ANNONS

EFT för att ta bort hinder i vår väg

/

Det är dags för det andra tipset när det gäller alternativa terapier för att bli starkare, modigare, friskare och framgångsrikare! Det jag ska berätta för er om idag är ett utmärkt sätt att starta för den som inte känner sig riktigt redo att gå till en terapeut men som gärna vill hjälpa sig själv på ett kvickt sätt.

Emotional Freedom Technique

Vi bär alla med oss minnen och upplevelser som påverkar oss. Vi kanske inte själv är medvetna om det men de där minnen finns där i bakhuvudet och kan ibland sätta rätt kraftfulla hinder i vår väg mot våra drömmar. Oavsett om man vill bli fri från stress, panikattacker eller ett destruktivt tänkande när det gäller ens egna möjligheter inom kärlek, ekonomi, hälsa eller arbete, så kan man lösa de här knutarna.

Den sympatiske författaren, tillika experten på lagen om attraktion, Jack Canfield, menar att när klienter till honom som inte lyckades med lagen om attraktion, rensade sina sinnen på blockeringar via EFT, började mirakel att ske. Jack tyckte att metoden fungerade så fantastiskt bra att han skrev en bok om saken: Tapping Into Ultimate Success. Läs och låt dig inspireras!

Här finner du en väldigt bra video där Jack Canfield talar om EFT och lagen om attraktionen samt hur koncepten fungerar ihop:

[youtubeplay id=”lqYWVKQ0uJo” size=”medium”]

Släpp negativa tankar för att kunna attrahera det du önskar dig!

EFT handlar om att slå lätt på s k meridianpunkter på kroppen. Genom att vid samma tillfälle upprepa affirmationer kan man neutralisera negativa uppfattningar och snabbt ta ned sig själv till en lugn nivå. Alla som är intresserade av lagen om attraktion har hört talas om hur viktigt det är att verkligen befinna sig i ett tillstånd av tro och hopp. Om man plågar sig själv med tankar som ”Jag kan inte”, ”Jag är för dålig eller för rädd för att lyckas” med mera, sätter man käppar i hjulen för sig själv. Lyckas man lösa upp de negativa tankarna och vända dem till positiva mår man toppen. EFT är rent magiskt och något som man alltså kan börja praktisera inom loppet av några minuter hemma.

Jag har läst och lärt bl a på Nick Ortners hemsida, författaren till den bästsäljande boken The Tapping Solution. Längre ned på samma sida finner du också denna video  där du får prova på en omgång. Du får exemepl på hur du kan lägga upp dina egna EFT-sessioner i texten under videon. Det tar inte flera än några minuter per dag men är så avstressande och man känner sig så stark och lycklig när man tar sitt liv i egna händer, och ser att det går alldeles utmärkt!

[youtubeplay id=”pAclBdj20ZU” size=”medium”]

EFT kan användas för allt och kan vara en helt fantastiskt metod att starta med om t e x om man har svårt och/eller inte vill gå iväg för att tala med någon om saken.

Perfekt för att lugna nerverna inför en föreläsning eller projektpresentation!

Jag använder EFT för att lugna ner mig när jag är stressad. Sist jag använde den var innan min föreläsning om e-böcker i Nyköping. Jag både längtade efter att få hålla föreläsning samtidigt som en kvalmig känsla av nervositet fick mina händer att skaka på morgonen. Jag gjorde en runda av EFT och tog bort stressen och blev också medveten om hur mycket jag verkligen såg fram emot att få ställa mig i föreläsningssalen. Det var en närmast illamående känsla, tänk er små barn på julafton som blir alldeles upphetsade av tanken på julklappsöppnandet. Genom EFT kom jag fram till att det var främst detta som fick mina händer att skaka och jag kunde ta mig an framträdandet med ett helt annat lugn i kroppen, istället för att tro att jag höll på att braka ihop stressmässigt. Trots att det var första gången jag höll en föreläsning om e-böcker fick jag efter föreläsningen frågan hur många gånger jag gjort detta då ”det såg ut som om jag gjort detta 100 gånger”. De skulle bara ha vetat att jag skakade av stress några timmar innan…

Jag kommer fortsätta att använda EFT innan föreläsningar för att hamna på bästa möjliga energinivå innan jag öppnar munnen. Det är så skönt att få släppa den där stressen, för den tär verkligen på kroppen och stör det jag vill förmedla.

Oväntade tips om bakomliggande orsaker

När man går igenom proceduren dyker ofta andra, gamla, känslor och upplevelser upp som gör att man får en ny bild av varför man kanske reagerar så starkt i en viss situation. Det kan röra sig om riktigt ömma punkter såsom att man efter en upplevelse när man var liten är konstant rädd för att inte få medicinsk hjälp i tid, vilket har lett till att man i vuxen ålder utvecklat ett hypokondriskt beteende. Mitt bästa tips är därför att vara öppen för tankar som kommer när går igenom sin EFT-runda. Där kan finnas viktiga ledtrådar. EFT är verkligen ett fantastiskt verktyg för att finna sin inre styrka och befria sig själv från begränsande tankar.

Kanske har ni redan hört talas om tekniken? Dela gärna med er av era erfarenheter så att andra läsare kan ta del av och få hjälp. Man är aldrig ensam om att uppleva stress, rädsla, ångest eller panik i en viss situation. Ju fler som berättar, desto fler kan få hjälp och eliminera negativitet som hindrar oss på vägen mot framgång och styrka. Vi är alla värda det allra bästa.

Ha en fortsatt underbar måndag!

6
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00