Horoskop vecka 7, 2014

Bakom stängda dörrar- En verkstad för Framgång

Merkurius sover. Jupiter likaså. Skicklighet när det gäller kommunikation kommer i skymundan. Entreprenörsidéer behöver mer tid för att göras redo för att visas för världen. Det är som om vi befinner oss bakom stängda dörrar. Men, ingen anledning att deppa ihop för det. Bakom dörrarna har vi nu en ypperlig chans att få slipa till våra bästa idéer till rent prisvinnande verk. Merkurius och Jupiter kommer sätta fart över himlavalvet efter den 6 mars. Vi har med andra ord en fantastisk månad för att putsa våra projekt och fundera över relationer och kunskaper. Efter den 6 mars kommer vi ha vänt och vridit på allt tills vi vet precis vad vi ska göra.

Surt, sa räven

Under vecka 6 kommer glade Solen möta den strikte och mycket strukturerade Saturnus. Dagen det äger rum på är på tisdagen den 11 februari. Det är möjligt att en överordnad ber dig att arbeta övertid eller ta dig an ett projekt som visat sig bli mer krångligt än tänkt. Om du får höra ord från din chef eller kollega som känns ovanligt hårda, försök att ta det som konstruktiv kritik som endast är menad att ge dig lite extra fart i baken för att bättra ditt arbete. Saturnus kan med all rätta kallas för en riktigt humör-sänkare. Det bästa sättet att tas med Saturnus är att bara bita ihop, göra sitt bästa och tänka att ” imorgon blir en bättre dag”. Ge inte upp tron på dig själv- det är han inte värd.

Fullmåne-dags!På lördagen den 15 februari är det dags för en fullmåne i kreative Lejonets tecken. Minns du vad du startade under de två veckorna som följde nymånen den 6 augusti förra året? Kreativa projekt (dans, uppträdande, skrivande och kreativt skapande), tankar på barn eller barnrelaterade projekt samt planer på att uppfylla en dröm om att få göra något riktigt roligt, bara för nöjes skull, är områden som styrs av Lejonet.

Chansen är nu att du i samband med lördagens fullmåne får se resultatet av de planer du smed i augusti förra året. Lejonet förknippas även med kungligheter varför nyheter om en ny medlem i det svenska kungahuset, troligen kan väntas inom de två veckorna som följer den 15 februari. Fullmånen betonar ju avslut och att en situation kommer till ända eller kulminerar.

Räkna +/- fyra dagar från och med den 15 februari för att kanske ta emot nyheter om ett kreativt projekt, se en kärleksaffär gå från ett steg till ett annat (antingen den tas till en ny, högre nivå, eller avslutas), samt nyheter om möjligheter att få göra något som får dig att känna dig barnsligt uppspelt- en resa eller att gå på någon fantastisk show eller uppsättning du drömt om länge.

Vi ska inte heller glömma att Alla Hjärtans Dag inträffar i samband med fullmånen. Förlovningsnyheter och meddelanden om att det väntas tillökning runt i kring dig (om det inte är du själv), är förknippat med denna Alla Hjärtans Dag. Likaså barnafödslar.

En bister kvartett

Det finns vissa aspekter på stjärnhimlen som inte är lika glada som livsnjutaren Lejonet. Samtidigt som fullmånen skiner i Lejonets tecken pågår en så kallad fyrkant mellan Jupiter (entreprenör och resetok), Venus (skönhet och pengar), Pluto (djup transformation) samt Uranus (oväntade nyheter). Med så många planeter vid ett och samma bord kommer det skapas en viss spänning. Saturnus är inte heller på något vidare humör med fullmånen, varför viss sordin kan läggas på ett projekt. Du kanske visserligen får en drömchans men den visar sig förenad med mer arbete du trott. På samma sätt kan en kärleksaffär ha något med sig i bagaget som dämpar den där känslan av eufori och nyförälskelse.

…som livas uppSom tur är så har energiknippet Mars ett gott öga till månen, vilket ger dig kraft att ta dig igenom prövningarna som dyker upp.

Mars är envis, målinriktad och kämpar alltid för sina egna, personliga, mål. Med Mars vid din sida blir du som en krigare som tappert stretar på så länge som du anser mödan värt besväret.

Ytterligare en aspekt lättar upp den hårda fyrkanten: Solen och Mars flirtar med varandra. De ger varandra av sina energier och samarbetar så att varma nyheter når fram till dig, trots att det blåser en del på himlen.

Ett vecka med mycket blandade vibbar alltså. Tänk positivt och ha tillit till att det som sker är det för det bästa- det är faktiskt det bästa, och enklaste, man kan göra när händelser utifrån rör upp en storm.

Jag önskar er alla en underbar vecka! (Och vill gärna höra hur ni upplevde fullmånens och kvartettens energier.)