Horoskop vecka 8, 2014

Kreativa avslut (Tack för allt Lilla Gumman!)

När veckan startar gör den det i kölvattnet av en fullmåne i Lejonets tecken. Friade din kärlekspartner till dig i samband med Alla Hjärtans Dag är det mycket möjligt att Lejonet, som älskar att slå på stort, såg till att frieriet skedde på ett högst festligt och speciellt sätt. Som alltid med en fullmånen betonas avslut och i samband med strålkastarälskande Lejonet har betoningen varit på kreativitet mer än någonsin. Så här såg det t ex ut när den populära teknikbloggen Lilla Gumman tackade för sig på fredagen.

(Kul notering: Lilla Gumman startades på Alla Hjärtans Dag för 6 år sedan; 2008. Detta gjordes med andra ord en vecka efter en mycket kraftfull nymåne samt solförmörkelse (superstarka nystartsenergier!) den 7 februari 2008 i zodiakens mest innovative och teknik- och internetintresserade tecken: Vattumannen.)

Betoningen på fullmånens avslutande energier förknippade med kreativitet, men även med barn och kärleksaffärer, mynnar sakta ut under de kommande två veckorna. En fullmånen kan leverera sitt budskap +/- 4 dagar från den dag den faller så såg du i lördags, eller de fyra föregående dagarna, inte röken av avslut eller summering av något som du startade kring den 6 augusti förra året, är det möjligt att du ser något hända i början på den här veckan istället.

Här finner ni en sammanfattning över i vilka hus som fullmånen föll för de respektive tecknen.

Tekniknördarnas paradistid!Tjattrige Merkurius fortsätter att ligga lågt. Sedan den 12 februari befinner han sig i Vattumannens tecken där han koncentrerar sig på att få dig att återknyta kontakter och fundera över nymodigheter inom teknik och internet. I engelskspråkiga horoskop kan man ofta läsa att Vattumannen kännetecknas som the geek sign. Här samlas de som brinner för ett intresse så mycket att de fullkomligt snöat in på det. Har det en koppling till teknik, så mycket bättre. Bloggen Lilla Gummans nedläggning (Hej uppföljarkandidater?) samt Geek Girl Meetup är med andra ord vrålheta för att nätverka, få nya idéer och vidga sina vyer om man är en social media fjäril med förkärlek för teknikprylar.

Klicka INTE på köp-knappen!

När ni återknyter kontakter eller funderar över tekniska, smarta affärslösningar minns bara att inte starta något officiellt förrän Merkurius går framåt igen, den 28 februari. Kontraktskrivande avrådes, likaså att köpa på dig ny, dyr teknik. Även om det kliar i fingrarna, kan det hända att just den prylen du vill ha erbjuds till ett lägre pris efter den 28 februari. Alternativt kanske du hittar något ännu mer intressant när Merkurius går framåt vilket gör att du skulle ångra ett inköp som sker innan början på mars.

Dags att summera innan vi startar på nytt

På onsdagen den 19 februari flyttar den energigivande Solen in i Fiskarnas tecken. Betoning på känslor, det förflutna, det inre, drömmar, fantasi och mystik kommer gå i taket. Släng gärna in en hint välgörenhet i leken också! Med mentale Merkurius i lågenerginivå kommer mycket dagdrömmande om en rosaskimrande framtid att ske. Att skriva poesi, sagor eller dikter är helt i enlighet med Fiskarnas energi. Likaså att ta sig an det inre havet av känslor för att helas från saker som gör ont. Fiskarna är det tolfte och sista tecknet i zodiaken. Det är dags att summera och avsluta det arbete man åstadkommit sedan i mitten av mars i förra året. När Solen träder in i Vädurens tecken i mitten på nästa månad är vi återigen redo att starta om på ny kula.

Veckans tänk-efter-före-dagSamma dag som Solen flyttar in i Fiskarnas tecken, den 19 februari, kommer Merkurius och Satunus att befinna sig i en position som skapar en del missnöje dem emellan. Tjattrige Merkurius blir åthutad av den stränge, ålderdomlige Saturnus och det gäller att hålla tungan rätt i munnen. Var noga med att tänka igenom vad du säger, innan du säger det, för sen är det svårt, för att inte säga omöjligt, att kontrollera skadans omfattning.

Tänk också på att dokument och projektpresentationer kan må bra av att dubbelkollas, oskyldiga misstag kan ha smugit sig in vilket ger dig som ansvarig ett slarvigt intryck. Merkurius representerar en rätt kvick energi men på onsdagen gäller det att ta det långsamt och varsamt för att inte klampa i klaveret.

Drömmarnas seduktiva värld

Veckan avslutas med en fin energi som sakta kommer att stegras och nå sin kulmen på måndagen i vecka 8. Markera lördagen och söndagen den 22 och 23 februari som utmärkta dagar för att hänge dig åt kreativa projekt som att måla, skriva eller spela musik. Likaså är det fullt möjligt att du får chansen att se ett skådespel som är rent drömskt: teater eller balett. En konstutställning eller annan form av utställning kan också bli aktuell. Varför inte kika in på Fotografiska om du befinner dig i Stockholm och se Elliott Erwitts utställning? Anledningen till all denna betoning på drömmar, skönhet, givmildhet och fantasi är att Solen och drömske Neptunus möts i Fiskarnas tecken. Vi är alla visonärer med stora hjärtan. Det kan inte bli mer kreativt sagoland än så!

Jag önskar er alla en härlig vecka!