Astrologiböcker

Igår fick jag en fråga om boktips när det gäller astrologiböcker. Önskemålet var att böckerna skulle vara på svenska.

Jag tipsade så gott jag kunde. Det finns överlag väldigt lite svenska astrologiböcker. Jag köper huvudsakligen all litteratur inom ämnet på engelska. De här två böckerna trillade ned i brevlådan idag. Jag beställde dem långt före jul och har verkligen väntat på dem. Den ena är en kalender för åren 2013-2015 över astrologiska aspekter och planetrörelser. En sådan är guld värd. Det enda jag behöver göra är att lägga till tolkningen. Tex kan det stå att Solen står i konjunktion (tätt intill/på samma grad) till Jupiter och då vet jag att kalastur väntar oss alla!

Den andra boken tilltalade mig för att den verkar så lättsamt skriven: The only astrologybook you´ll ever needav J M Woolfolk. Titeln är så där amerikanskt säljaktig men den har hundratals fina reviews på Amazon och verkar vid första anblick genuint intressant om man vill lära sig mer om astrologi.

Sist, men inte minst, har jag äntligen införskaffat en kalender. Maken (som är en skönhetsälskade Våg) ryggade baklänges som om jag höll fram en väsande orm rakt i ansiktet på honom, när jag visade mitt nyförvärv. Tur att det inte är han som ska använda den. Jag älskar den!

Vildsvinens verk inatt

Min förkylning är på bättring. Jag låter nu mera som en kraxig dam (inte en människa som varken hörde eller förstod mig i köttdisken idag…). Tyvärr gjorde jag en trist upptäckt i trädgården idag: vildsvinen har ätit upp gräsmattan bakom garaget. De letar mask och detta som ni ser som mörka ytor i gräsmattan är troligen arbetet av en ensam gris med god mask-aptit. Det är bara att plöja och så om gräsmattan till våren. Suck.

(Om någon tycker staketet ser ovanligt avflagnat ut så kan jag berätta att det kan ha att göra med att en älgkalv, som tagit sig in i trädgården, försökte hoppa över staketet när jag överraskade den. Dock tog den halva grinden med sig… Livet på landet!)

Ha en fortsatt underbar fredag!