Simona Ahrnstedt- En romanceförfattarinnas horoskop

[youtubeplay id=”UpSywoeZWOU” size=”medium”]

 

När man är skrivtokig är det närmast himmelskt att få följa en eller flera författarbloggar. Man följer skapelseprocessen från idé till synopsis och sedan under den hårda vägen då alla orden också ska ner på papper. Man lider med författaren när denne drabbas av skrivblockering eller kanske måste radera hela kapitel och man glädjer sig när nyheter om förlagskontrakt och kontakter med litterära agenturer dyker upp. Samtidigt försöker man själv knacka ner egna ord på sin kammare och helt plötsligt känner man sig lite mindre ensam.

Simona Ahrnstedt, kallas populärt för Sveriges romance-drottning. Jag blev naturligtvis nyfiken på Simonas horoskop. Finns där astrologiska tecken för hennes skrivande och val av genre?

Jag saknar tidpunkten för Simonas födelse men har dock datum och plats rätt. Detta innebär att jag i alla fall får planeternas placeringar i de olika tecknen rätt.

Fantasi när det gäller lust och passion

Neptunus- kreative, fantastifulla Neptunus befinner sig i Skorpionens tecken. Hello Romance! Skorpionen är ju själve kungen av passion och lust. Att Simona har sin fantasi just i detta tecken stämmer ju in på pricken med hennes val av genre.

Skrivandets planet i kreative Lejonet

Är det någon planet som kan förknippas med förlagsvärlden, så är det Jupiter. I Lejonet tecken vill Jupiter göra business av skrivande, kreativitet och njutning. Lejonet är, näst efter Skorpionen, en mycket hängiven älskare. Återigen en indikation på kärleksgenre, alltså. Lejonen symboliserar också kungligheter vilket stämmer mycket bra överens med det faktum att Simonas bokkaraktärer hittills har rört sig i den svenska historien där de skickligt vävts in i berättelser på slott och herrgårdar.

Kommunikation och skrivande om relationer

Merkurius är stjärnhimlens egen kommunikatör. Han skriver, föreläser och talar konstant. Det mentala är oerhört viktigt för Merkurius. När han, som i Simonas fall, befinner sig i Vågens tecken är det en sak som är klar: Merkurius vill prata relationer! Mellan kärleksscenerna i böckerna, funderas det också en hel del om kärleken och hur de älskande ska nå och förstå varandra.

Simona själv talar mest överallt om relationer, antingen i sin egenskap av psykolog, eller som författare. Nu senast var det ett kvickt inhopp på Aftonbladets webb-TV om det svåra i att skildra sex.

Framtiden?

Under sommaren 2014 kommer Jupiter att gå in i Lejonets tecken igen. För Simonas del innebär det en dubbel dos av Jupiters tur och förkärlek för expansion av det kreativa. Det var tolv år sedan Jupiter befann sig på samma punkt och det är nu dags för en ny tolvårs-cykel att börja. (Detta får mig att undra om det  kanske var så att Simona började skriva sin första bok under tiden sommaren 2002-sommaren 2003?)

Sommaren 2014 är Simona Ahrnstedt redo för en kreativ nystart. Det nyligen tecknade kontraktet med Forum, där berättelserna nu ska röra sig i en nutida miljö, istället för historisk, tyder på att Simona redan tagit steget mot vad som kreativt ska markera hennes kommande tolv år. Med Jupiters placering i Lejonet och med en duktig litterär agent bakom sig, skulle jag inte bli det minsta förvånad om vi snart får höra framgångsberättelser om försäljningar av de utländska rättigheterna till hennes böcker.

Nedan ser ni mig och Simona på bokreleasefesten för ”Betvingade” förra året. Den risiga bildkvalitén skyller jag helt på min dåvarande förkärlek för en ”rund och söt” telefon, helt i avsaknad av blixt…

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..