Snart nymåne!

Från nyheter angående hus, hem och familj till…

För två veckor hade vi en fullmåne i hemkära Kräftans tecken. Många av oss fick nyheter som hade att göra med hem och familj. Kanske fick ni reda på att någon i familjen väntar tillökning? Kanske blev det tal om att flytta eller äntligen nå slutet på en omfattande renovering? Andra funderade över trygghetsfrågor i sina liv; hur mår jag som bäst, vilka människor ger mig verkligen balans och kärlek för att jag ska må bra?

…nytänkade idéer på nätet; Historien om Lexbase

En fullmånes energi pågår ända fram tills nymånen tar över, två veckor efteråt. Och nu imorgon är det dags; vi har en nymånen i Vattumannens tecken. Energierna kring Vattumannen rör redan på sig rejält, tack vare Solens placering där just nu. Debatten om Lexbase tog en oväntad vändning. Det sista jag hörde på nyheterna imorse var att sidan nu stängts ned då det finns en stor risk för att den hackas, om så inte redan skett. Och helt plötsligt kommer en helt annan aspekt av denna sidas användning in i bilden: tänk om de som hackar sidan ser till att offentliggöra namnen på de som betalat med kort för att få läsar domar om specifika personer? Vilka är det som kan bli jagade då?

Att man kan läsa domar från tingsrätter är inget nytt, journalister begär ständigt ut domar från domstolarna för att kunna skriva om uppmärksammade rättegångar. Problematiken här låg snarare i att man så lätt kunde finna en viss person för att se om det fanns en brottshistorik. Faran för s k folkdomstolar, där civila tar lagen i egna händer, är överhängande för att säga det minsta, menar kritikerna.

Vad anser ni? Är Lexbase en bra eller dålig tjänst?

Jag gissar på att morgondagens nymåne i Vattumannen ger oss fortsättningen på denna historia. Om sidan kommer att öppnas igen och om möjligheterna att söka på den på något sätt kommer att begränsas, återstår att se.

PS Långt ifrån debatten om Lexbase kom en bild från Wien- maken hittade ett par väldigt snygga skidor på flygplatsen. Lite lättsammare nyheter att ta till sig.

Ha en fortsatt härlig torsdag!

 1. Ännu mer glada nyheter, nu du ä bollen i rullning. Jag som trodde att allt stod still ;)

  Trevlig fredag!

  1. Vad roligt att det rör på sig! Hurra för dig och dina planer!
   Kramar Helena

 2. Vad tycker du om det kinesiska horoskopet förresten? Hästens år verkar ju kunna bli dynamiskt, men den här grisen är lite orolig … ;)

  1. Där är jag faktiskt helt obevandrad. Kanske ett område som jag skulle läsa in mig lite på… Tack för tipset!
   Kramar och trevlig helg!
   Helena

 3. I dag passar gårdagens horoskop in på mig. Fick en glad nyhet om min framtid.

  Lexbase är väl något för nyfikna personer som vill gotta sig i andras snedsteg. Jag har inte ens varit in på sidan och tittat och jag är inte intresserad.

  God natt :)

 4. Lexbase kan man ju säga har funnits redan då man kan söka på domar på riksdagens bibliotek och som du säger, de går att begära ut hos domstolarna. Alla dessa olika NJA-böcker som har funnits i alla år? Att man däremot blåser upp det såhär och att man skulle kunna använda det som en folkdomstol, då går det överstyr. Jag kan dock bli lite trött när människor tror att vi är så himla skyddade i det här landet. Det är vi inte och har inte varit på himlajättelänge. Så nej, jag kan inte bli alltför upprörd av Lexbase.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..