ANNONS

Hårhoroskop

/

Ibland får man roa sig lite efter en lång dag. Det här inlägget blir ett sådant.

Jag har gått närmare en mil med hundarna idag. Sedan försökte jag, förgäves, hitta födelsedagspresent någonstans i Sörmland. (Dög inte, får ge det en ny chans i morgon i metropolen Nyköping istället). Som en följd av hundpromenad i snöblandat regn med lera, var jag sedan tvungen att baxa in 33 kg Golden tik i duschen (som dessutom var mycket trött efter långpromenaderna och svårt lite medgörlig). Efter den övningen stod jag en stund med öppen mun och förvånades över hur en ”relativt torrtorkad” hund ändå kan fullkomligt duscha väggarna med minimala vattendroppar när hon skakar på sig. Nu är hon nedbäddad i sin korg. Jag känner mig redo för ungefär samma sak.

Bad hairday?

Vår hund hade definitivt en dålig hårdag och inspirerad av en väninnan som närmast religiöst använder sig av månens position när hon ska klippa sig, länkar  jag idag till en kul uppställning över tips för hur stjärntecknen ska förhålla sig till sitt hår. Ni hittar det HÄR.

Enligt min väninnan finns det två gyllene regler: För den som vill ha tjockare hår (jag!) är det att rekommendera att man klipper sig när månen befinner sig i Lejonet. Lejonet är ju känd för sin tjocka, guldglänsande hårman. Vill man istället tunna ut sitt hår, ska man klippa sig när månen befinner sig i Tvillingarna. Hon säger att hennes mamma tog hand om hennes hår på det sättet när hon var liten, för att hon skulle få en tjockare hästsvans. (Hon har idag också ett verkligt avundsvärt hårsvall.)Mamman såg alltid till att klippa henne när ”Lejonet var med henne”. Fullmånen är också den bästa tiden i månaden att klippa sig.

Det här roar mig smått. Det är med andra ord inte troligt att jag kommer läsa in mig på området i någon större utsträckning.Men det är nog mycket troligt att jag försöker pricka in nästa fullmåne i Lejonet för att klippa mig (lördagen den 15 februari).

Vad tror ni om hårhoroskop?

9
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00