Middag i matsalen. Skyttens meny

Jägarens val

När jag skriver, puttrar en dovhjortsgryta på spisen. Nuvarande stjärntecknet Skytten, är trots allt jägaren nummer ett, vilket inspirerade mig till menyn. Kvällens bjudning i matsalen går utan tvekan i jaktens tecken.

En av de stora fördelarna med att bo mitt i Sörmland är att jag och maken har en väldigt omtänksam granne/bonde/jägare. Häromdagen kom han förbi och överräckte en dovhjortsstek. Det är denna som nu med hjälp av rödvin, lök, enbär, champinjoner och grädde, förädlats till grytan som sjuder på spisen.

Maken har köpt en enorm bukett med rosor för att ställa på bordet. Snart åker rotfrukter in i ugnen för att rostas. Jag tror att vi är redo för gästerna strax!

En magisk kväll?

Vi närmar oss fullmånen den 17 december. Den kommer äga rum i tjattriga Tvillingarnas hus och också få små stänk av magi av Neptunus. En fullmånes effekter kan kännas av +/- fyra dagar, varför jag naturligtvis hoppas på att dagens förberedelser i köket nu ska få mynna ut i en lång kväll med god mat och roliga samtal.

Ha en underbar fredagkväll!

  1. Den där karln du har gift dig med, kan inte han tipsa alla sina manliga vänner om hur vi kvinnor vill att karlar ska bemöta oss? Så kan de i sin tur tipsa sina vänner så får vi många ringar på vattnet osv? :)

    1. Tack Hanna! Maken ler när jag läser ditt meddelande högt för honom. :-)
      Kramar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..