. Petra skriver:

     Eller hur BWT! Jag kunde inte låta bli att svara :) Jag känner ju igen känslan du beskriver så oerhört i att dejta en skyttenkille, så jag ville bekräfta din erfarenhet :) och ja, det kan ju fungera att ”ge upp” och låta ”din skytte” fundera lite på din frånvaro. Jag försöker tänka lite som dig där och ge ”min skytte” lite löplina, haha. Time will show om han kommer löpande tillbaka då eller om jag bara ska klippa linan och gå vidare :)….

     Kram, Petra

     1. Vad kul att läsa era kommentarer till varandra också! :-) Återkommer självklart om Skyttens kärleksmanér!
      Kramar!

  1. Hej BWT!
   Tack, vad härligt med en kommentar från dig! Din fråga känns så stor att jag kommer göra ett blogginlägg av den- håll utkik i veckan alltså! ;-)
   Nu när vi ändå ska ha lite mer kärlekstema kan jag lika så bra bre på lite, eller hur!
   Jättekul att du kommenterade, hoppas få höras av vidare här på bloggen.:-) Så fantastiskt kul med läsarkontakt!

   Kramar Helena

 5. Grattis på födelsedagen!
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..