Horoskop vecka 1, 2014

Värme och empati kring julbordet, eller…

Det är dags för årets första veckohoroskop. När vecka 1 startar befinner vi oss fortfarande i 2013 och i kölvattnen av en jul som präglats av underliggande känslor som velat komma fram. För en del av er har detta kanske resulterat i en känsla av tillbakartyckt irritation kring julbordet, för andra har känslan av empati och förståelse för andra, smyckat relationer med kärlek och värme.

Nu väntar oss en vecka med mycket fokus på planer, arbete och karriär.

Oväntade nyheter

Redan idag, söndag den 29 december, kan vi få höra nyheter och åsikter som vi inte hade förväntat oss. Detta till följd av Merkurius och Uranus ställning till varandra. De står mitt emot varandra och det är som om deras energier studsar fram och tillbaka mellan dem. Uranus befinner sig i ego-trippade Väduren som helst bara talar om egna önskningar. Merkurius talar högt om Stenbockens ämnen: arbete, struktur och karriär. Nyheterna kanske inte är de man hoppas på. Resande (Merkurius) kan också drabbas av att tåg eller flyg ställs in eller blir försenade.

Dags att börja fokusera på arbete

På måndagen och tisdagen den 30, resp 31 december, befinner sig Solen och Uranus samt Pluto och Mars på ett rätt lågt humör tillsammans. Nyheter som kommer till en är inte de man förväntar sig och en känsla av utmattning kan ligga i luften. Betoningen är på arbete och karriär. Låt mig förklara.

När vi startar veckan befinner sig hela fyra stycken planeter i praktiske och karriärsinriktade Stenbockens tecken:Solen (livsenergi), Venus (kärlek, skönhet, pengar), Merkurius (kommunikation och kunskap) samt Pluto (djup transformation). Detta ger en enorm accelerationskraft inom området arbete och karriär. Vi är redo att sätta fart. Det är som om den långa julledigheten har motiverat oss mer än någonsin.

Det du planterar idag, ser du resultatet av i juli

Vi startar dessutom det nya året med en nymåne den 1 januari. Den faller även den i Stenbockens tecken. Som alltid med en nymåne ger det oss en chans till nystart. Startsträckan är cirka två veckor lång, även om man bör agera så nära nymånen som möjligt. Resultatet av det man startar i samband med denna nymåne kan man få se cirka sex månader senare, vid fullmånen i Stenbockens tecken den 12 juli.

En nymåne i Stenbocken ger oss excellenta möjligheter för att lägga upp planer för arbetsprojekt och skapa struktur och scheman kring hur vi egentligen ska ta oss från A till B. Med kommunikativa Merkurius i Stenbocken, gynnas vi extra att sätta fart mot drömmarnas land. Skriv, maila, ring och kontakta de där nyckelpersonerna som du behöver ha i ditt team för att lyckas. Saknar du kunskaper någonstans? Nu är det rätt läge att teckna upp sig på en kurs i kommunikation, försäljning och PR. Du kan se resulatet av dina satsningar kring den 12 juli i år.

Nu är det läge att tänka om, ifall något inte känts rätt

Med transformative Pluto i leken kan vi räkna med en lust att rena och transformera situationen när det gäller arbete och karriär. Istället för att sova länge på  nyårsdagen, efter nyårsaftons festligheter, är det möjligt att vi  är uppe tidigt för att ta tag i våra drömmar med en gång. Är det dags att helt tänka om när det gäller arbetet? Kanske rent av byta arbete eller börja arbeta på ett nytt sätt eller inom ett nytt område? Pluto lovar att locka fram möjligheterna till att börja om från början, om du på sistone upplevt att något inte känts bra. Alternativt kan en händelse utanför din kontroll leda till att du, mot din vilja, måste bege dig mot arbetet i förtid för att ett projekt kräver din omedelbara uppmärksamhet.

Det kanske inte är den mest vilsamma veckan, men den kan bli en raketstart för det nya året. Ett år som till sin första hälft gynnar arbete från hemmet (online-business) eller hemrelaterade tjänster, för att sedan från och med juli, ge kreativa projekt, såsom underhållning och musik, alla möjligheter att lyckas!

Jag önskar er alla en underbar vecka och ett riktigt Gott Nytt År!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..