ANNONS

Hälsa= Livssituation?

/

Här kommer ett tips för er som söker alternativa svar på varför man ibland mår dåligt fysiskt, samt även tips för hur man kan må bättre.

Den numera klassiska boken ”Du kan hela ditt liv” av Louise Hay lärde mig för nästan 20 år sedan inte bara vikten av ens tankar och dess kraft, utan även hur man kan reflektera över ens livssituation när något i kroppen säger ifrån. Louises bok innehåller en intressant berättelse om hennes eget liv men också en helt fantastiskt liten uppslagsdel där man helt enkelt kan slå upp kroppsliga åkommor och läsa vad hon anser kan vara orsaken. Jag har testat detta fler än en gång och alltid blivit lika överraskad. Det har stämt på pricken.

Rörigt liv blir symptom på sjukdom

Ett exempel. När jag precis skulle fylla 30 år stod jag vid ett vägskäl i mitt liv. Faktum är att perioden som inom astrologi är känd som Saturnus återkomst, hade gett mig minst sagt mycket att tampas med för att hitta harmoni. Mitt i all röra insåg jag att mina händer började skaka onormalt mycket, att jag hade hjärtklappning, trots att jag satt i soffan, och att jag började gå ner i vikt. Jag misstänkte att det var sköldkörteln och gick till doktorn. Mycket riktigt hade jag fått versionen där sköldkörteln arbetar på högvarv och gjorde mig stirrig och hjärtklappig. Jag fick rådet att börja äta Levaxin.

Nu till det jag gjorde, som kanske inte alltid är att rekommendera. Jag har alltid kunnat känna hyfsat bra om något varit på tok i kroppen och nu sa hela mitt inre åt mig att titta på hur jag levde innan jag satte in mediciner. Det handlade bara om att ge mig själv en dryg vecka till av skakningar, men det var jag beredd att göra. Så stark var min övertygelse.

Inre utvärdering och sedan… action!

Jag summerade vad jag hade lyckats med hittills respektive vad jag inte hade lyckats med. Jag kom fram till att jag var oerhört frustrerad då jag inte lyckades komma till ro med var och hur jag levde. Jag bestämde mig för att göra något konkret åt saken: jag bytte arbetsort och bostad. Det gick med en himla fart och mina vänner tittade närmast chockat på när jag från en dag till en annan bröt upp från  det liv jag levt under drygt fem års tid.

Borta!

Väl tillbaka i Stockholm kände jag mig redan friskare och jag gick till läkaren för att ta nya blodprover för att kontrollera hormonnivåerna i sköldkörteln. Det var helt återtällt! Jag hade inte längre något behov av att äta Levaxin. Förklaringen som min läkare gav mig när jag frågade hur han trodde att detta var möjligt var att symptomen kunde varit följderna av en infektion i kroppen som nu självläkt av sig själv.

Louise Hay´s diagnos var mitt i prick

Jo, jo tänkte jag och slog återigen upp Louise Hays uppslagsdel över sjukdomar. Under sköldkörtel står det: ”Förödmjukelse. Jag får aldrig göra det jag vill göra. När skall det bli min tur?”

Det var precis så jag hade känt, att jag aldrig lyckades skapa mitt liv som jag ville det. När jag sedan fick fart och förändrade mitt liv, tack vare sköldkörtelproblemen, läkte jag inte bara det kroppsliga utan även det själsliga och mådde bra igen.

Det är lätt att knalla på i en situation man innerst inne vet inte är sund för en. Jag själv kan hålla ut i flera år. Till en början går det bra, men i slutändan blir det som ett gift som varje dag förbittrar livets sötma och gör en sjuk på något sätt. Detta har i alla fall varit min erfarenhet. Det är inte alltid så lätt att bara bryta upp och göra om delar av sitt liv eller sina tidigare val, men genom att i alla fall ändra vissa saker, tror jag att man kan åstadkomma mycket för den egna hälsan, lyckan och harmonin. Vi förtjänar alla att må bra och det ska varken arbete, relationer eller vänskapsband få påverka i fel riktning. Om de gör det, är det dags att ändra på det.

Vad tror ni? Är det någon av er som varit med om något liknande?

Jag önskar er alla en fortsatt härlig dag!

13
13

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00