Horoskop vecka 8, 2014

Kreativa avslut (Tack för allt Lilla Gumman!)

När veckan startar gör den det i kölvattnet av en fullmåne i Lejonets tecken. Friade din kärlekspartner till dig i samband med Alla Hjärtans Dag är det mycket möjligt att Lejonet, som älskar att slå på stort, såg till att frieriet skedde på ett högst festligt och speciellt sätt. Som alltid med en fullmånen betonas avslut och i samband med strålkastarälskande Lejonet har betoningen varit på kreativitet mer än någonsin. Så här såg det t ex ut när den populära teknikbloggen Lilla Gumman tackade för sig på fredagen.

(Kul notering: Lilla Gumman startades på Alla Hjärtans Dag för 6 år sedan; 2008. Detta gjordes med andra ord en vecka efter en mycket kraftfull nymåne samt solförmörkelse (superstarka nystartsenergier!) den 7 februari 2008 i zodiakens mest innovative och teknik- och internetintresserade tecken: Vattumannen.)

Betoningen på fullmånens avslutande energier förknippade med kreativitet, men även med barn och kärleksaffärer, mynnar sakta ut under de kommande två veckorna. En fullmånen kan leverera sitt budskap +/- 4 dagar från den dag den faller så såg du i lördags, eller de fyra föregående dagarna, inte röken av avslut eller summering av något som du startade kring den 6 augusti förra året, är det möjligt att du ser något hända i början på den här veckan istället.

Här finner ni en sammanfattning över i vilka hus som fullmånen föll för de respektive tecknen.

Tekniknördarnas paradistid!

Tjattrige Merkurius fortsätter att ligga lågt. Sedan den 12 februari befinner han sig i Vattumannens tecken där han koncentrerar sig på att få dig att återknyta kontakter och fundera över nymodigheter inom teknik och internet. I engelskspråkiga horoskop kan man ofta läsa att Vattumannen kännetecknas som the geek sign. Här samlas de som brinner för ett intresse så mycket att de fullkomligt snöat in på det. Har det en koppling till teknik, så mycket bättre. Bloggen Lilla Gummans nedläggning (Hej uppföljarkandidater?) samt Geek Girl Meetup är med andra ord vrålheta för att nätverka, få nya idéer och vidga sina vyer om man är en social media fjäril med förkärlek för teknikprylar.

Klicka INTE på köp-knappen!

När ni återknyter kontakter eller funderar över tekniska, smarta affärslösningar minns bara att inte starta något officiellt förrän Merkurius går framåt igen, den 28 februari. Kontraktskrivande avrådes, likaså att köpa på dig ny, dyr teknik. Även om det kliar i fingrarna, kan det hända att just den prylen du vill ha erbjuds till ett lägre pris efter den 28 februari. Alternativt kanske du hittar något ännu mer intressant när Merkurius går framåt vilket gör att du skulle ångra ett inköp som sker innan början på mars.

Dags att summera innan vi startar på nytt

På onsdagen den 19 februari flyttar den energigivande Solen in i Fiskarnas tecken. Betoning på känslor, det förflutna, det inre, drömmar, fantasi och mystik kommer gå i taket. Släng gärna in en hint välgörenhet i leken också! Med mentale Merkurius i lågenerginivå kommer mycket dagdrömmande om en rosaskimrande framtid att ske. Att skriva poesi, sagor eller dikter är helt i enlighet med Fiskarnas energi. Likaså att ta sig an det inre havet av känslor för att helas från saker som gör ont. Fiskarna är det tolfte och sista tecknet i zodiaken. Det är dags att summera och avsluta det arbete man åstadkommit sedan i mitten av mars i förra året. När Solen träder in i Vädurens tecken i mitten på nästa månad är vi återigen redo att starta om på ny kula.

Veckans tänk-efter-före-dag

Samma dag som Solen flyttar in i Fiskarnas tecken, den 19 februari, kommer Merkurius och Satunus att befinna sig i en position som skapar en del missnöje dem emellan. Tjattrige Merkurius blir åthutad av den stränge, ålderdomlige Saturnus och det gäller att hålla tungan rätt i munnen. Var noga med att tänka igenom vad du säger, innan du säger det, för sen är det svårt, för att inte säga omöjligt, att kontrollera skadans omfattning. Tänk också på att dokument och projektpresentationer kan må bra av att dubbelkollas, oskyldiga misstag kan ha smugit sig in vilket ger dig som ansvarig ett slarvigt intryck. Merkurius representerar en rätt kvick energi men på onsdagen gäller det att ta det långsamt och varsamt för att inte klampa i klaveret.

Drömmarnas seduktiva värld

Veckan avslutas med en fin energi som sakta kommer att stegras och nå sin kulmen på måndagen i vecka 8. Markera lördagen och söndagen den 22 och 23 februari som utmärkta dagar för att hänge dig åt kreativa projekt som att måla, skriva eller spela musik. Likaså är det fullt möjligt att du får chansen att se ett skådespel som är rent drömskt: teater eller balett. En konstutställning eller annan form av utställning kan också bli aktuell. Varför inte kika in på Fotografiska om du befinner dig i Stockholm och se Elliott Erwitts utställning? Anledningen till all denna betoning på drömmar, skönhet, givmildhet och fantasi är att Solen och drömske Neptunus möts i Fiskarnas tecken. Vi är alla visonärer med stora hjärtan. Det kan inte bli mer kreativt sagoland än så!

Jag önskar er alla en härlig vecka!

 

 1. Anita skriver:

  Men typiskt att jag idag kommit på att jag behöver köpa en ny dator efter att ha försökt att uppgradera den jag har i en vecka. Jag ska försöka vänta till mars. Under den här tiden har jag iallafall lärt mig mer om datorer och vad jag behöver!
  Men har alla tecken tekniska problem när merkurius går i retrograd? Jag läste mina horoskop på Susan Millers hemsida och där stod det att skorpionen påverkas i hemsfären och bör t ex inte köpa möbler under februari, och vågen påverkas i kärlekssektorn och kan t ex återse gamla partners. Iofs hade jag tekniska problem den 4 feb, det var en riktig otursdag!
  Jag ska kika mer på vad du skrev om EFT idag, det låter intressant!
  Med vänlig hälsning, Anita

  1. Hej Anita! Förlåt för lite sent svar, jag har farit runt som en äkta skottspolle de senaste dagarna… Angående Merkurius- du har helt rätt i att den faller i olika hus. En del astrologer ryser också när jag säger att jag tycker att alla ska akta sig för de klassiska områdena för Merkurius- resor, missförstånd, tekniskt trassel och förseningar.

   Anledningen till att jag råder alla att vara försiktiga är att jag under mina 11 år som jag testat detta, tycker att de generella tendenserna för vad Merkurius ställer till med,stämmer bättre, än för vilket hus det ska påverka. Men alla ska, och bör, göra som de vill. Jag har denna månad Merkurius i mitt partnerskapshus, trots detta är det huvudsakligen Merkurius egna områden som trasslar. Datorer som börjar ryka, flygbiljetter som felbokas till Sotji, knasiga missförtstånd angående skrivande och föreläsningar….

   Om du verkligen inte kan vänta med att köpa en ny dator så var bara noga med garantier och att den nya verkligen fungerar som den ska! Ibland kan man ju faktiskt inte vänta på stjärnorna och då kan man ta till överdriven försiktighet istället. Lycka till!
   Kramar Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..