Hårhoroskop

Ibland får man roa sig lite efter en lång dag. Det här inlägget blir ett sådant.

Jag har gått närmare en mil med hundarna idag. Sedan försökte jag, förgäves, hitta födelsedagspresent någonstans i Sörmland. (Dög inte, får ge det en ny chans i morgon i metropolen Nyköping istället). Som en följd av hundpromenad i snöblandat regn med lera, var jag sedan tvungen att baxa in 33 kg Golden tik i duschen (som dessutom var mycket trött efter långpromenaderna och svårt lite medgörlig). Efter den övningen stod jag en stund med öppen mun och förvånades över hur en ”relativt torrtorkad” hund ändå kan fullkomligt duscha väggarna med minimala vattendroppar när hon skakar på sig. Nu är hon nedbäddad i sin korg. Jag känner mig redo för ungefär samma sak.

Bad hairday?

Vår hund hade definitivt en dålig hårdag och inspirerad av en väninnan som närmast religiöst använder sig av månens position när hon ska klippa sig, länkar  jag idag till en kul uppställning över tips för hur stjärntecknen ska förhålla sig till sitt hår. Ni hittar det HÄR.

Enligt min väninnan finns det två gyllene regler: För den som vill ha tjockare hår (jag!) är det att rekommendera att man klipper sig när månen befinner sig i Lejonet. Lejonet är ju känd för sin tjocka, guldglänsande hårman. Vill man istället tunna ut sitt hår, ska man klippa sig när månen befinner sig i Tvillingarna. Hon säger att hennes mamma tog hand om hennes hår på det sättet när hon var liten, för att hon skulle få en tjockare hästsvans. (Hon har idag också ett verkligt avundsvärt hårsvall.)Mamman såg alltid till att klippa henne när ”Lejonet var med henne”. Fullmånen är också den bästa tiden i månaden att klippa sig.

Det här roar mig smått. Det är med andra ord inte troligt att jag kommer läsa in mig på området i någon större utsträckning.Men det är nog mycket troligt att jag försöker pricka in nästa fullmåne i Lejonet för att klippa mig (lördagen den 15 februari).

Vad tror ni om hårhoroskop?

 

 1. Jag vill klippa mig när månen står i lejonet, vill testa det också. Fascinerande!

 2. Jag läste på nån wicca sajtsida att håret växer fortare om man klipper sig vid nymåne. Håret växer lååågsamt och sakta om man klipper sig vid fullmåne, googla på ‘klippa håret nymåne’!

 3. Anita skriver:

  Jag har nu bokat in klippning den 15 feb :) Var kan man hitta information om när fullmånen är i Lejonet efter det? Det skulle vara roligt att testa att pricka in dessa datum för att se om det ger något resultat över tid.

  Det du har skrivit om att vi har velat organisera på sistone enligt planeternas påverkan har verkligen stämt på mig. Jag tyckte även mycket om horoskopet för 2014! Jag är själv skorpion (på gränsen till våg och har ascendenten i vågen, så jag brukar läsa bägge tecknens horoskop), och hoppas hoppas på att det blir bättre jobbmässigt då jag själv är arbetslös just nu. I de andra horoskop jag har läst har det även där stått att det kommer att bli bra jobbmässigt till hösten, men jag tyckte om hur du beskrev att det kommer bli som hösten 2002. Jag minns att jag läsåret 2002/2003 tog studieuppehåll och hade ett väldigt flyt med att få jobb det året!

  Tack för en väldigt bra blogg! Jag tycker om hur du beskriver planeternas påverkan på så sätt att vi läsare kan pusha oss själva och arbeta i medvind med dess positioner!

  1. Hej Anita och stort tack för dina fina kommentarer! De värmer verkligen och det är så roligt att få respons på vad som är bra på bloggen. Det hjälper mig att styra inläggen mot sådant som ni läsare verkar uppskatta extra mycket.

   Kul att du gillade hårhoroskop-inlägget! Jag är, som jag skrev, inte vråltroende när det gäller denna teori. Men här kan du hitta en uppställning över i vilka tecken månen kommer befinna sig, och när, under 2014.
   http://www.drstandley.com/astrologycharts_2014_Moon_Phases.shtml

   Man får bara en fullmåne och en nymåne per år i respektive tecken. Känns lite sällan att klippa håret. Varför inte använda dig av månen i Vågens tecken också? Du skriver att det är i Vågen som du har din ascendent- d v s det tecknet styr ditt utseende. Vågen styrs av Venus= skönhet.Bra tid för att initiera och avsluta skönhetsåtgärder m a o.

   Jätteskoj att du tyckte om årshorskopet- man brukar verkligen kunna känna igen sig om man tittar bakåt 12 år och jämför med sist man hade Jupiters tur och lycka. Jag letar också, som du, arbete. Det är verkligen vråljobbigt ibland och så i nästa stund känner man sig fri och att ”allt är möjligt”. Att ta ledning av stjärnorna har inspirerat mig och jag blir väldigt glad när du skriver att du upplever det precis så också- att du kan dra nytta av planeternas rörelser också!

   Lycka till med håret nu! :-) Och arbetssökandet! (Det blir mer fart när Venus sätter fart, ett litet bakslag under februari med förvirrande budskap, men i mars sätter Väduren fart på det mesta som somnat av.)
   Jag ser fram emot att höra hur det går för dig- idag ska jag skicka ut en binge ansökningar… :-)
   Stor kram,
   Helena

 4. Ewa skriver:

  Ha ha jo jag vet med två Bernerdamer hemma och boende vid en grusväg. Är en trogen följare här alltid kul och intressant läsning. Hm klippa sig vid fullmåne ,något att tänka på kanske .

  1. Underbart med hundar, men ack, så arbetssamt när det är grisväder ute!
   Vad roligt att du skrev en rad, Ewa! Kan berätta att hundarna idag, efter nyfallen snö, är fortsatt rena i pälsen. Tack för det alla högre makter! ;-)
   Kramar,
   Helena

 5. Åh vilken söt vovve! Jag saknar min pälsboll så mycket….funderar på om det känns rätt att skaffa en ny katt. Vågar man det? Känns tufft, ingen katt kan jämföra sig med min lilla tjej men det är ju så otroligt mysigt med en liten pälskling…

  1. Visst vågar du skaffa en ny katt. När man är redo för det, så tvekar man inte en sekund. Ta din tid och så, poff, ska du se att ”väntar katt” igen!
   Stora kramar till dig,
   Helena
   PS Hur går det på nya arbetet?

   1. Julia skriver:

    Jo du kanske har rätt…Ang. jobbet så är det fantastiskt, älskar det! Otroligt trevliga kollegor, fräscha lokaler, internationellt, snart väntar en kortare utlandsvistelse – jag är så glad att just jag fick denna möjlighet! TACK för din hjälp i samband med mitt jobbsökande och gulle dig som kommer ihåg. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..