Horoskop vecka 52, 2013

Dags för rörelse i förändringarnas riktning!

Förändringarnas planet, Uranus, vaknade till liv i veckan som gick. Detta efter en längre viloperiod som startade i juli i år. Uranus överraskar, chockar och triggar förändringar. Den ena dagen är en sak på ett sätt, den andra kan det vara helt nya omständigheter som gäller. Om ni sedan i somras suttit fast eller funderat över ett område där ni verkligen önskar er förändring, men där ni inte kunnat göra något åt saken, kan den förra veckan (särskilt den 17 och 18 december)  ha fört med sig meddelanden eller information som var ledtrådar till vad som väntar er. För en redogörelse för vilka områden om påverkas och sålunda vilka förändringar som väntar er när Uranus nu fått fart, kan ni läsa mitt tidigare inlägg HÄR. Som alltid, rekommenderar jag att ni även läser för ert ascendenttecken. Om ni inte vet vilket det är, kan ni få reda på det HÄR.

Nu till veckans händelser.

Venus går och lägger sig

På måndagen har skönhetens planet, Venus helt dråsat av. Hennes energier som är så hjälpsamma när det gäller att försköna vårt utseende, välja och köpa vackra kläder och inredningsdetaljer, är inte längre med oss på samma sätt som tidigare. Om ni fortfarande har julklappar kvar att handla, försök att undvika att köpa de stora, dyra, lyxiga paketen. Risken är att man helt enkelt inte blir nöjd när Venus inte är med och hjälper till. Likaså gäller radikala skönhetsingrepp, såsom plastikoperationer eller injektioner med fillers.

Venus påverkar också pengar varför vissa besked eller beviljande gällande utbetalningar kan dröja till slutet av januari. Venus är känd för att bringa kärlek, skoj och skönhet till oss alla och det är olyckligt att hon just nu, i juletider, drar sig tillbaka. Men, håll ut tills slutet av januari sedan är Venus på banan igen!

Korseld på stjärnhimlen

I samband med juldagarna ser det ut att dra ihop sig på stjärnhimlen. Krigarplaneten, Mars, ställer sig mitt emot de oväntade förändringarnas mästare, Uranus. De är inte på gott humör när de kastar sina energier fram och tillbaka. Mars befinner sig i Vågen och luftar sina tankar på ett närmast aggressivt sätt. Uranus befinner sig i Väduren och blir så arg att han kan få hela jorden att börja skaka. Detta möte går absolut under kategorin ”explosivt”. Det kan bli en fråga om att lufta åsikter man har tryckt tillbaka en längre tid. Eftersom juldagarna infaller vid samma tidpunkt är det en mycket olycklig kombination. Det bästa rådet för att bibehålla julfriden är att finna empati och medkänsla, innan man reagerar som om man just blivit stucken av en geting. Mars och Uranus i krock, kan leda till en fysik eller känslomässig reaktion. Undvik irrationellt beteende som att köra ovarsamt för att man är arg eller, ännu värre, trots att man druckit alkohol.

Som jag tidigare nämnt kan Uranus och Mars hetsiga diskussion också leda till rent historiska händelser på en global nivå. Sist Uranus satte fart i Vädurens tecken, efter att ha vilat, skakade marken i Japan av en jordbävning. Låt oss hoppas att vi slipper se något liknande på nyheterna dagarna kring jul.

Gnistor på himlen kring nyår också

Som om denna hårda fight på himlen kring jul inte vore tillräcklig så kommer även Solen, Merkurius och Pluto att blanda sig i leken i nästa vecka, dagarna kring nyårsafton. Trots att man behöver, och vill, vila, kan det bli svårt då händelser helt oväntat kan dyka upp och överraskande skaka om oss på ett personligt sätt. Med Pluto med i leken handlar det alltid om händelser som leder till djup personlig transformation. Sådant som berör oss djupt och får oss att reflektera över livets gåva. Låt oss först ta oss igenom denna veckan, dock.

Kom ihåg att ta hand om varandra och låt kärleken få företräde framför stolthet och ilska- vi har allt att vinna på en sådan inställning. Inte bara när det är jul, utan generellt.

Jag önskar er alla en underbar, lugn och framför allt, fridfull julvecka!

 

 

  1. Tack! Jag önskar dig en fridfull julvecka!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..