Kärleken och Skytten (kombinationen Fisken och Skytten)

Jag fick en fråga på bloggen om hur Skytten dejtar. Jag tyckte den var så rolig, och högaktuell eftersom vi just nu har Solen i just Skyttens tecken, så jag beslutade mig för att skriva ett helt inlägg om saken. :-)

Skytten- den glade äventyraren

Skyttar älskar frihet, både för sig själva och för sin partner. Dejtar du en Skytt kommer han eller hon med andra ord inte smyga i buskarna för att kontrollera vad du gör när du vill ha egentid. Skytten är nämligen iväg på egna äventyr  då! Ett förhållande kan skrämma en Skytt eftersom det helt klart begränsar deras frihetsmöjligheter. Att bara kunna packa sin resväska och bege sig 3 månader till Asien kanske inte är möjligt med äktenskap och barn i bagaget. Skyttar gifter sig ofta flera gånger i livet.

I kärlek är de passionerade, öppna, nyfikna och äventyrliga. I likhet med egocentriske Väduren kan de ha lite för lätt för att bara se sin sida av saken. Men, detta går att ordna. Säg bara till din Skytt att han/hon baske mig får skärpa sig- så brukar polletten trilla ned. (Banna inte för mycket bara- Skytten vill känna att han/hon fixar detta själv. Bäst är att inte tala om saken igen.)

Skyttarna är superoptimister, även i kärlek. De kan med lätthet sätta sin partner på piedestal, sedan inse att det inte känns så bra i relationen men ända intala sig att detta ÄR bra. Tar man inte hand om sin Skytt kan han/hon försvinna väldigt snabbt när det senare gör för ont i hjärtat.

Bloggfrågan: En Fisk och en Skytt?

Frågeställaren, Btw, är Fisk och föremålet för hennes kärlek är Skytt. Passar de? Och hur ska hon kunna fånga honom- löplina eller krav?

Svaret:

Ni befinner er med 3 teckens mellanrum till varandra. Detta innebär att era tecken står i s k kvadratur till varandra. I en relation mellan Fisk och Skytt bjuds det sålunda på utmaningar men också passion och kraft. Låter som vilket förhållande som helst, eller hur? Låt mig fortsätta. En kvadratur-relation präglas av en ständig dragkamp. När är det dags att dra respektive ge efter, är aktuellt mest hela tiden. Utmaningen ligger i ett nå en balans då både drar och håller i repet så att det förhålls spänt och rakt. Då kan Skytten och Fisken bli ett riktigt kraftpar att räkna med. Ett sådant par som når gemensamma mål för att de förenar sina krafter.

Mönster från barndomen

Inom astrologin motsvarar Skytten och Fiskarna varandras familjezoner; det tionde huset (pappa) och det fjärde huset (mamma). Många Skyttar finner möjlighet till läkning i gamla sår från barndomen genom en partner som är Fisk. Tror man på karmisk astrologi kanske det inte är helt galet att peka på att ni mycket väl känner starka familjeband till varandra från ett tidigare liv. Partner kan mycket väl ha varit i din familj, såsom barn eller förälder. Tänk på när ni upplever motstånd mellan varandra- är Skytten som ett bångstyrigt barn som du vill uppfostra, eller som en strikt förälder som du vill göra uppror mot?

Fiskarna och Skytten är båda s k mutable signs. Er styrka är att ni båda är flexibla och ”går igång” av förändring. Ni delar samma inställning till livet på det sättet.

Utmaningar samt möjligheter för Fisken/Skytten relationen:

1. Att skapa en balans mellan dina och partners egna önskemål- vem ska dra och när- är grunden till att ingen av er lämnar draglinan och går åt ett annat håll.

2.Notera när du eller din partner agerar ut ilska/ledsamhet som kan härstamma från hur familjelivet sett ut som liten. Lämnade din far din mor och begav sig ut på äventyr, eller styrde din mamma eller syskon dig med järnhand? Känner du dig som ett barn eller som en vuxen i den här relationen? Om du är barnet är det dags att bete sig vuxet och ta ansvar, om du är den vuxne är klara riktlinjer och önskemål nödvändiga, bannande inte. Att diskutera igenom hur man ska agera när man blir föräldrar, innan  man blir föräldrar, förhindrar överraskande utmaningar när det är bäst att fokusera på omvårdnad, kärlek och nattsömn istället.

3. Hitta ett gemensamt mål. Att gå samman till en stark enhet istället för att tävla mot varandra om vem som ska vara hemma istället för att gå på firmafest ensam eller måste ta hand om tvätthögen. Ni kan bli ett radarpar inom business, träning eller övningar som stödjer ett högre gott (välgörenhet och/eller politik). Att dela ett gemensamt intresse eller mål är oerhört stärkande för Fisken/Skytten-relationen. Har ni gemensamma mål? Om inte, är det kanske dags för det nu!

Hoppas detta hjälpte dig en aning, Btw!

 

 

 

 

 1. Anonym skriver:

  Hejsan, jag är kräfta och dejtar just nu en Skytt. Skulle verkligen uppskatta om du skrev ett inlägg om vår kärleksmatch! :)

  1. Hej!
   Tack för din kommentar- jag ska ha den i åtanke när jag skriver inlägg!
   Kram
   Helena

 2. petra skriver:

  Åh spännande detta ju! :)

  Jag har oxå en skytte att fånga :) Har känt honom sedan 1 år tillbaka och i mina ögon är vi perfect match! Han är dock väldigt velig. Han vet att han känner ganska mycket för mig men vet inte helt vad han vill ändå. Han har ett långt förhållande bakom sig så omöjlig är han ju ej! Han är skytt med asc i skytten och jag är våg med asc i skytten! Det vore underbart skoj om du ville ställa ett kärleksastro för oss också! Jag har inte släppt taget helt ännu nämligen då jag känner så starkt och vet att det ändå är något mellan oss…

  Kram Petra

  1. Hej Petra! Visst ska jag kika på det också- det blev rena kärleksveckan det här- ge mig några dagar bara så ska jag skriva om Vågen och Skyttens kärlek!
   Hörs snart igen,
   Stor kram Helena

   1. Petra skriver:

    :) Ja, men verkligen! Kärleksenergier är underbara!

    Men lova Helena att bara kika på detta om du har tid och lust! Känn ingen press och så klart, ta den tid du behöver! Jag är ju härmed en trogen läsare och går ingenstans (…trots att jag har asc i skytten, hi,hi)

    Kram och tack!

    /Petra

    1. Visst ska jag kika på det, Petra! Det är roligt och kanske glädjer fler därute också! :-)

     Kramar till dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..