Frågor och svar om Merkurius retro-period

När Merkurius börjar sakta ner är det nästan som om man kan känna av det. Även om den officiella dagen för att börja backa inte är förrän den 6 februari så börjar planeten sakta ned i fart flera dagar innan. Man kan alltså ha märkt av tekniskt trassel eller en ”allmän seghet” i att få tag på folk redan sedan i början på den här veckan. En del astrologer menar också att de dagar en planet helt saktar ned, respektive får fart igen, också är de dagar som är de mest drabbande av trassel. Personligen har jag ofta sett att den dag som Merkurius vänder framåt så brukar det dimpa ned en hel hög med mail och snigelpost som jag väntat på. Det är som en propp som släpper.

En läsare, Anita, undrar följande:

Är det en ofördelaktig tid att söka arbete just nu pga Merkurius?

Nej, det är inte ofördelaktigt att söka arbete. Sök på bred front men bered dig på att du kanske får vänta på ett svar från företaget. Alternativt kanske du får komma på intervju men de är obeslutsamma  och anställningsprocessen fördröjs. Återigen, sök på och titta runt, men undvik att teckna kontrakt eller ingå avtal under perioden som Merkurius backar, om du kan.

Tekniska problem

Merkurius styr över rörliga mekanik, bl a delar i bilar, motorer och datorer. Koppla sedan in dimensionen ”kommunikation” och du får resultatet trassel med telefoner, sms, samtal, smartboards etc. Vet du med dig att du kommer hålla en presentation där du är i behov av uppkoppling till nätet eller annan teknisk utrustning? Det bästa du kan göra är att förbereda dig dubbelt. Kontrollera in absurdum att du alltid har en back-up plan. Dubbla USB-minnen med presentationer, en laptop som är laddad och utrustad med antivirusprogram och att lokalen du ska till har tillräcklig nätsignal för att inte en direklänk, eller webinar, ska brytas, är bra säkerhetsåtgärder.

Du kan inte kontrollera allt

Folk är förlåtande med teknik och om du bara visar att du gjort allt för att felet inte ska ligga hos dig, så finns det faktiskt inte så mycket mer du kan göra om det trots allt brister någonstans. Jag har upptäckt att situationer under en trött Merkurius där man helst bara vill skrika och upplever att man missar sin chans, oftast är välsignelser i förklädnad. Det kommer inte sällan ännu bättre chanser när Merkurius får fart igen. T ex kanske den där presentationen man har förberett för ett visst möte går åt skogen med ett bolag, men sen kommer chansen igen med ett mycket större bolag. Och då är man föreberedd som ett riktigt proffs. Ha alltså tillit till att det bästa sker!

Ha en fortsatt härlig torsdag!

  1. Är det under hela veckan eller hur länge håller det på?
    Trevlig helg!

    1. Merkurius befinner sig i lågenergi-nivå hela februari!
      Kram Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..