Projekt Inre Styrka. Resultat vecka 8

Under en av juldagarna tog jag tag i veckans utmaning: att hitta tankar eller beteendemönster som hindrar mig från att nå mina drömmar.

Jag gick igenom flera av drömmarna; bokdrömmar och jobbdrömmar. Svaren jag automatiskt fick när jag läste lappen med alla de positiva affirmationerna fick mig att inse en sak. De här drömmarna har på något sätt förbittrats en aning. Som bokdrömmen till exempel. När jag började skriva på min barnbok var det bara jag och den där magiska världen jag uppfunnit. Jag älskade att skriva och tillbringa tid med att fantisera kring karaktärerna och historierna. Men sedan kom tiden då jakten på förlag började och allt det där roliga byttes ut mot en konstant känsla av ”jag kommer aldrig hitta en förläggare”.

Jag blev rätt galen när jag insåg att jag numera förknippade mina drömmar med motstånd, när det bara ska vara glädje.

Efter att jag träffat en riktig mästarinna på lagen om attraktion och tankens kraft, Helena Magdalena Ivekrans, började en rad fantastiska saker hända mig tidigt i höstas. Nu, när jag kände mig otroligt fast igen, bad jag Helena Magdalena om ett råd gällande just böckerna. Hennes svar var så lätt och så träffande med tanke på det jag själv hade fått till svar: ”Du fokuserar inte längre på glädjen. Istället signalerar du ”brist på förläggare”. Gå tillbaka till glädjen och saker och ting vänder.

Det där svaret kom som en lättnad. Jag har under hela mitt liv predikat om att det man gör med glädje ger framgång. Nu hade jag hamnat i precis motsatt utgångsläge.

Resultat:

Det är dags att hitta tillbaka till glädjen i skrivandet. Jag ska nu koncentrerar mig helt på att släppa tankarna om förlag, förläggare och litterära agenter. Det enda som betyder något är att hitta den där kittlanden känslan av att det liksom glöder bakom orden jag skriver. Där finns magin och möjligheterna. Eftersom jag matat mig själv med negativa tankar en längre tid, kommer jag få lägga ner tid på att bryta den ovanan. Men, det ska ju endast krävas 21 dagar för att bryta ett mönster, så snart är jag där!

Puh, en otäck upptäckt men en lättnad att nu få gå tillbaka in i min bokvärld där jag ju trivs så bra. Tack Helena Magdalena!

Hur har det gått för er andra som testade övningen?

Jag önskar er alla en fortsatt härlig lördag!

 

  1. Vet du, nu när du skriver det för mig att läsa svart på vitt, så förstår jag att det är detta jag gjort omedvetet. Alltså fokuserat på det roliga med att skriva istället för på det nästintill tröstlösa med att hitta en förläggare. Jag vill känna glädjen i skrivandet, inte stressen efteråt. Inte nu, inte än. Kanske kommer det en dag då jag forcerar förläggardörrar med tio färdigskrivna manus, men då får det bli så. Jag får så många frågor om varför jag skriver på ytterligare ett manus istället för att idogt försöka hitta en förläggare. Jo, nu förstår jag, det är för att jag vill känna glädjen, den är det primära just nu. Tack Helena!

    1. Så härligt Hanna! Då kör vi på glädjen nu då! :-) *skriv, skriv,skriv…*
      Kramar till dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..