Projekt Inre Styrka. Utmaning vecka 6

Vad som döljs en trappa ned…

Nu kanske ni tycker att jag redan klarat av denna utmaning men sanningen är den att jag inte alls är klar. Inte på långa vägar. Både maken och jag har gjort det klassiska misstaget att fullkomligt proppa igen alla de extra utrymmen man får när man går från mindre boende till större. Området kring mitt skrivbord rensade jag upp för några veckor sedan men nu återstår en mycket otäck bit av huset; källaren.

Simpl´s lösning= min lösning?

Helt paraplyserad inför denna utmaning kom jag på mig själv med att googla tips för ordning och reda. I USA finns det sedan länge personliga städorganisatörer för tragiska fall som jag. Glädjande nog finns det en svensk uppstickare, Brita Hahne som driver företaget Smpl.(Bara det faktum att en av flikarna på hemsidan läser ”Få hjälp” är starkt uppmuntrande för en slarvmaja som jag själv.) På Britas hemsida fann jag 10 tips för ordning och reda och de tipsen ska jag nu anamma när jag börjar mata mig igenom lådor, kartonger och annat elände som skymmer sikten i källaren.

Utmaning:

Rensa i röran, få koll på VAD jag har i källaren och bestämma vad som ska få bli kvar respektive gå till välgörenhet och/eller soptipp.

Behöver jag tillägga att jag, som är svårt städblyg, nu är livrädd?

Som alltid gäller fortsatt praktiserande av detta:

10 tacksamma tankar vid uppstigning varje morgon (ska affirmera hur förbaskat glad jag är över min nyorganiserade källare!)

Bort med socker och godissmaskande, särskilt direkt ur skåp och lådor…

Är det någon annan som också har en otäck mörk plats i huset ni bor- en källare, sommarstugeförråd eller vindsutrymme, som behöver hjälp? Hänger ni med på utmaningen- åtminstone delvis?

Jag önskar er alla en fortsatt härlig måndag!