ANNONS

Bygg din författarplattform

/

Jupiters skrivarenergier har kickat in för fullt! Långsamt börjar det röra på sig och, Dios, vilken lättnad!  Med risk för viss skrytstämpel på detta inlägg handlar dagens inlägg om mig, skrivande och förlagsdrömmar. De är en samling av mina bästa tips för den moderne författaren 2014.

Författare är mediala varelser

Min resa hit, till Amelia, startade 2011. Då bestämde jag mig för att det var dags att starta en skrivarblogg. Jag noterade ju att författare som inte var blyga för att visa upp sig i media, hade framgång. För att fylla ut bloggen med något roligt började jag också skriva ett veckohoroskop varje söndag. Mest för att roa mig själv. Jag berättade inte för en enda vän att jag hade startat bloggen. Jag ville att den skulle hittas av de som var ute och letade efter en skrivar/astroblogg på nätet. Jag startade bloggen för att den verkade som ett logiskt steg för att lära känna andra skrivande själar samt för att, kanske, ge mig själv en extra puff vid förlagskontakter.

Från juridikens salar till astrologi på Amelia

Aldrig hade jag väl trott att det skulle ta den vändning det gjorde och att jag skulle få möjlighet att skriva hos Amelia om astrologi, av alla ämnen. Då var jag fast mellan fyrkantiga väggar på ett advokatkontor i ett av kungstornen på Kungsgatan och hade, tyvärr, för det mesta något kreativt, drömskt i blicken. Jag vet inte hur många anteckningar om barnboksidéer och plottar som jag fått dölja för kollegorna. Det är nästan så jag blir lite nervös vid tanken på om någon av de forna kollegorna skulle läsa det här. Men så var det.

Ett spännande möte med nytänkade förlagschef

Förra veckan stämde jag och förlagschefen för nystartade hybridförlaget Lava Förlag, Kristina Svensson, träff. Jag såg det som en ny spännande kontakt då jag tror att egenutgivning är på starkt frammarsch i Sverige, särskilt när möjligheter ges att få arbeta med skickliga lektörer och art directors. Kristina Svensson och jag hade aldrig träffats förut så detta möte kändes formellt till sin karaktär. Jag visste inte om det skulle kunna ge mig eller mina böcker något, men just nu vill jag inte missa en enda chans att få träffa nytänkande folk inom branschen. Att nätverka är guld, vad du än vill uppnå. Jag berättade om min historia och Kristina frågade smickrande nog om jag kunde ställa upp på en intervju på Lavas blogg.

Under de år som gått sedan jag förstod hur viktigt det är att som författare av idag skapa en profil, redan innan man ger ut sin bok, har jag gjort det mesta för att röra på mig inom bok- och mediavärlden. Det är inte det att jag är så himla galen i att visa upp mig, utan för att jag tror att det är en del av en författares vardag idag. Och författare vill jag ju bli. Ni som läser här regelbundet vet också att antalet selfies är lika med noll. Mitt motto har hela tiden varit att få dela med mig av praktiska råd och sådant som fört mig framåt. Att få sprida nyttig kunskap. Det är lätt att tro att jag kanske kände någon på Amelia som plockade in mig, eller kanske är släkt med någon på Bonnier, men nej, detta har jag gjort genom hårt arbete och genom att följa det jag älskar: skrivandet och astrologin. Följer man glädjen, visas man en väg. Jag tror verkligen på det.

Men nog om babbel nu. Hos Lava Förlags blogg finner ni idag mina hetaste tips för hur man bygger sin författarplattform. (Och även om du inte skriver, men har ett varumärke du vill nå ut med, är receptet detsamma.)

Jag önskar er alla en härlig måndag!

3
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00