Poppar det upp drömmar och känslor från förr?

Merkurius backar i drömska Fiskarnas tecken. Fiskarna är det tecken som styr det sista, och tolfe huset, i zodiaken. Här finner man det man helst gömmer i garderoben och inte talar med någon om. Fiskarna symboliserar även healing, spiritualitet och fantasier.

Drömmar om det liv man en gång levde

Har ni drömt väldigt starkt om det förgångna den senaste nätterna? Situationer, relationer och upplevelser som ni för länge sedan lämnat kan knacka på dörren i drömmarnas värld. Men även i det dagliga livet. Merkurius vill ju som bekant gärna bringa tillbaka det förgångna för att man ska få en andra chans till utvärdering. Antingen får man en bekräftelse på att man valde och gjorde rätt i det förflutna, eller så inser man att tiden är knapp för att väcka till liv det som varit igen.

Två läsare har hört av sig och sagt att det är full fart på falskspel och intriger i dennes liv, en annan att humöret känns undermåligt.

Fiskarnas känslomässiga värld

Eftersom Fiskarna är just  förknippat med känslor i det dolda är det möjligt att falskspel blir lite extra uppenbara. Merkurius smyger inget vidare när han sover och du få troligen reda på saker som skulle hållits dolt för dig. En slags välsignelse i förklädnad, kan man säga.

Man kan naturligtvis inte skylla allt som är dåligt på att Merkurius befinner sig i lågenerginivå, men om du ser en tydlig förändring i det falskspel omkring dig som du beskriver när mars börjat, ska man inte utesluta att Merkurius hade ett finger med i spelet. Hur ditt personliga horoskop ser ut har störst betydelse i frågan.

Lite extra förbannad och less?

Ett allmänt risigt humör, kort stubin med mera,  kan också ha att göra med Merkurius backande position och beror likaså på hur ditt personliga horoskop ser ut. Men den fyrkant som jag beskrev i veckohoroskopet  i söndags, för vecka 7, bringar onekligen spänning i luften. Vi slits mellan att vilja förändra oss och att hålla allt i schack. Det är som att gå som katt kring het gröt: starkt frustrerande. Bästa rådet? Försök att bena ut vad du verkligen måste ta tag i och förändra. Frustration är oftast ett resultat av att vi vet att något inte är bra och att vi måste ändra på något för att hitta balansen igen. Det ger oss också lågt humör. Om det är till någon tröst kan slutet av veckan, med fullmånens kulminerande energier, ge riktig fart för att komma vidare.

Snart lite roligare, socialare energier!

Merkurius kommer att byta tecken på onsdag. Från drömska Fiskarna till nätverkande Vattumannen. En utmärkt tid för att återknyta kontakten med gamla vänner, nätverk, organisationer och kontakter. Detta är en mer öppen energi, än Fiskarnas känslomässigt kluriga. Det kommer kännas lite lättsammare och, förhoppningsvis, roligare.

Hoppas det hjälpte!

Jag önskar er en fortsatt fin dag!

 1. ninni skriver:

  Sista dagarna vill jag inte ha tillbaka. Trodde det berodde på att jag är konvalescens sen 4 veckor tillbaka o behöver hjälp med nästan allt praktiskt. Brukar ha ett gott humör o väldigt positiv men det är som bortblåst. Född på gränsen mellan våg o skorpion. Jag hoppas att det snart går över

  1. Hej Ninni, Vad tråkigt att du har det tufft just nu. Det är onekligen mycket känslor i luften. Jag tror dock att det lättar efter helgen. Vi har ju fullmånen med dramatiske Lejoner till helgen. Ge inte upp utan låter saker och ting bara vara när det är för jobbigt, ibland har man helt enkelt inte kraft att reda ut allt. Krya på dig!
   Kramar Helena

 2. Elin skriver:

  Det finns ju tillfällen och konstiga drömmar om att komma in i fd pojkvänners liv med tiden igen, och att jag fortfarande upplever att dom är negativt inställda till mig och mina livsval. Vet inte varför jag har dom här drömmarna för att de är återkommande dock inte varje natt den senaste tiden. vad kan det säga om mig?

  1. Hej Elin, dagens inlägg kanske ger dig en tanke om hur du kan tänka kring dina drömmar?
   Kramar Helena

 3. Jag tycker inte att jag känner av något. Varken dåligt humör, irritation, falskhet, inget. Jag har känslor för en gammal kärlek, men det har jag haft sedan jag lämnade honom när jag var 19 år och nu är jag 50+ ;) Hur kan det komma sig?

  1. Även till dig, Jeanette, har jag en tanke i dagens inlägg!
   Kram Helena

 4. Petra skriver:

  Hej Helena!

  Jag kan bara instämma i detta; känner mig mer rädd och orolig just nu faktiskt (…det är skeletten, läs min sociala ångest som jag inte vill visa för omvärlden, som spökar) Jag känner mig mer låg i självkänslan/humör, är frustrerad angående vissa relationer på jobbet. Vill mest sova bara, typ. Så det kan ju bara bli bättre! Regressionen som du berättade om igår kunde vara till hjälp och till det bättre ang. min ångest tänker jag, så det vill jag prova.:)

  Tack för fina inlägg, du är så talangfull!

  Kram,

  Petra

  1. Sara skriver:

   Allt det du skrev kan jag skriva på till punkt o pricka. Vill sova o försvinna bort från egna tankar. Lite svårt att somna med så mkt som rör sig i skallen (gärna gamla tjafs) :)

   1. Sara, kika in på dagens inlägg så kanske det kan hjälpa dig en aning. :-)
    Kramar Helena

  1. Hej Petra! Jag tycker att du ska maila eller ringa Urban och berätta om vad du vill ha hjälp med så att han får säga vad han tror om möjligheterna att hjälpa dig. Det gjorde jag och det kändes bra. Hoppas att du snart känner dig lite piggare.
   Stora kramar Helena

 5. Sofia skriver:

  Som sagt det är verkligen spänningar i luften och jag har varit rasande arg de sista två dgr…orättvisa är det värsta jag vet

  1. Hej Sofia, Ja orättvisor är fula krafter. Men, du har uppmärksammat vad som är rätt och fel vilket tyder på att du i alla fall står med fanan högt och inte behandlar någon annan illa. Om du kan, vänd de som inte är snälla ryggen och gå vidare.

   Kramar Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..