ANNONS

Årshoroskop 2014

/

Julen och slutet av år 2013 närmar sig med stormsteg. På nyårsafton är vi många som världen över ser upp mot en färgsprakande himmel och undrar vad det nya året ska föra med sig. Vi skålar i champagne och sänder önskningar från våra hjärtan. Lyssnar man till stjärnornas ord kan man redan nu få sig en snabbtitt på vad som kommer. Som en förtida julklapp från mig till er kommer här årshoroskop för 2014 för alla stjärntecken.

(Tack till BHLDN för bilden på den vackra klänningen, Leona som får symbolisera det nya året och vackra förhoppningar inför framtiden!)

Som alltid, läs gärna för ert ascendenttecken också. Om ni inte vet vilket det är kan ni få reda på det HÄR.

Väduren 21/3-20/4

Vädurarna älskar fart och livet har verkligen varit fullt av just fart sedan Uranus flyttade in i ert tecken år 2011. Sedan dess har förändringarnas planet, Uranus, sett till att ni inte har haft en lugn stund. Uranus slår gärna till över en natt vilket gör att det kan vara svårt att hänga med i svängarna. Det har varit dramatiska och oväntade förändringar, förändringar och mer förändringar på er agenda de senaste två åren och det kommer att fortsätta även under 2014. Andemeningen med all förändring är att Uranus vill att det som inte längre duger, vare sig det är kärlek, arbete eller boende, ska bort. På så sätt är vägen mot dina ideal fri. Vädurnarna har troligen bytt arbete och/eller bostad sedan 2011. Trenden fortsätter. Det bästa Väduren kan göra är att följa med flödet av förändringar.

Det pågår även en annan transformationsprocess för Vädurarna. Bakom stängda dörrar läser ni och kontemplerar livets mysterier. Varför är ni här och vilken är er roll i det här livet? Det är den andliga planeten Neptunus som flyttat in i ert tolfte, dolda hus. Här går man igenom allt det som man vill hålla för sig själv, antingen det är smärtsamma upplevelser från barndomen eller tankar kring andlighet och tro. Med både rastlöse Uranus och spirituella Neptunus i ert team kommer många av de förändringar som görs bero på att er spirituella attityd till livet förändras. Vissa livssutationer, som tidigare varit så självklara, kan plötsligt kännas som omöjliga att fortsätta med.

Karriärsmässigt befinner sig transformationsplaneten, Pluto, i ert karriärhus. Huset som styr utmärkelser och framgångar genomgår en fågel Fenix effekt. Pluto älskar att börja om på nytt. Det är mycket möjligt att ni omvärderar karriären och kanske till och med bestämmer er för att byta inriktning. Pluto arbetar dock långsamt. Han har befunnit sig i Vädurarnas karriärhus i flera år och kommer stanna där i många år till. Detta är inte förändringar som sker över en natt, utan över tid.

Sedan sommaren 2013 befinner sig lyckoplaneten, Jupiter, i Vädurarnas fjärde hus. Här finns hem och familj. Jupiter har sedan sommaren arbetat med att uppgradera hemmet, kanske har ni flyttat eller renoverat hemma. Jupiter kommer fortsätta ropa åt er att satsa på ett hem i en större, lyxigare design, antingen det är ett helt nytt boende eller nya möbler, färg och köksluckor som får hemmet att kännas som nytt. Jupiter styr även ert nionde hus, det som är föknippat med utlandet, varför möbler från utlandet eller eventuella husköp och/eller utlandsflyttar kan bli aktuella.

När juli 2014 kommer flyttar Jupiter vidare till Vädurarnas femte hus. Den andra hälften av 2014 kommer präglas av kärleksflirtar, nöjen, kreativitet, tur i pengaspekulationer och spel. Det femte huset förknippas också med fertilitet och barn. Vädurarna är mer fertila än vanligt från och med sommaren 2014-sommaren 2015. Om du längtar efter en bebis är det dags att satsa då. Om inte, vet du vad du bör göra.

Oxen 21/4-21/5

I oktober 2012 fick alla Oxars kärlekshus besök av den strikte Saturnus. Saturnus, som älskar effektivitet och ansvar, satte omedelbart igång med att lägga upp ett träningsschema för ditt kärleks- och partnerskapsliv. Det är mycket möjligt att du har känt att det äktenskapliga livet och/eller företagssamarbeten har fått sig en dos av grått väder sedan hösten 2012. Det är inte dig det är något fel på. Det är Saturnus som predikar om struktur, ordning och reda och massor av ansvar. Med Saturnus finns inget alternativ: träna, svettas och förbli ödmjuk och du skall rikligen belönas. Tendenserna inom ditt kärleksliv och dina eventuella samarbeten med en företagspartner kommer fortsätta vara en av dina utmaningar under 2014.

Saturnus befinner sig i Skorpionens tecken och han har lagt upp en särskild träningsslinga för att bryta djupt psykologiska mönster som hindrar dig i din relation till andra.Det är också dags att uppskatta det du faktiskt har, istället för att klaga på andra. Oxarna kan nå mindre genombrott i sina relationer genom att först ta sig en titt på sig själv i spegeln. Det du störs av hos din partner är det som du bör titta närmare på inom dig själv. Oxar är givmilda snälla själar. De ger och ger och hoppas i tysthet hoppas på att en dag kanske få något tillbaka. Tänk om, kära Oxe! Om någon i din omgiving kan hjälpa dig- be om hjälp direkt istället för att be en tyst bön. Din omgivning kommer verkligen att uppskatta det!

Företagsmässigt är det möjligt att du stöter på mer ansvarskrävande potentiella partners i företagsvärlden. Försök inte att slinka undan ansvar under året som kommer- Saturnus har ögon i nacken och innan du vet ordet av har han bestraffat dig med extra övningar. Uppför dig som klassens bästa elev- gnäll aldrig och kämpa på, så kan 2014 bli året då du gifter dig/inleder en seriös kärleksrelation eller ingår ett mycket lovande affärspartnerskap. Saturnus är hård, men rättvis!

Överraskningarnas planet, Uranus, är Oxarnas karriärplanet. Sedan 2014 befinner sig Uranus i det tolfte, andliga huset. Uranus vill röra om, väcka tankar och utföra något som känns meningsfullt. Att affärsidéerna tjänar ett högre gott, är avgörande för om det blir business eller inte med en Oxe under 2014. Det är ingenting som Oxarna basunerar ut när det sitter på Strandvägen 1 och tar en drink med väninnorna, men de tänker på det innan de somnar och när de är ensamma. Vad du än gör måste det känns meningsfullt. Du vill inspirera, hjälpa och samtidigt tjäna pengar på det. Kanske vill du pusha ungt företagsamt folk att våga följa sitt hjärtas röst för att lyckas i business eller kanske vill du fånga drömmar du jagat i många år men inte vetat hur du skulle få mod att verkligen satsa? Att känna dig fri och att följa ditt hjärtas röst är det viktigaste i karriären under 2014.

Den andliga planeten Neptunus, befinner sig i ditt elfte, nätverkande hus. Eftersom Neptunus får oss att koppla samman andlighet och höga ideal med det hus den besöker, är humanitära organisationer och crowdfunding för projekt som gynnar ett högre gott på tapeten. Ned med kärnvapen och diskriminering och fram för andlighet och kreativa och sensuella upplevelser i grupp. Neptunus bär ofta rosafärgade glasögon vilket gör det svårt att se den riktiga färgen på omvärlden. Ta vara på den genomgripande känslan av att göra gott men flyt inte iväg så att du förlorar din egen förmåga att agera. Om du är en journalist som känner för att ge bort alla dina värdsliga saker för att skänka dem till välgörenhet, hur ska du då kunna sprida ditt ord om du inte längre har din laptop? Neptunus i det elfte huset är en djupt vacker energi men var noga med att fortfarande kunna dra gränser- vissa beslut måste trots allt tas med huvudet.

 Tvillingarna 22/5-21/6

Tvillingarna befinner sig i ett väldigt tursamt år när det gäller ekonomin. Sedan juni 2013 befinner sig lyckoplaneten Jupiter i Tvillingarnas inkomsthus. Jupiter vill expandera allt han vidrör. Värdet på tillgångar såsom fastigheter och immateriella rättigheter (särskilt skrivande och författande) stiger, och många Tvillingar har sett sina bankkonton växa sedan sommaren 2013. Den här tendensen till större, bättre och mer inom ekonomin håller i sig ända fram till den 16 juli i år. Partnerskap och affärssamarbeten är aktuella under den första halvan av 2014. Kärleksmöjligheter och attraktion kan också uppstå mellan dig och människor förknippade med mycket pengar och karriärframgångar under den här perioden. Därefter flyttar Jupiter vidare till Tvillingarnas tredje hus.

I det tredje huset finns allt en Tvilling älskar; skrivande, journalistik, kurser, föredrag och socialt minglande. Eftersom Jupiter styr över Tvillingarnas äktenskaps- resp partnerskapshus, är det mycket möjligt att ni finner kärleken eller potentiella affärspartners på kurser eller föreläsningar. Internet är också en mycket bra kontaktplats. Förbered er på att de 12 månaderna som följer efter den 16 juli, kommer ge er mer kurser, föredrag och skriftlig kommunikation att ta hand om. Tvillingarna är excellenta budbärare av information, oavsett om den förmedlas via romanfigurer eller i debattartiklar, under 2014/2015, kommer ni verkligen överträffa er själva!

Saturnus har tagit ert dagliga arbete och hälsa i ett fast grepp.  Sedan Saturnus tog sig an detta område, i oktober 2012, har Tvillingarna känt av mer ansvar på arbetet och varit tvungna att ta hand om sin hälsa bättre. Insikten att man måste ge kroppen mer kärlek och rätt kost och träning, ju äldre man blir, håller på att sjunka in ordentligt för Tvillingarna. Ben, skelett och tänder är känsligare än vanligt. Biter du ihop på natten för att du fått så mycket mer ansvar på arbetet det senaste året? Håll ut, kära Tvilling, och försök omstrukturera arbetet en aning. Mot slutet av året är Saturnus nöjd med din träning inom det här området och spänningen både på arbetet och vad gäller hälsan, kommer att släppa.

Den andliga planeten Neptunus befinner sig i Tvillingarnas status- och karriärhus och kommer stanna där de närmaste 12 åren. Du vill förena karriär och höga ideal. Att arbeta ideellt för en välgörenhetsorganisation eller göra gott för andra genom ditt arbete känns mer värdefullt för dig än en stor summa pengar på bankkontot. Du är generellt mer intresserad av det spirituella livet och din egen utveckling. Du kan få viktig vägledning från präster, gurus och andliga rådgivare under året som kommmer.

Kräftan 22/6-23/7

I juni 2013 trädde den stora lyckans planet, Jupiter, in i Kräftans tecken. Det var tolv år sedan du sist hade Jupiter i ditt första hus och du kan, om du tänker tillbaka till perioden sommaren 2001- sommaren 2002, troligen se en röd tråd om du jämför vad du startade då och vad du gör nu. Jupiter kommer fortsätta att ge dig en chans till fullkomlig nystart ända fram till sommaren 2014. Jupiter styr ditt dagliga arbete, och när nu Jupiter befinner sig i ditt ego-hus, innebär det att förslag om arbete tenderar att komma till dig, istället för att du ska jaga uppdrag. För er som vill anställa innebär detta att era företag kommer attrahera duktigt, kompetent folk som vill arbeta för er. Tendensen håller i sig till och med den 16 juli 2014.

Kräftan förknippas med hem, familj och känslomässig trygghet. Jupiter i Kräftans tecken innebär att många av er får se hemmet och familjesfären växa. Kanske kommer nya människor in i er familjezon via nya pojkvänner/flickvänner, eller kanske utökas familjen när nya barn föds eller genom äktenskap. Nära vänner kan göra närmast heroiska insatser för er och också komma att räknas nästan såsom familj.

Det är stor betoning på just hemmet för Kräftorna under den första halvan av 2014. Energiknippet Mars befinner sig i Kräftornas familjehus, vilket tyder på att stora renoveringar eller ombyggnationer pågår. Mars är också lite av en ilsken herre, varför det kan uppstår irriation mellan familjemedlemmar. Var också noga med att installera brandvarnare och var noga med att använda dig av hälsosamma byggmaterial. Stora problem kan enkelt avstyras genom dessa enkla medel.

Mars är även Kräftornas karriärplanet. När han under årets första hälft befinner sig i din hemmiljö, är det som om du tar med dig karriären in i ditt hem. Kanske arbetar du hemifrån fram till sommaren, eller kanske unnar du dig lyxen att ta dig an dina hemmaprojekt som om det vore ditt arbete. Att satsa på en online-business under perioden januari- slutet av juli, vore helt rätt.

Uranus skakar om ditt karriärsliv sedan i mars 2011. Faktum är att det verkar röra sig i hela din bransch. Det finns inte en trist stund och du får även under 2014 bra möjligheter till att själv få styra över hur du vill arbeta. Det är ett bra år för att frilansa. Den första sju månaderna av året är det mycket möjligt att du är involverad i något stort projekt såsom att grunda en organisation eller sammanslutning av företag. Detta kan vara både stressigt och kännas som att ge sig ut på hal is, men med turplaneten Jupiter, har du medvind när du behöver det.

Lejonet 24/7-23/8

Lejonen har använt tiden sedan sommaren 2013 med att arbeta med projekt som inte är riktigt redo att visas för världen ännu. Bakom stängda dörrar har ni i hemlighet dragit upp helt nya riktlinjer för era liv. Sommaren 2014 var det tolv år sedan ni befann er i samma nystartsprocess som i år. Tänk tillbaka på vad ni startade då och ni ser troligen en röd tråd, jämfört med tendenserna i år. Flyttade ni utomlands, blev färdiga med en utbildning och började arbeta? Hade ni ett ovanligt flirtigt och roligt år sommaren 2002- sommaren 2003? Tendenserna kommer igen det här året!

Precis som världen fick en ny bild av er under året 2002/2003, är ni från och med den 16 juli 2014, redo att äntra strålkastarljuset igen. Lägg de första sju månaderna på att finslipa de där kreativa projekten och planerna ni har för att få ut det mesta möjliga av året som följer från och med juli 2014. Lejonen är också mer fertila än vanligt från och med sommaren- börja planera redan nu om ni drömmer om tillökning i familjen!Många Lejon kan också vara gravida redan när året börjar. Tiden innan julen 2013 gav Lejonen extra skjuts när det gäller graviditet. (Tiden mellan juni 2013 till juli 2014, gynnar också IVF och fertilitetsbehandlingar.)

Jupiter kommer föra med sig fler kontakter med utlandet. Lejonen kommer resa mer och leva ett liv som förknippas med en lyxig livsstil från och med den 16 juli.  Lejonen är stjärnhimlens speltokar. Att satsa pengar kan visa sig tursamt under året sommaren 2014-sommaren 2015. Särskilt gynnat är utlandsbostäder i varma länder. Jupiter älskar att göra allt han vidrör större, bättre och dyrare. I det här fallet är det Lejonens livsstil som han kastar glitter över. Glamorösa hotell, vackra kläder och champagneglas på uteserveringar i södra Europa är så rätt för Lejonen 2014/2015!

Förändringarnas planet Uranus befinner sig i Lejonens nionde hus. Uranus manar alltid till att man ser saker och ting ur ett nytt perspektiv och banar nya vägar. Många Lejon har också öppnat sig för helt nya möjligheter inom området som rör publishing, juridik, utland och akademiska studier. Lejon med bokmanus som refuserats i omgångar, trycker upp sina egna böcker och säljer dem. Att fritt kunna skapa både TV- och radiosändingar via internet, är en annan möjlighet som lockat många av er. Att tänka om gällande utbildningar, likaså. Under 2014 fortsätter ni att tänka banbrytande och kommer se att det är till er egen fördel, istället för att gå i alla andras led.

Saturnus besöker Lejonens hus, hem och familjeliv sedan oktober 2012. Saturnus besök här för ofta med sig en lätt deppig stämning. Man är inte nöjd i hemmiljön. Eftersom Saturnus styr Lejonens dagliga arbete och hälsa är det fullt möjligt att mer hemmavaro än önskvärt varit det som gällt sedan slutet av 2012. Du kan ha arbetat mer hemifrån eller satt upp ett heltidskontor i hemmet. Att längta ut från hemmet är normalt. Man drömmer ofta om ett eget kontor i stan eller en övernattningslägenhet där man får ta igen sig. Stressen av denna obekvämlighetskänsla kan ibland ha varit så påtaglig att hälsan kan ha påverkats. Saturnus kommer fortsätta med att ge Lejonen ökat ansvar i hemmet och familjelivet under 2014. Den goda nyheten är att du i alla fall börjar ana en viss ljusning. Snart kan det inte rensas i fler garderober eller renoveras fler kök- du börjar bli klar med bördorna i hemmet. Julen 2014 släpper Saturnus greppet om ditt hus och hem.

Jungfrun 24/8-23/9

Jungfrun har två fantastiska karriärår bakom sig. Sommaren 2013 small det till vad gäller det sociala livet. Du har troligen minglat och nätverkat dig alldeles yr sedan sommaren. Din smartphone, LinkedIn-konto och Face Book konto har fyllts på med nya vänner och kontakter. Socialiserandet kommer att fortsätta fram till den 16 juli 2014. Då flyttar turplaneten Jupiter, som är hela anledningen till all fart i dina sociala kretsar, vidare till ditt tolfte hus. I det tolfe huset är allt tyst som i en meditationsstudio. Året som följer efter den 16 juli kommer du att lägga på att expandera inåt. Man gömmer ofta sådant som man inte vill att någon annan ska se, i det tolfte huset. Här finns smärtsamma minnen, fobier, ångest och rädslor. Under ett års tid kommer du att lägga mer och mer tid på att fundera över dessa områden i ditt liv för att ge dem en chans till bättring. Det är möjligt att du fokusera en del på händelser kring din barndom och medvärvda beteende när det gäller hur man får eller bör roa sig. Jupiter styr Jungfruns hem- och familjeliv. Svar på frågor gällande familjelivet kan komma till dig via drömmar, andliga vägledare och intuition.

Den andliga och fantastifulla Neptunus befinner sig i Jungfruns äktenskapshus. Här finns även partnerskap inom affärer. Neptunus styr höga ideal och ett gott hjärta. En förfinad, konstintresserad person kan komma in i ditt liv nu. Den enda risken med Neptunus är att hon tenderar att se allt en aning i rosa nyanser. Bucklor och sprickor målar hon över med sin rosa färg och låtsas sen som om hon aldrig har sett dem. Var därför uppmärksam på att inte falla i Neptunus fälla och sätta din kärlek och/eller affärspartner på en piedestal om han eller hon inte förtjänar det.

Saturnus flyttade in i ditt tredje hus i oktober 2012. Sedan dess har grannar och syskon gett dig mer att göra. Det kan ha känts tråkigt för Saturnus bär alltid med sig en stor säck med tungt ansvar. Hela anledningen till Saturnus besök i detta hus är för att skapa struktur och ordning. Det bästa sättet för att stå ut med utmaningar med grannar och syskon är att axla ansvaret. Att inte smita undan. Då blir Saturnus passage lättare. Det tredje huset förknippas också med lärande och studier, särskilt ämnena PR, kommunikation, försäljning. Studenter kan ha fått lägga manken till ännu mer än vanligt sedan oktober 2012. Saturnus lämnar detta område till julen 2014 för att istället börja rensa i lådor och skåp hemma hos dig. Målet för Saturnus inför 2015 är att allt som inte fungerar i din hemmiljö måste struktureras upp. Om du väljer att byta bostad under åren 2015-2017 är det troligt att det sker av praktiska skäl, för att få ihop ekvationen med hem, barn och ansvar.

Vågen 24/9-23/10

Förra året flyttade stjärnhimlens stora turplanet, Jupiter, in i ditt karriärhus. Han såg till att det var full fart på framgångarna inom karriären och att du fick den uppmärksamhet som du förtjänade. Du har inte haft sådant karriärflyt sedan sommaren 2001- sommaren 2002. Jupiter kommer fortsätta att hjälpa dig i karriären fram till och med den 16 juli i år. Efter det flyttar han vidare till ditt nätverkande, elfte hus. Under det följande året kommer han arbeta för att antalet kontakter i in smartphone fördubblas, att du minglar varje vecka och att du sprider information om dig själv, samtidigt som du lär känna nya kontakter. Det elfte huset är starkt förknippat med nätverk och organisationer, gärna med en välgörenhetstanke i grunden och du kommer attraheras av det konceptet! Jupiter älskar utlandet, varför jag också flaggar för många utländska kontakter under året som följer efter den 16 juli. Ska du sälja en bok eller rättigheter till utlandet, kanske? Då är det hög tid att skaffa dig en litterär agent redan i början på året! Dina vänner och dina nätverk kan också bringa dig fantastiska affärsmöjligheter.

Samtidigt som din karriär går framåt blinkar en röd lampa från ditt ekonomiska hus. Ansvarige Saturnus tycker inte att du sköter din ekonomi något vidare och granskar den sedan oktober 2012 med lupp. Saturnus adepter hamnar aldrig i TV programmet Lyxfällan och det ska inte du heller! Saturnus vill att du ska granska sättet du sköter din ekonomi på. Använder du kreditkortet för att betala räkningarna, eller lånar du av redan lånade pengar? Du har troligen kämpat med hur du ska hantera ekonomin sedan oktober 2012. Det är möjligt att du har lyckats strama till ditt vidlyftiga leverne en aning (det finns ju så mycket vackert att köpa), men Saturnus tänker inte släppa dig förrän i slutet av året. Det bästa rådet för att undvika sömnlösa nätter, är att helt enkelt se sanningen i vitögat och tänka om i ekonomin. Saturnus behåller endast de nödvändiga utgifterna, resten (LÄS: din lyx) måste bort.

Fantastifulle woodstockhippien Neptunus styr ditt dagliga arbete och hälsa. Nu befinner hon sig i sitt eget tecken, Fiskarna. Neptunus älskar att besöka Fiskarna! Där får hon koncentrera sig på healing, kroppsligen som själsligen, och så får hon fria händer att fantisera och väva vackra drömmar. Neptunus vill att din arbetsmiljö ska bli precis så renad och drömsk som miljöerna i hennes sagor. Hon vill att ditt arbete ska få dig att känna dig helad. Neputnus har dock en nackdel, hon tenderar att slänga på sig sina rosa glasögon när verkligheten ser för trist och grå ut. På det sättet kan hon intala sig själv att allt är toppen, när det i verkligeheten inte är det. Ta dig en titt på ditt kontor och ditt dagliga arbete- finns där något som du förnekar, och som du skulle må bättre om det ändrades på? Om du känner dig en aning låg i energinivåer kan din hälsa åtnjuta fördelarna av meditation, EFT (Emotional Freedom Technique), healing och andlig vägledning. Din intuition är guld värd  när det gäller din hälsa och arbete- lyssna till den!

Ditt kärleksliv har åkte berg-och-dal-bana sedan 2011. Saker du tog för givet som ”eviga” kunde över en natt slås i spillror. Förändringarnas planet, Uranus, lever rövare med dina seriösa relationer, både i kärlek och affärer. Plutos förkärlek för att riva ned och bygga upp nytt i ditt familjehus gör inte saken lättare. Det har renoverats, skrivits under skilsmässopapper och börjats om på nytt där hemma. Tack och lov är det lugnare nu (även om det fortsätts att renoveras…). Precis som din kärlek kan ha tagits ifrån dig helt plötsligt, kan du också på nytt finna den helt oväntat. Från och med den 1 januari- 26 juli kommer kärleken kämpa för och jaga dig. (Stjärnorna säger att han är ett riktigt energiknippe och en businessman med stora, egna projekt) Ganska skönt efter alla prövningar de senaste två åren.

Skorpionen 24/10-22/11

Har du känt dig en aning under isen sedan oktober 2012? Säger dina vänner att du verkar mer allvarlig och kanske koncentrerar dig för mycket på arbetet? Det låter inte som den passionerade Skorpion vi alla känner till. Oroa dig inte, det är inte du, det är den biste skolmagistern Saturnus som har intagit ditt stjärntecken. Saturnus är nog världens bästa party-förstörare. Han tycker ju att alla borde vara hemma eller på jobbet och skriva organiserade scheman över olika ansvarsområden. Med Saturnus i ditt tecken har du troligen ägnat dig åt att planera i förväg. Kanske har du arbetat lite extra för att kunna spara till pensionen, även om det ligger långt i framtiden.

Saturnus kommer fortsätta att hålla koll på dig ända fram till december 2014. Det är bara att hålla ut. Ladda energierna med kreativa work shops eller yogaresor i år. Spirituella resor, böcker och samtal verkar närmast återupplivande på dig när du har arbetat för mycket och Saturnus tynger dig.

Din arbetsgivare hoppar nog högt av glädje att han anställde just dig. Du avslutar allt du har börjat och är en medarbetare att lita på. Pluto, som är din styrare, befinner sig i ditt kommunikationshus och studier. Pluto älskar personlig transformation, kanske studerar du för att omstrukturera din karriär. Om du studerar kan du med lätthet tillhöra gruppen topp tre bästa studenter i klassen. Saturnus får dig att arbeta hårt och Pluto ger dig ett närmast besatt intresse för att gräva ned dig i ditt valda ämne. Lyckoplaneten Jupiter befinner sig samtidigt i ditt hus för akademiska studier, vilket ger dig än mer tur och flyt. Skulle du vilja publicera en bok, är detta verkligen rätt år att göra det!

Jupiter befinner sig i ditt nionde hus fram till den 16 juli. Använd den första halvan av året att satsa på allt som Jupiter och det nionde huset älskar; res långt, studera (gärna språk,  juridik, mänskliga rättigheter eller förlagskunskap), satsa på att ge ut en bok eller ägna dig åt den feel-good filosofi som du känner dig dragen till. Du har inte haft så fina aspekter för att satsa på de här områdena sedan sommaren 2001- sommaren 2002. (Minns du var du gjorde då? Det är möjligt att du ser en röd tråd om du jämför då med nu.)

Jupiter styr över dina pengar. Kopplingen mellan din ekonomi och det nionde husets områden betyder att du under årets första sju månader faktiskt kan få betalt för att resa. Som om du blir skickad att tjänstgöra utomlands under en period. Kanske åker du utomlands för att marknadsföra en bok eller TV-program du arbetat med. (Boken eller programmet handlar gärna om hem, inredning och/eller sätter familjen i centrum)

Efter den 16 juli flyttar Jupiter, och dina inkomstmöjligheter, vidare till ditt karriärhus. Att ha Jupiter i karriärhuset är som att ha en magisk fe som tar hand om din status, utmärkelser och klättrande på karriärstegen. Tänk tillbaka på året mellan sommaren 2002- sommaren 2003. Vad hände med din karriär då? Du får nu samma fina möjligheter igen. Håll i hatten, kära Skorpion, för du kommer ha fullt upp med dina karriärframgångar ända fram till sommaren 2015.

Skytten 23/11-22/12

Lyckoplaneten Jupiter är den äventyrlige Skyttens styrare. I juni 2013 flyttade han i  Kräftans tecken som motsvarar Skyttarnas åttonde hus. I det åttonde huset finner man intimitet, sex och djup transformation. När 2014 börjar befinner sig Jupiter fortfarande i samma hus och han kommer att göra det ända fram till den 16 juli 2014. Fram till i juli är de vanligen så frihetsälskande Skyttarna mer än vanligt intresserade av tanken på att slå ihop sina påsar med någon annan och kanske ta en promenad nedför altargången. Likaså är det intresserade av att starta företagssamarbeten. Det åttonde huset symboliserar även pengar, krediter och skatter. Ibland kallas pengarna som hör hemma där för ”andras pengar”. Det är pengar som kommer, eller går, i stora summor för att förverkliga drömmar såsom att köpa ett hus eller starta eget företag. Om du har en affärsidé och behöver en ekonomisk affärsängel, ska du lägga alla krafter på att hitta honom eller henne under det första halvåret av 2014. Var dock noga med att se till att behålla så mycket av rättigheterna som möjligt. En Skytt som sätts i koppel kommer förr eller senare att bryta sig fri. Frihet är en nödvändighet för att vara lycklig för dig.

Vill du ansöka om bostadslån med din käresta, är det samma tidsaspekt som gäller där; gör det under den första halvan av året. Kom ihåg, du har stjärnhimlens turgosse nummer ett med dig. Han knäpper med fingrarna och vips, har du beviljats det där lånet du inte trodde var möjligt. Att få ordning på ekonomi, skatter och bidrag, gåvor och arv gynnas likaså under samma period.

På en psykologisk nivå har du de allra bästa förutsättningar för att klara ut gamla uppfattningar och beteendemönster vad gäller hur du tar dig an ägande och delat ägande med andra i din närhet. När sommaren kommer kan både din personliga bankman och du, skratta hela vägen till banken.

Res med din älskade och du kan få se gnistor slå mellan dig och din partner som du trodde hade slocknat för länge sedan. Skyttar har varit mer fertila än vanligt sedan sommaren 2013. Drömmer du om en bebis är det första halvåret kalas för att ropa på storken! Är du singel kan kärlek uppstå mellan dig och någon från utlandet, eller så träffar du Mr Right på en härlig varm plats på andra sidan jorden.

Från och med den 16 juli 2014 är det dags för Jupiter att lämna det åttonde huset. Han flyttar instället in i sitt favorithus; det nionde. Här finns långa utlandsresor, akademiska studier, TV och förlagsvärlden. Eftersom Jupiter då befinner sig i Lejonets tecken kommer Skyttarna verkligen få en dubbel dos av det som de älskar att göra. (Lejonet förespråkar ju roligheter och underhållning mer än något annat tecken.) Under året som följer efter den 16 juli kanske du beger dig utomlands för att studera språk eller juridik. Likaså kanske du skriver en bok eller registrerar rättigheterna till en TV-programsidé. (Allt med inriktning på underhållning och barn är ett vinnande koncept under året; barnböcker och nya versioner av program som IDOL eller America´s got talet osv.) Sist du hade så här roligt var sommaren 2002- sommaren 2003. Minns du var du gjorde då?

Samtidigt som jetsettern Jupiter tar med dig på resor och hjälper till att sätta fler stämplar i ditt pass, går du också emot slutet av en rätt kämpig period. Saturnus har tagit sig an alla dina rädslor, begär och svagheter sedan oktober 2012. Han är snart färdig med sitt arbete att få dig att titta djupt inom dig- till julen 2014 är hans uppdrag avklarat. När han släpper taget om dina minnen och smärtor från förr kommer han ha rensat ut alla skelett i din garderob. Tankar om att inte duga eller utstå problem med att ha en partner som styrt över dig, och på sätt begränsat din frihet, har troligen malt i ditt huvud. Även om du har varit mer introspektiv än någonsin sedan i oktober 2012, har det varit värt ensamheten och funderingarna, du har verkligen blivit starkare. När din karriär är på topp, fram emot julen 2014, är du redo att helt lämna sådana restriktioner bakom dig.

Stenbocken 23/12-20/1

Jupiter befinner sig i ditt äktenskapshus sedan i juni 2013. Du har haft stora möjligheter att gifta dig men också att knyta band till en företagspartner sedan dess. Årets första sju månaderna är också troliga månader för att gå nedför altargången, om du inte redan gjorde det under hösten, samt för att inleda affärssamarbeten. Jupiter i äktenskapshuset signalerar seriösa relationer. Det är mer än flirtar, det är relationer där man, även om man inte gifter sig, lever som om man vore man och hustru. Jupiter kommer hjälpa dig att expandera dina sociala cirklar. Det blir mer fester och glamorösa bjudningar. Glittriga inbjudningar kommer troligen att regna ned genom brevinkastet.

Jupiter är Stenbockens andliga planet. Stenbockarna söker just nu efter, och finner, kärleken i partners som känns som själsfränder. Att nå varandra rent spirituellt blir viktigare än utseende. Stenbockar som letar efter kärleken finner den i miljöer där det andliga och inre betonas; yoga-retreats, meditationskurser, väntrummet hos medium och astrologer och vid själv-hjälpshyllan i bokhandeln. Undervisning i dessa ämnen är också miljöer där kärlek kan uppstå. Det är mycket möjligt att det är läraren själv som får dig att känna dig svag i knäna! Stenbockarna attraheras av en kärlekspartner som påminner dem om en andlig mentor. Ditt förhållande kommer att få dig att växa som person under 2014.

När den 16 juli kommer flyttar Jupiter vidare till ditt åttonde hus. Om du trodde att betoningen på det andliga, inre livet och djup personlig transformation, var över- se upp! Med Jupiter i ditt åttonde hus blir det än mer spiritualitet och livsfilosoferande på menyn. Trenden kommer hålla i sig ända fram till sommaren 2015. Du kommer att lägga mycket kraft och tid på att lära dig mer om dig själv, för att förlåta dig själv och för att acceptera dig själv precis som du är. När sommaren 2015 kommer står du stadigt och är nöjd med att vara precis den du är, inte den som andra förväntar sig att du ska vara. Tiden mellan sommaren 2014- sommaren 2015 är också en utmärkt period för att vidga dig mentalt, för att studera och ta in nya perspektiv. Du kommer att se att det är lättare än vanligt att ta in ny information och att din intuition vägleder dig när du studerar. Om du jämför året 2014/2015 med vad som hände dig sommaren 2002-sommaren 2003, kommer du troligen kunna se en röd tråd.

Har du drömt om ett banklån till ett drömhus eller kanske för att starta eget? Med Jupiter i det åttonde huset kommer bankmannen vara vänligare än normalt och pengar kan komma lättare till dig än vanligt. Eftersom det åttonde huset är förnkippat med gåvor och arv kanske du får se bevis på en nära släktings eller god väns välsignelser när han eller hon skriver in dig i sitt testamente eller ger dig ett förtida arv eller gåva. Sommaren 2014- sommaren 2015 har du flyt inom dessa områden.

Vattumannen 21/1-18/2

Turplaneten Jupiter har befunnit sig i ditt sjätte hus sedan i juni 2013. I det sjätte huset finns ditt dagliga arbete och hälsa. Med Jupiter bakom dig på arbetsplatsen har du troligen fått mer och bättre arbetsuppgifter. Många Vattumän har hittat sina drömjobb sedan i somras. För er som fortfarande letar så finns goda chansen kvar ända fram till sommaren 2014. Jupiter vill att du uppmärksammas för det du gör. Han vill också att du arbetar med du älskar.

Om du arbetar i ett eget företag har du troligen fått mer kunder och därmed också mer inkomster. Jupiter styr ditt elfte nätverkande hus så vägen till framgång på arbetet har gått via dina kontakter med olika grupper, nätverk och organisationer. Du tar också mer hand om din hälsa sedan i somras och kommer att fortsätta att göra det ända fram till sommaren 2014. Återigen betonas kopplingen till nätverk och grupper du tillhör. Kanske har en meditationsgrupp eller träningsnätverk verkligen gett dig kraft och inspiration att träna och äta sunt.

Den 16 juli 2014 kommer Jupiter att flytta vidare till ditt äktenskaps- och partnerskapshus. Ditt sociala liv kommer få sig en rejäl skjuts. Sommaren 2014- sommaren 2015 kommer du troligen flänga fram och tillbaka mellan olika event och bjudningar mest hela tiden. Perioden är en utmärkt period för att gifta sig men också för att ingå avtal med affärspartners. Jupiter i den här positionen förespråkar att seriösa partners och kontakter, både i kärlek och arbete, kommer in i ditt liv. Det är världsvant folk som reser och som intresserar sig för välgörenhet och företagande som kommer in i ditt liv.

Samtidigt som du startar år 2014 med så mycket tur gällande arbetet, har du den bistre Saturnus i ditt tionde, karriärhus. Han knackade på här i oktober 2012 och har sedan dess tjatat på dig att bli ansvarsfull och att strukturera dig bättre. Om du inte gjort det hittills, är det dags att göra det nu. Saturnus bringar alltid mer ansvar till det område han besöker. Du kan alltså visserligen ha fått bättre och fler jobbuppdrag, som du älskar, samtidigt som du verkligen har fått kämpa för att orka med att ta hand om allt nytt ansvar. En del kanske du måste delegera. Det är också en form av att ta sitt ansvar. Saturnus kommer att stanna i ditt karriärhus till och med julen 2014. När han flyttar vidare med sina träningsprogram, kommer du att ha slipats i att ha kontroll över din karriär. Det var faktiskt hela Saturnus syfte med det här besöket (som kan ha varit en väldigt arbetssam period)- att du skulle bli ditt allra bästa karriär-jag.

Din ekonomiska planet, Neptunus, befinner sig i ditt alldeles egna pengahus sedan i februari 2012. Kombinationen är fantastisk. Din intution för vad som kan ge pengar är extra stark. Eftersom Neptunus är starkt förknippad med tankens kraft är din avsikt i ekonomin, vad du önskar dig, extra betydelsefull. Om du inte känner till The Secret och Magin av Rhonda Byrne, är det verkligen två böcker att rekommendera dig just nu. Den här kopplingen mellan intuition, spiritualitet och dina egna tillgångar kommer vara aktuella hela 2014 och flera år framöver. Neptunus styr olja, gas och vatten d v s industrier som har att göra med dessa områden, skepp, vattenreningsapparater och fiske. Likaså gynnas välgörenhetsarbete, vandrarhem och mediciner (särskilt lugnande och smärtstillande). De här industrierna, och människor som arbetar med dem, är viktiga för dig och din ekonomi.

Fiskarna 19/2-20/3

Ni vet den är sången, Holiday, av Madonna? Just den är det mycket möjligt att Fiskarnar har gått omkring och nynnat på sedan i somras. Jupiter, planeten som för med sig tur och flyt var han än visar sig, befinner sig sedan i juni 2013 i Fiskarnas femte hus. I det femte huset finns allt som är roligt; kreativitet, underhållning, kärleksflirtar och barn-relaterade ämnen. Du kanske har roat dig med att gå på flera dates i veckan men trots det inte blivit med en seriös relation. Det verkar inte bekymra dig så mycket just nu. Du har ju i alla fall haft roligt! Den här tendensen och förkärleken för att befinna sig i vad som påminner om riktigt gott semester-humör, kommer att fortsätta fram till och med den 16 juli 2014. Därefter är du redo att satsa kraft och energi på att göra sådant som andra gör mest hela dagarna, som till exempel att arbeta!

Många Fiskar arbetar med något kreativt. Sommaren 2013-sommaren 2014 är som gjord för att ta emot gudomlig inspiration och skapa mästerverk med inkomstpotential. Med fantastifulle Neptunus, Fiskarnas egen styrare, i ditt första hus är tendenserna att lyssna inåt och tillbringa tid i fantasins värld än, större. Fiskarna är normalt väldigt bra på att fantisera ihop egna versioner av verkligheten. För omvärlden kan det ibland bli en aning svårt att få kontakt när Fiskarna simmar iväg till Peter Pans land. Men just nu går det inte att stoppa er.

Ett gott råd på vägen när du skriver poesi fram till klockan fyra på morgonen eller gräver ned dig i ett fantasy-manus, kom ihåg att då och då kontrollera att din familj och dina vänner fortfarande finns i närheten. De behöver din kärlek och omvårdnad precis som vanligt, även om du gått upp i ditt eget Nirvana av roligheter.

Fiskarna är mer fertila än vanligt under årets första sju månader, varför barnafödslar står på agendan under året som kommer. Om barn inte står på din önskelista, vet du vad ska göra. Med allt detta flirtande och springade på dates kan barn liksom ”bara hända” annars. Du är troligen attraherad av Mr Big-typer- högt uppsatt folk, företagsledare och duktigt folk inom din bransch. Anledningen är att Jupiter styr ditt karriär- och statushus. Nu har Jupiter alltså flyttat in i ditt flirtiga hus vilket öppnar för möjligheten till att kärlek uppstår via ditt arbete och/eller med någon i samma bransch som du.

Från och den 16 juli flyttar Jupiter vidare till ditt sjätte hus. Efter ett år med betoning på roligheter är det nu dags att kavla upp ärmarna för att börja arbeta. Du kommer ha flyt och troligen få mer arbetsuppgifter. Det kommer bli ett av dina bästa arbetsår, faktiskt. Tänk tillbaka på vad som hände  under året sommaren 2002- sommaren 2003, för att kanske se en röd tråd.

Alternativt är det möjligt att du istället för att satsa på arbetet väljer att lägga ned en enorm kraft på att förbättra din hälsa. Det sjätte huset styr även din hälsa. (Återigen kan du jämföra med året 2002/2003 för att se om en röd tråd finns gällande din hälsa och träning.) Om du har funderat på att skapa ett företag av något som är inriktat på hälsa såsom diet och träning, har du de bästa möjligheterna att göra det från och med sommaren 2014- sommaren 2015. Jupiter älskar resor och utland varför hälsoresor till södra Europa är en bra idé. Likaså att anamma en ny form av diet eller hälsotanke från utlandet. Neptunus tipsar dig också om att hälsotekniker som räknas som alternativa vägar, såsom akupunktur, akupressur, EFT (Emotional Freedom Technique) och yoga, kan vara ytterst hjälpfullt för hälsan- och faktiskt, i slutändan också din karriär.

Med Saturnus på besök i ditt nionde hus är det mycket möjligt att du ser till att omvärdera och omstrukturera studier och livsåsikter. Om du är student kan du sedan oktober 2012 har fått mycket mer studiearbete än du hade kunnat föreställa dig. Uppgifterna är svåra och kräver mycket tid och koncentration. Det nionde huset styr också juridiska ärenden. Ärenden med privatjuridik såsom skilsmässor och hantering av dödsbon och arvsskiften kan ha tyngt dig ordentligt sedan oktober 2012. I slutet av 2014 beger sig Saturnus vidare till ditt tionde hus och stressen släpper. Du kommer då ha gått igenom två år av arbete med att förbättra dig själv och du kommer också ha tvingats till en ny struktur som är skapad för att hålla. Bodelningar och skilsmässor är avklarade, studierna rätt inriktade (om du valde om) och din livsfilosofi märkt av ansvar och signalerar du vill stå för här i världen.

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er alla!

2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00