Projekt Inre Styrka. Utmaning vecka 5.

Ändrade planer eller nya prioriteringar?

Det fina med drömmar och mål är att man efter eget tycke alltid kan stuva om lite i planeringen. Vad som en gång var ett mål kan, efter olika händelser eller ren trötthet, behöva omformuleras. Eller kanske vill man helt enkelt stryka en viss önskan eller prioritering.

Sedan jag startade Projekt Inre Styrka i höstas har en del hänt och nu har jag tittat närmare på mina mål då och vad som känns viktigt, nu. Jag har sett vissa önskningar redan gå i uppfyllelse, som att t ex få inspirera andra genom en föreläsning, vilket gick av stapeln i lördags. Men sen finns det andra mål där det inte alls har skett någonting. Drömmen att få mitt barnboksmanus antaget av ett förlag, kvarstår, och jag har skickat ut manus igen, men vet inget mer än så.

När saker och ting rör på sig utvecklas nya prioriteringar och mål och nu känner jag att jag vill sätta  nya mål. För det behövs också nya affirmationer, d vs meningar som låter som om man redan har fått sina drömmar uppfyllda. Affirmationer är helt fantastiska att arbeta med.

När jag känner att det tryter på inspirationssidan (ibland är man ju onekligen på mer eller mindre gott humör på att rabbla affirmationer) brukar jag bege mig till The Secrets egen vittnesmålssida. Här kan man läsa inspirerande berättelser från människor världen över som, genom tankens kraft, dragit till sig pengar, hälsa, kärlek, arbete och lägenheter.

Veckans utmaning:

Sätta nya mål och formulera affirmationer som jag skriver ner en gång per dag. (Jag ska alltså skriva ner samma mål, varje dag, om och om igen, hela veckan.) Jag har valt att låta det vara förmiddagen då jag känner mig piggast då. Jag ska också tacka för att de här nya målen redan är uppfyllda direkt när jag vaknar. För att komma ihåg det ska jag måla ett litet hjärta på en post-it lapp och klistra fast den på lampfoten som står på mitt nattduksbord. Då kan jag inte missa den.

Tacksamheten som ger superresultat

Jag har praktiserat lagen om tankens kraft sedan jag först läste Louise Hays bok ”Du kan hela dig själv” för 15 år sedan. Under årens lopp har jag lyckats med att:

-Dra till mig 5000 kr från helt oväntad källa (detta var ett av mina första ”test” av metoden innan jag verkligen började tro på den)

-Få en resa till ett semesterparadis efter att ha skrivit ordet  ”lyxsemester” på en önskelapp

-Få skrivuppdrag jag bara kunnat drömma om

En av de bästa få-fart-med-en-gång-energierna som finns har för mig varit när jag faktiskt blev varse allt sådan som jag verkligen tagit för givet tidigare i livet. När jag började tacka för att jag alltid hade läkar- och tandläkarvård som liten, hade möjlighet att få rida som hobby, alltid hade kläder på kroppen och fick resa på semestrar som barn, började saker och ting verkligen att röra på sig.

Tar man det sen ännu ett steg högre och tackar för att man överhuvudtaget kan andas, att man får vistas bland träd och djur och att man fått ett liv långt från krig och elände, kan det smälla till direkt. När jag tackade för det senaste jag nämnde, fick jag en sådan enorm fart att hela mitt liv ändrade inriktning; från jurist till astrobloggare och nätentreprenörsinspiratör. Det blev min lyckoinsikt att vara tacksam för naturen, ozonlagret, djur och växtlighet som alltid lever samma kretslopp utan att be om något tillbaka.

Att glömma att tacka för vad man har, är lika med att säga att ”det spelar inte så stor roll hur jag har det i alla fall” och ens önskningar saknar på något sätt tyngd, vilket i sin tur leder till att det blir svårare att uppnå drömmar. Man måste vara i ett tacksamt och kärleksfullt tillstånd för att magin ska verka. Så upplever i alla fall jag det.

En del hävdar att tanken om lagens kraft är rent elitistisk och förkastar den helt. Jag tror att den som vill se mirakel, alltid får se dem och följdaktligen att de som inte tror på dem inte heller får bevittna dem.

Vad säger ni?

 1. Åhhh, hur gör du? Jag har också läst Hay´s bok för en himla massa år sedan, jag har skrivit mål,delmål,affirmationer, läst och sett The Secret hundra gånger…….men än så länge har ”inget” speciellt hänt av mina önskningar :( Fortsätter ändå med mitt positiva tänkande, bilder på mina önskningar, skriver listor, mediterar, det finns ingen ände på det hela, det sista som försvinner är hoppet…….

  1. Hej Jeanette! Härligt att du också tror på tankens kraft och lagen om attraktion. Du frågar hur jag gör och det har jag själv frågat mig i de fall där jag har önskningar som INTE har lyckats. Svaret har jag kommit fram till är när jag har en inställning som är en aning ”det vore superkul om det lyckades men det är helt okej om det inte gör det också”. Ju mer känslomässigt engagerad man är i sin önskan- desto svårare. (Min dröm om bokutgivning är jag t ex så oerhört känslomässigt engagerad i att det inte vill sig alls…)

   Att praktisera tacksamhet och vara tacksam för det man har, och vara helt nöjd med tanken på att det aldrig kan bli mer eller bättre än så, är också viktigt. Du säger din önskan till universum och släpper sedan tanken, helt och hållet på just den. Praktisera sedan tacksamhet in absurdum. DÅ brukar det hända saker för mig. Tänk också på de saker som du önskade dig för två år sedan, som du har idag. De flesta kan hitta en eller flera uppfyllda önskningar och känner en tilltro till att ”önskningar faktiskt går i uppfyllelse”, vilket gör det både roligare och lättare att praktisera lagen om attraktion. Vad tror du om det?
   Lycka till!
   Kramar Helena

   1. Tack för svar Helena, du är klok du…..:) Jag minns inte vad jag önskade mig för 2 år sedan???, men det var väl detsamma som jag alltid önskar mig, man, bra jobb, mera pengar…… Jag kanske inte släpper taget om önskan och önskar mig om och om igen…..har läst någonstans att det är som att beställa på postorder, man fyller i vad man vill ha och skickar iväg och så vet man att paketet kommer med posten framöver. Man skickar ju inte in en order om och om igen tills paketet kommer. Det är nog min brist på tilltro som behöver ändras på……. Tacksamheten blir bättre och bättre, fast jag halkar in i avund och missnöje ibland. Aja, baja……jag vet, men jag övar på det. Är jätteglad att jag hittat din spännande sida här bland djungeln av bloggar etc. TACK för det :)
    Stor Kram Jeanette

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..