ANNONS

Projekt Inre Styrka. Utmaning vecka 3, 2014

/

Det är dags att söka arbete!

Det är dags att sluta gnissla tänder. Jag har de senaste veckorna skalat av en hel del som jag ansett vara energitjuvar. Saker som stulit tid av mig och där jag inte fått någon riktig utdelning av arbetstid som jag lagt ned. Ni vet ju att jag söker arbete och nu är det dags att sätta lite extra fart på den fronten.

En ny insikt gällande arbetsval

En av mina insikter gällande arbete var att det skulle finnas glädje i det jag ska göra. Detta gäller fortfarande men en tid av arbetssökande kan också få en att omprioritera och omvärdera en aning. Jag känner mig lite grann som ett bångstyrigt barn som sakta inser att mamma kanske inte hade helt fel i alla fall. Helst hade jag ju bara velat hoppa på ”vi som åker mot författarlandet-tåget”. Lite kreativt rosig om kinderna, skulle jag vinka till alla som tvingas leva i den trista vardagsgrå världen. Mycket moget. Men, nej, jag måste nog komma ner till på jorden. Kanske inte till fullo, men en aning. (Jag tror fortfarande på vardagsmirakel!)

Stjärnorna gynnar kreativitet

Jag har kollat stjärnorna och om jag inte tittat helt galet så kommer det för min del att vara ett rätt lågt, hemligt, tempo under årets första sex månader. Sen kommer det blir en väldig fart när Jupiter fullkomligt rasar fram i glada, kreativa Lejonet. Sist jag hade besök av Jupiter i Lejonet hade jag precis blivit klar med juristlinjen, fick arbete lekande lätt och hade ett typiskt Lejon-år (SKOJ!) Under våren 2014 kommer jag, i likhet med våren 2002, att arbeta hårt i skymundan för att bli klar med de sista förberedelserna inför en förnyelse av hur andra ser och/eller uppfattar mig. (Jupiter i Lejonet faller i mitt första hus= min fasad uttåt och jaget.)

Skrivandet har fått fart och tack vare att jag nu prioriterat om i mitt schema kan skrivandet rulla på även med ett arbete inom juridiken. Jag har en plan. Nu är det istället längtan efter trygghet, ekonomisk, som lockar mig. Tanken på det ger mig glädje. Jag har hittills sökt arbeten inom det mer kreativa men också inom entreprenörsskap på nätet. Ni som följt mig ett tag vet att jag blir alldeles lycklig när man nämner orden ”Laptop Lifestyle”. Men nu ska jag alltså satsa på juridik en aning mer än hittills.

Så.

Nu till veckans utmaning:

Sök arbete där jag har kompetens, även om det inte är med 100% hjärta. Det kan vara helt okej ändå. Särskilt om jag inte tvingas välja mellan trygg anställning eller skrivandet. Under denna vecka ska jag alltså söka juridiska arbeten och vara helt öppen för dörrar som jag tidigare bara fnyst åt eller gått förbi. Jag kan faktiskt ha missat något som inte alls behöver vara så dåligt.

Jag ska också våga tänka att inget behöver vara för evigt. Just nu är det bättre att kunna ta ett banklån, få kunna köpa något på avbetalning och inte svettas varje gång räkningarna för månaden kommer.

Min favoritaffirmation

Jag tänker fortsätta med mina positiva affirmationer för sådant jag drömmer om i arbetet och mitt liv. Och jag kommer absolut att tacka varje morgon, och eftermiddag, och kväll. En av mina favoriter är just nu att säga ”tack för alla fantastiska möjligheter som kommer till mig idag” och sedan verkligen känna glädje i bröstet, som om något helt fantastiskt redan hade inträffat. Jag tycker det har fått mig på oerhört gott morgonhumör på sistone samt att det faktiskt brukar hända spännande, oväntade saker på dagarna!

Någon/några som gjort en liknande resa?

Är det någon annan där ute som gjort samma berg-och-dalbana som jag- som haft en dröm om det kreativa men som sen ändå fått ihop sitt tidigare kanske ekonomiska/juridiska/adminstrativa arbete med kreativa sidoarbeten? Jag skulle verkligen uppskatta att höra om era tankar och erfarenheter just nu, oavsett om ni valde kreativitet/drömmar till 100% eller en blandning.

Har ni lyckats gå från arbeten inom juridik, på banker eller som revisorier, till kreatörer på heltid, är jag alldeles särskilt nyfiken på era vägar. Har ni råd till andra, som ni önskat att ni vetat om? Dela med er, snälla!

Ha en fortsatt underbar måndag!

11
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00