Projekt Inre Styrka. Resultat vecka 7.

Veckans utmaning bestod av tre punkter: promenera en timme per dag, smyghandla julsaker varje gång jag ändå var i en matbutik och skippa alla aktiviteter som inte var absolut nödvändiga.

Resultatet:

Jag har nu allt jag behöver, minus inkokt lax, i skafferiet och kylskåpet. Jag har troligen klappat mig själv på axeln en gång för mycket, men det har verkligen gått bra med julförberedelserna. Någon kanske undrar hur många jag egentligen ska förbereda jul för, eftersom det kan avgöra skillnaden mellan stress och bara gnällande. Svaret är att vi blir 8 till bordet till jul. Familjen kommer dagen innan jul och åker på annandagen. En bättre middagssatsning i tre dygn med julklappar inkluderade, alltså. Men jag är fortsatt jullugn.

En-timmes promenaden per dag har jag avverkat alla dagar. Två hundar blev extra glada när vi startat med en riktig långkörare istället för flera små korta promenader per dag.

Jag har tackat nej till förfrågningar om privat astro-coaching. Jag har istället lagt veckan på att skriva årshoroskopet 2014, som jag publicerade igår. Det här med att dra ner på icke-nödvändigt arbete, är guld värt. Tänk om jag bara hade kunnat förstå det lite tidigare…

Mitt stora problem brukar vara att jag har för mycket idéer som surrar runt i huvudet på samma gång men nu, när jag tvingats sålla bland projekten, känner jag mig som om jag står stadigt på marken igen. Mycket lovande.

Synder, synder

Jag har hunnit med att synda också. Det är lika så gott att erkänna det med en gång, eftersom jag precis i stycket ovan tycker att jag blivit så bra på att sålla bland idéerna. Som blixt från klar himmel trillade en idé rakt ned i knoppen på mig när jag stod och lagade mat häromkvällen. Ni vet hur det är när man plötsligt får ihop alla pusselbitar till något fantastiskt? Jag var tvungen att låta idén flyga iväg i ett mail. Mycket dåligt av mig att inte hålla mig till planen att bara ta det lugnt….men, jag kunde omöjligt lugna mig när jag viftade med stekspadar och grytvantar samtidigt som jag babbligt berättade om idén för maken. Och så mailade jag då.

Jag kan också meddela att idén föll i god jord hos mottagaren vilket  ledde till att ett mycket spännande möte bokades in på det nya året. Förlåt, förlåt men… hepp, nu är det gjort! Det var ju tur att utfallet blev positivt, annars hade jag verkligen fått stå med dumstruten på!

Sockret, hur gick det?

Jag har ätit av det mesta, kan man säga. Ett biobesök på Hobbit del 2 bidrog inte till att mina sockernivåer låg på den bästa nivån direkt… Trots den utsvävningen har vågen inte signalerat viktuppgång. Kanske är det promenaderna som hjälper till? Helt förbluffad avböjde jag senare i veckan erbjudande om extra saftiga Ferrari-bilar till Black List häromkvällen. Detta tyder på att jag trots allt fått grepp om sockerknaprandet.Fantastiskt!

Jag tycker dock att det är lättare att helt hoppa över kolhydrater. Huruvida jag ska starta det nya året enligt LCHF:s modell eller inte, återstår att se.

Nästa veckas utmaning

Det är lugn och julefrid som råder i de flesta hem under julveckan som kommer. Utmaningen för nästa vecka kan därför snarare liknas vid en liten tanke-verkstad som omedelbart kan avslöja väldigt personlig information i relation till vad vi kanske gör innan vi misslyckas med att ni vissa mål. Jag trillade över en väldigt spännande övning som jag, som vanligt delar med mig av till er på måndag. Den sista utmaningen för året faktiskt!

Denna lördagsafton avser jag att tillbringa under en filt i soffan framför brasan.

Jag önskar er alla en mysig lördagkväll!

  1. Slarvat med allt, men inte i mängder, men som sagt slarvat…..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..