ANNONS

Projekt Inre Styrka. Utmaning vecka 5.

/

Ändrade planer eller nya prioriteringar?

Det fina med drömmar och mål är att man efter eget tycke alltid kan stuva om lite i planeringen. Vad som en gång var ett mål kan, efter olika händelser eller ren trötthet, behöva omformuleras. Eller kanske vill man helt enkelt stryka en viss önskan eller prioritering.

Sedan jag startade Projekt Inre Styrka i höstas har en del hänt och nu har jag tittat närmare på mina mål då och vad som känns viktigt, nu. Jag har sett vissa önskningar redan gå i uppfyllelse, som att t ex få inspirera andra genom en föreläsning, vilket gick av stapeln i lördags. Men sen finns det andra mål där det inte alls har skett någonting. Drömmen att få mitt barnboksmanus antaget av ett förlag, kvarstår, och jag har skickat ut manus igen, men vet inget mer än så.

När saker och ting rör på sig utvecklas nya prioriteringar och mål och nu känner jag att jag vill sätta  nya mål. För det behövs också nya affirmationer, d vs meningar som låter som om man redan har fått sina drömmar uppfyllda. Affirmationer är helt fantastiska att arbeta med.

När jag känner att det tryter på inspirationssidan (ibland är man ju onekligen på mer eller mindre gott humör på att rabbla affirmationer) brukar jag bege mig till The Secrets egen vittnesmålssida. Här kan man läsa inspirerande berättelser från människor världen över som, genom tankens kraft, dragit till sig pengar, hälsa, kärlek, arbete och lägenheter.

Veckans utmaning:

Sätta nya mål och formulera affirmationer som jag skriver ner en gång per dag. (Jag ska alltså skriva ner samma mål, varje dag, om och om igen, hela veckan.) Jag har valt att låta det vara förmiddagen då jag känner mig piggast då. Jag ska också tacka för att de här nya målen redan är uppfyllda direkt när jag vaknar. För att komma ihåg det ska jag måla ett litet hjärta på en post-it lapp och klistra fast den på lampfoten som står på mitt nattduksbord. Då kan jag inte missa den.

Tacksamheten som ger superresultat

Jag har praktiserat lagen om tankens kraft sedan jag först läste Louise Hays bok ”Du kan hela dig själv” för 15 år sedan. Under årens lopp har jag lyckats med att:

-Dra till mig 5000 kr från helt oväntad källa (detta var ett av mina första ”test” av metoden innan jag verkligen började tro på den)

-Få en resa till ett semesterparadis efter att ha skrivit ordet  ”lyxsemester” på en önskelapp

-Få skrivuppdrag jag bara kunnat drömma om

En av de bästa få-fart-med-en-gång-energierna som finns har för mig varit när jag faktiskt blev varse allt sådan som jag verkligen tagit för givet tidigare i livet. När jag började tacka för att jag alltid hade läkar- och tandläkarvård som liten, hade möjlighet att få rida som hobby, alltid hade kläder på kroppen och fick resa på semestrar som barn, började saker och ting verkligen att röra på sig.

Tar man det sen ännu ett steg högre och tackar för att man överhuvudtaget kan andas, att man får vistas bland träd och djur och att man fått ett liv långt från krig och elände, kan det smälla till direkt. När jag tackade för det senaste jag nämnde, fick jag en sådan enorm fart att hela mitt liv ändrade inriktning; från jurist till astrobloggare och nätentreprenörsinspiratör. Det blev min lyckoinsikt att vara tacksam för naturen, ozonlagret, djur och växtlighet som alltid lever samma kretslopp utan att be om något tillbaka.

Att glömma att tacka för vad man har, är lika med att säga att ”det spelar inte så stor roll hur jag har det i alla fall” och ens önskningar saknar på något sätt tyngd, vilket i sin tur leder till att det blir svårare att uppnå drömmar. Man måste vara i ett tacksamt och kärleksfullt tillstånd för att magin ska verka. Så upplever i alla fall jag det.

En del hävdar att tanken om lagens kraft är rent elitistisk och förkastar den helt. Jag tror att den som vill se mirakel, alltid får se dem och följdaktligen att de som inte tror på dem inte heller får bevittna dem.

Vad säger ni?

3
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00