ANNONS

Minnena lever

/

Igår var en nyheternas dag. Efter samtal med vänner som jag inte haft kontakt med på flera år (Merkurius backar och det märks verkligen!) fick jag höra talas om graviditeter, flyttar till utlandet och andra livsomvälvande händelser. De allra flesta nyheterna var roliga men där fanns också en hemskt tråkig en.

En del frågar om jag själv valde att säga upp mig från mitt arbete som jurist. Så var inte fallet. Istället slutade jag min anställning till följd av att min chef drabbades av en svår sjukdom. Vi hade arbetat tillsammans i drygt 10 år. Jag förstod och stöttade honom när han för snart ett år sedan meddelade att han var tvungen att säga upp mig och dra ner på verksamheten. Såhär i efterhand kan jag också erkänna att jag tog händelsen lite som ett tecken på att det nu var dags för mig att välja en annan väg.

När jag slutade arbetet såg det ut som om min principal skulle klara sig. Men så igår kom beskedet att han inte längre finns med oss. Jag talade med en kollega och nära vän till min chef och vi darrade märkbart på rösterna. Den senare delen av gårdagen kändes känslomässigt tung, förvirrad och så avslutande på något sätt. Men, minnen lever och finns för att vårda det som en gång var roligt, friskt och vackert.

Imorse väckte hundarna mig tidigt. Solen sken, snön har smält bort och man anar vår, hopp och glädje i luften. Jag tog en lång promenad och funderade över vilket som är det bästa sättet att vårda det som varit. Jag kan inte säga att jag kom fram till något särskilt klokt svar. Men en sak är klar, det gäller att fånga var dag.

I andan av Fiskarnas summering inför nystarten i mitten på mars, då vi träder in i zodiakens första hus, Väduren, gör jag nu rent hus. Både emotionellt och rent praktiskt. Livet är härligt och idag sände jag särskilt många tacksamma tankar till min chef, för min hälsa och för allt nytt som kommer i min väg. Jag tackade också för att jag och min chef fick en chans att säga några fina ord till varandra i samband med jul- och nyår. Det blev en tacksamhetsdag. Detta inlägg dedikerar jag också till dig, Olle, för ditt goda hjärta och härliga skratt. Jag hoppas att du kan läsa det där du befinner dig nu.

Jag hoppas att ni har en härlig dag och också får se solen och känna tacksamhet i era bröst. Och glöm inte att visa tacksamhet för de i er närhet som betyder något för er.

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00