Projekt Inre Styrka. Utmaningar vecka 6.

Projekt Julfrid

Efter flera veckor av intensiva funderingar, är det dags att lugna ner sig. Julen står för dörren och jag tror varken jag, eller någon annan, har kraft att ta i från tårna just nu. Istället är det konsten att vara närvarande här och nu, för hälsan och lugnets skull, som är aktuellt.

Jag vet inte hur många år jag har sprungit runt halvsvettig för att handla julskinka, paketpapper och städprodukter dagarna innan jul. Varje gång jag stått i kilometerlånga köer har jag mentalt sagt åt mig själv att ”för fasicken, kunde du inte gjort detta på ett bättre sätt?”

Nå, i år ska jag lyckas!

Veckans utmaning:

Var närvarande i nuet! Släpp det som inte är nödvändigt.

Guldkottar

Förra veckan brainstormade jag mig lätt galen. Jag kände mig som en ekorre som stod och skakade stammen på en stor tall. Ner föll alla kottarna och sen hade jag ett enormt arbete med att välja ut de som var värda att släpa hem. Jag har funnit mina guldkorn och jag har signalerat åt de företag och personer som jag är intresserad av att arbeta för/med, att jag finns. Nu är det dags att göra som Terry Evans en gång sa åt mig.

Terry Evans bästa råd

Terry Evans gav mig ett av de bästa råd man kan få när man ”vill, vill, vill, men inget händer” : att släppa. För er som är bekanta med tankens kraft så vet ni att ett av huvudstegen för att dra till sig det man önskar, är att förlita sig på att det kommer att lösa sig. Att lösningen just nu transporteras till dig. Det innebär rent praktiskt att släppa allt personligt agerande. Det är slut på telefonsamtal, brainstorming och fixande. Istället ska man bara göra något annat och praktisera tacksamhet för det man har.

Precis detta är vad veckans utmaning går ut på; att göra så lite som möjligt för att komma i balans och vara mentalt närvarande här och nu.

Den som längtar framåt, missar något i nuet och den som saknar, skyndade för mycket i dåtiden

Det är inte en helt lätt sak det där med att leva i nuet. Att inte längta  eller sakna åt något håll. Det blir till att hålla tankarna rätt hela veckan. Så fort jag kommer på mig själv med att vandra ifrån här och nu, ska jag ropa tillbaka mig. Allt det som inte är nödvändigt att göra- ska jag heller inte göra längre. (Jag menar då med relation till arbete och annat innovativt- det är dags för projekt julfrid i sinnet.)

Hemligheten på dataskärmen-hur jag programmerar mitt omedvetna till lugn

Jag har ett knep för att ge mig en extra kick. Jag använder mig av subliminala meddelanden som ”flashas” på min datorskärm var tredje sekund.Det är rent konkret meningar som ”jag känner mig helt lugn och avslappnad” eller ”jag njuter till fullo av att vara närvarande i nuet” .  Jag hinner inte läsa vad som står, men mitt undermedvetna gör det. Tack vare ett mycket smart program från Subliminal Power, kan jag välja att affirmationer som gynnar karriär, hälsa eller lugn och ro, fullkomligt regnar positiva affirmationer över mig tusentals gånger under den tiden jag sitter framför datorn.

Jag har använt mig av det här programmet länge. Det hjälper mig att programmera mig för något visst, när jag inte själv hinner sitta och fundera över affirmationer hela tiden. Nu har jag satt det på lugn-och-ro-programmet. Många framgångsrika nätentreprenörer använder också detta program och har sett fantastiska framgångar.

Om ni tycker det låter intressant, finner ni det HÄR. (Det fungerar dock bara på PC men det finns andra liknande program på nätet också.)

Fortsatta tacksamma tankar, mindre socker (men mindre drömma STORT)

Jag fortsätter med två av de gyllene tre reglerna: 10 tacksamma tankar per dag och bort med socker. Jag avhåller mig från drömmar om framtiden för just nu ska fokus bara vara på här och nu. Skötsel av hem och familj men inget mer. Allt som ligger i framtiden, lämnar jag därhän. Drömmar och önskningar är redan ivägskickade till både chefen ovan molnen och människor på jorden. Jag behöver INTE vara där och peta mer nu. Faktum är att jag bara stör då.

Kommer denna vecka göra att jag, för första gången, känner mig riktigt glad och avstressad när julen står inför dörren? Resultatet rapporterar jag som vanligt på lördag.

Är ni några där ute som känner er manade att göra samma sak? Vilka är era bästa lugna-julsinnet-knep?

 1. J skriver:

  Tack Helena för tänkvärt inlägg. Längtar efter att ta nästa steg med en viss person men istället för att tvinga fram något ska jag bara släppa det och bara vara här och nu. Svårt men ska försöka:)
  J

  1. Hej J! Vad kul att du skriver en rad här! Jag känner igen din frustration med att vilja gå vidare, utan att tvinga fram det. En sak som är ganska lustig, om man lyckas med att släppa situationen en stund, är att personen som det berör, tycks märka det! Det är som om en liten antenn sänder ut en signal: ”Alert, alter, J, är på väg att ge upp- styr om situationen, annars kan hon ge upp dig helt”. Jag sänder dig dig varmaste tankar och håller tummarna för att personen ger dig den där efterlängtade glädjen snart!
   Stor kram till dig!
   Helena

 2. Janette skriver:

  Jag deltar i en yogagrupp och i ca 15 min på slutet har vi mindfulness – här och nu och det är svårt. Det behövs stor träning för att vara här och nu, tankarna flyger iväg och det är normalt, vårt sinne fungerar så. Med övning blir det ju bättre. Efter mina danspass har jag avslappning för mina deltagare i 15 min, väldigt populärt.

  Jag har svårt att leva här och nu, tankarna och idéerna flyger iväg hela tiden, framåt, framåt FRAMÅT ;) Jag vill ha kärlek och nytt jobb med andra ord ett nytt härligt kärleksfullt liv i både privat och jobb. Hjärnan jobbar konstant!

  Jag tycker inte att jag gjort allt för att jag kan låta mina tankar vila på min framtid, jag är rädd att jag missar allt. Jag ska ändå göra mitt bästa för att vara med på utmaningen.

  Tack för program tipset!
  Trevlig vecka!

  1. Javisst är det en svår sak det där med att bara slappna av och praktisera mindfulness. Men det var verkligen dags för mig att testa! Jag hoppas vi båda ska må bra av det så här inför juletiden.

   Kramar Helena

 3. Petra skriver:

  Definitivt ja! Jag vill så mycket! Jag längtar efter kärleken; att träffa min själsfrände att bygga familj och framtid med! Att köpa bostad, ta körkortet och äga bil, att få leva min största a dröm och sjunga i ett band a la Melissa Horn, att ge ut en bok, att inspirera, hjälpa andra hitta kärleken och andligheten i sig själv… Ja jag har stora drömmar och känner ett sorts medialt, kreativt, musikaliskt, andligt ”kall” men blir ofta frustrerad över att jag inte vet HUR jag ska leva mina drömmar! Så jag vill, vill, vill jag också! Typ vill sönder mina önskningar, så nu ska jag göra som dig Helena, släppa och öva fortsätta öva tacksamhet och leva nu! Lättare sagt än gjort att inte vara där och peta men vi får göra vårt bästa och berätta hur det gått :)

  Kram, Petra

  1. Hej Petra,
   Det fina med människan är att när det medvetna vilar, arbetar det undermedvetna vidare. Det finns alltså en liten, liten baktanke med denna passivitet också! ;-)
   Kramar till dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..