Horoskop vecka 3, 2014

Vi är redo att agera, efter all planering

Efter veckor som varit präglade av Stenbockens förkärlek för att planera, organisera och sikta mot nya mål, är det dags att börja skifta tankarna en aning åt annat håll. Solen befinner sig i de sista graderna av Stenbocken när veckan startar. Det vi inte har hunnit med att planera kan fortfarande ha en chans att hinnas med. Sedan är det dags för nya energier. Det blir full fart från och med slutet av veckan. Mer om det nedan.

Men först avslut…

På torsdagen den 16 januari har vi en fullmåne i Kräftans tecken. Ni som läser här regelbundet vet vad en fullmånen betyder; dags för avslut och kulmination. Kräftans tecken styr det fjärde huset, samma hus som är intimt förknippat med ens hus, hem och familjeliv. Det är också här man finner känslomässig trygghet. Är det dags att ta tag i hussysslor, såsom flytt och renovering, eller rent av uppbrott från en situation där du tidigare känt dig hemma och således också trygg? Händelser med familjemedlemmar som markerar att en period är över, och att en ny era nu tar vid, kan dyka upp närmast oväntat. Kanske får du höra att någon i din familjesfär är gravid. (I din familjesfär kan du även räkna in väldigt nära vänner, som du känslomässigt betraktar som familj.)

Beroende på i vilket astrologisk hus som fullmånen faller, finns det tolv olika livsområden som påverkas, beroende på i vilket stjärntecken man är född. Missa inte mitt inlägg på torsdagen om exakt i vilket område som just ditt stjärntecken kan förvänta sig att komma till avslut vid tiden för veckans fullmåne.

Venus och Mars på date= PassionEn fullmåne brukar kännas av, det ”tumlar” runt i känslolivet. Samtidigt som fullmånen sätter fart kommer också vackra Venus och energiske Mars att få kontakt. Alla har väl hört talas om Män är från Mars, Kvinnor ifrån Venus av John Gray. Just det, dessa två planeter representerar just det manliga och det kvinnliga.

Venus befinner sig inte i toppform, tvärtom är hon väldigt dråsig och tenderar att snarare blicka bakåt i tiden, än att vara riktigt närvarande där hon är. Gnistorna mellan dessa två motpoler är dock märkbara ändå. Det kan bli dags att gå tillbaka till något som var, för att försöka laga det. Detta är en starkt sexig aspekt! Varför inte bara glömma allt groll och lyssna på känslan som säger dig, och din potentielle partner, att det ändå är ni två som hör ihop? Om ni har en stark grund att stå på, men kanske inte varit helt överens, kan de här två dagarna föra med sig en möjlighet till att lägga oenigheter bakom er och istället njuta av en enorm passion er emellan. Dagarna att hålla koll på är torsdagen den 16 respektive fredagen den 17 januari.

Pengarna ÄR på väg- på riktigt!

För övrigt när det gäller Venus, är det mycket möjligt att ni kanske redan nu vet att de där pengarna eller utestående kommissioner, som ni väntat på sedan innan jul, nu faktiskt verkligen är på väg mot era bankkonton. Det är ingen tvekan om att ni har rätt till pengarna, de har bara, av olika anledningar, blivit uppehållna på vägen. Håll ut till den sista januari. Då bör pengarna ha kommit, eller bekräftelser i alla fall ha skickats på att de har överförts till er.

Veckans bästa dag!På fredagen den 17 januari har kommunikationsplaneten, Merkurius, och nytänkande Uranus 60 grader emellan sig.  En god astrologisk aspekt som indikerar att de båda planeterna samarbetar i harmoni. Det som planeterna representerar och styr över kan blomstra tillsammans. Jag anser att detta är veckans bästa dag! Har du idéer gällande kommunikationer, internet, telekommunikationer och mjukvaror såsom spel och appar finns där stor potential för ekonomiskt vinst. Gud och hela världen tycks satsa på att utveckla egna appar, podcast och webinar, nu för tiden.

Känner du att det är rätt för dig, eller vill du lära dig mer om saken kan fredagen ge dig en bra skjuts på vägen. Kurser och/eller böcker inom dessa områden kan erbjudas dig eller på annat sätt få din uppmärksamhet.

Våga tänka NYTT!

Vi kommer inte att bli av med all betoning på nytänkande. Under den närmaste månaden, från och med söndagen den 19 januari, kommer Solen befinna sig i Vattumannens tecken. Allt som är nytänkande kommer att belysas av Solen för att vi inte ska missa möjligheterna. Var beredd på att få höra om nya möjligheter att arbeta, paketera produkter och leva ditt liv. Det kan känns obekvämt till en början, men med läromästaren Merkurius vid din sida har du alla möjligheter att lära dig att bemästa den nya tidens konster och trick. Kan du studera på ett nytt sätt-på distans? Eller kan du starta upp kurser via nätet, alternativt arbeta endast vi nätet? Oavsett om du är inredare, kock eller personlig tränare finns det nya möjligheter för dig att tjäna pengar om du är villig att tänka ”annorlunda”. Nyckelorden är att tänka utanför ramarna. Med god planering kan detta leda oss både mot personlig utveckling, en ny inkomstkälla och ett friare liv. Goda nyheter för vem som helst!

Jag önskar er alla en underbar vecka!