Projekt Inre Styrka. Utmaning vecka 3, 2014

Det är dags att söka arbete!

Det är dags att sluta gnissla tänder. Jag har de senaste veckorna skalat av en hel del som jag ansett vara energitjuvar. Saker som stulit tid av mig och där jag inte fått någon riktig utdelning av arbetstid som jag lagt ned. Ni vet ju att jag söker arbete och nu är det dags att sätta lite extra fart på den fronten.

En ny insikt gällande arbetsval

En av mina insikter gällande arbete var att det skulle finnas glädje i det jag ska göra. Detta gäller fortfarande men en tid av arbetssökande kan också få en att omprioritera och omvärdera en aning. Jag känner mig lite grann som ett bångstyrigt barn som sakta inser att mamma kanske inte hade helt fel i alla fall. Helst hade jag ju bara velat hoppa på ”vi som åker mot författarlandet-tåget”. Lite kreativt rosig om kinderna, skulle jag vinka till alla som tvingas leva i den trista vardagsgrå världen. Mycket moget. Men, nej, jag måste nog komma ner till på jorden. Kanske inte till fullo, men en aning. (Jag tror fortfarande på vardagsmirakel!)

Stjärnorna gynnar kreativitet

Jag har kollat stjärnorna och om jag inte tittat helt galet så kommer det för min del att vara ett rätt lågt, hemligt, tempo under årets första sex månader. Sen kommer det blir en väldig fart när Jupiter fullkomligt rasar fram i glada, kreativa Lejonet. Sist jag hade besök av Jupiter i Lejonet hade jag precis blivit klar med juristlinjen, fick arbete lekande lätt och hade ett typiskt Lejon-år (SKOJ!) Under våren 2014 kommer jag, i likhet med våren 2002, att arbeta hårt i skymundan för att bli klar med de sista förberedelserna inför en förnyelse av hur andra ser och/eller uppfattar mig. (Jupiter i Lejonet faller i mitt första hus= min fasad uttåt och jaget.)

Skrivandet har fått fart och tack vare att jag nu prioriterat om i mitt schema kan skrivandet rulla på även med ett arbete inom juridiken. Jag har en plan. Nu är det istället längtan efter trygghet, ekonomisk, som lockar mig. Tanken på det ger mig glädje. Jag har hittills sökt arbeten inom det mer kreativa men också inom entreprenörsskap på nätet. Ni som följt mig ett tag vet att jag blir alldeles lycklig när man nämner orden ”Laptop Lifestyle”. Men nu ska jag alltså satsa på juridik en aning mer än hittills.

Så.

Nu till veckans utmaning:

Sök arbete där jag har kompetens, även om det inte är med 100% hjärta. Det kan vara helt okej ändå. Särskilt om jag inte tvingas välja mellan trygg anställning eller skrivandet. Under denna vecka ska jag alltså söka juridiska arbeten och vara helt öppen för dörrar som jag tidigare bara fnyst åt eller gått förbi. Jag kan faktiskt ha missat något som inte alls behöver vara så dåligt.

Jag ska också våga tänka att inget behöver vara för evigt. Just nu är det bättre att kunna ta ett banklån, få kunna köpa något på avbetalning och inte svettas varje gång räkningarna för månaden kommer.

Min favoritaffirmation

Jag tänker fortsätta med mina positiva affirmationer för sådant jag drömmer om i arbetet och mitt liv. Och jag kommer absolut att tacka varje morgon, och eftermiddag, och kväll. En av mina favoriter är just nu att säga ”tack för alla fantastiska möjligheter som kommer till mig idag” och sedan verkligen känna glädje i bröstet, som om något helt fantastiskt redan hade inträffat. Jag tycker det har fått mig på oerhört gott morgonhumör på sistone samt att det faktiskt brukar hända spännande, oväntade saker på dagarna!

Någon/några som gjort en liknande resa?

Är det någon annan där ute som gjort samma berg-och-dalbana som jag- som haft en dröm om det kreativa men som sen ändå fått ihop sitt tidigare kanske ekonomiska/juridiska/adminstrativa arbete med kreativa sidoarbeten? Jag skulle verkligen uppskatta att höra om era tankar och erfarenheter just nu, oavsett om ni valde kreativitet/drömmar till 100% eller en blandning.

Har ni lyckats gå från arbeten inom juridik, på banker eller som revisorier, till kreatörer på heltid, är jag alldeles särskilt nyfiken på era vägar. Har ni råd till andra, som ni önskat att ni vetat om? Dela med er, snälla!

Ha en fortsatt underbar måndag!

 1. Emma skriver:

  Hej! På tal om positivt tankearbete och personligt växande läser jag nu boken ”Du kan hela ditt liv” av Louise L Hay. Ett litet tips till alla vackra själar som också letar redskap längs vägen. Helena, underbar blogg. Jag återkommer numera allt oftare./ Emma, 25 år

  1. Hej Emma! Tack för dina vänliga ord här på bloggen och tack för tipset. Jag räknar Louises bok som en av biblarna inom positivt tänkande- jag älskar också ”uppslagsverket” med sjukdomar och tankar som man bör ändra för att må bättre igen. Har stämt klockrent på mig varje gång kroppen sagt ifrån! Jag ska tipsa om boken i ett inlägg också så att den verkligen får den uppmärksamhet den förtjänar. Stort tack för tipset igen! Jag hoppas fortsatt få höra ifrån dig här. Någon med samma läsintressen som jag, vill jag inte missa! ;-)
   Ha en fortsatt härlig kväll, Emma!
   Stor kram
   Helena

 2. Annika skriver:

  Jag har också letat det där jobbet där jag har datorn i knät och där jag kan få tillbringa mycket mer tid hemma i mitt paradis. Ett paradis där jag kan vara kreativ på massa olika sätt. Jag har önskat och önskat, skicka alla önskningar ut i universum och nu har jag äntligen förstått hur jag skall bete mig.Det har tagit över ett år med ett ständigt fokus på att hitta det där arbetet.
  Tidigt i höstas så kom första tecknet jag väntat på…. jag skall börja arbeta på en oljeplattform i Nordsjön. Blir för långt att skriva om alla tecken som visat sig men jag kan bara nämna ett.. Jag arbetar på ett litet företag som säljer bla spabad och jag sköter all admin och allt logistik mm. Två veckor efter att jag först fick tanken om arbete på plattform RINGER en man från en oljeplattform till mitt jobb och har lite frågor. Han fick kanske inte så många svar på sina frågor eftersom jag frågade ca 100 frågor :-). Jag snart 54 år gör nu precis allt i min makt för att få ett arbete inom catering på en oljeplattform. 2 veckors arbete och 4 veckors ledighet till en lön att drömma om.
  Strax innan jul var jag på en obligatorisk kurs i säkerhet, vilket bland annat innebär att man måste klara att ta sig ur en vält helikopter, som är under vattnet, inte en gång utan 6 gånger. Jag som inte ens snorklat klarade detta och många mer läskiga moment. Nu har jag precis skickat mitt CV till några olika firmor och samtidigt bokat ännu en utbildning i första hjälpen som är bra att kunna när man arbetar på rigg.
  Så nu litar jag att 2014 levererar till en vädur :-)

  1. Hej Annika! Jag älskade att läsa din historia! Så klart du ska arbeta på en oljeplattform! Har du också märkt att tankens kraft tycks fungerar som allra bäst när man fortfarande har en rätt avslappnad inställning. Det kan vara t ex så att man får en idé om en oljeplattform och tänker ”ja, det vore bra, det önskar jag mig”. Och så lägger man det lite åt sidan för att man liksom kanske inte drömt om det scenariot hela livet och då inte heller hunnit få rädslor som sätter hinder i vägen för en och då- poff!- öppnar sig vägarna! Helt underbart! Lova att berätta hur det går för dig- jag vill verkligen veta och blir så glad över alla inspirerande berättelser! Stjärnorna är fantastisk men det är VI som skapar våra öden- glöm inte det! ;-)
   Ett jättestort lycka till, Annika!
   Stor kram
   Helena

 3. Ja. ha.ha. hört om det ”laptop lifestyle” el. laptop/soffa lifestyle för en del ungdomar som övernattar oftast hos någon el egen soffa+laptop=överlevare om man får säga så. Har 2 barn som utbildat sig inom datorspel branchen fast i olika inriktningar.Dottern flyttat utomlands till en pojkvän och i hopp om arbete. En son,arbetssökande som flyttade hem igen och sover i säng ett hörn i mitt vardagsrum sedan i somras..Satsat på körkort+bil innan jul.Han söker aktivt på jobb och går nu på en jobbcouch.Har nog pratat mer för mig själv här i förra inlägg, jag menar för min del vill söka utökat arbetstid och lämna till chefen.Själv arbetare/kommunalare vill söka aktivt och hoppas också det dyker upp mer jobb åt mig.Helena, jag läser ditt horoskop och jag är gammal våg, haft många tuffa år så fortsätt med dina positiva affirmationer som inspirerar.Hoppas också på du får tur i år och kan du tänka dig jobba som ekonomi ansvarig på ett äldreboende ha.ha. bara förslag. Fortsätt med positiva affirmationer dom ger glädje!!

  1. Härligt att affirmationerna inspirerar- om man får välja mellan glada tankar och negativa, tycker jag att det måste det vara bättre att välja de roligare!
   Jag håller tummarna för att du får mer arbete och att barnen också har lycka med jobbsökande.
   Kram Helena

 4. Även vi som sitter på tåget måste arbeta. Jag befinner mig i ungefär samma sits; kollar arbete. Ser vad som kan vara både roligt, gå att kombinera med skriv och ligga till grund för ett husköp. Lös den ekvationen! :D

  1. Ack och ve, vet precis vad du menar med den där ekvationen…. Men, du är i alla fall en passagerare på det där förbaskat fina tåget. Är det slut på bokhandelsjobbet nu då?
   Kramar!

   1. Nja, jag jobbar kvar, men har fått nån dag i veckan nu det senaste. Blir man rätt mager på :) sneglar på min gamla oavslutade juristassistents-utbildning. Verkar som att jag kan hoppa på den nu, omedelbums, med kullen från i höstas. Blev lite hastigt på bara. CSN-lån, hurgörmanmedallt, är det vad jag vill jobba med? Ja …

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..