Vårens förmörkelser

Månader då saker och ting händer

När jag var yngre och fortfarande inte var så bevandrad i astrologi tyckte jag alltid att något magiskt verkade ske kring april/maj och september/oktober. Det verkade ligga någon slags kick-startsenergi i luften. Som student vid universitetet var de månaderna då man startade kurser, eller tentapluggade hela nätterna inför sommaruppehållet. Senare, som anställd var det då man sökte eller kanske bytte jobb. Jag minns att jag sa till vänner att ”håll ögonen på de här månaderna, då händer det alltid något spännande”.

Fyra gånger så stark som en fullmåne

Nu, när jag ser på stjärnorna var jag inte helt fel ute då. Just under dessa månader får vi ofta uppleva vad som kallas för förmörkelser. De kommer i par- en månförmörkelse och en solförmörkelse. Och, ja, det skakar om. Man brukar säga att en solförmörkelse är ungefär lika stark som fyra gånger effekten av en fullmåne. Många ser med skräckblandad förtjusning fram emot dessa astrologiska händelser- just för att de anses förknippade med så överraskande händelser. Som att få en hink kallt vatten kastat över sig.

Förmörkelser arbetar ofta på följande sätt:

-De bringar fram något som varit dolt. Det behöver inte ha dolts för en av illvilja, även om det är möjligt också, istället kan det handla om rena diskussioner bakom lyckta dörrar som tillåts att släppas ut i samband med förmörkelsens infall.

-Förmörkelserna tvingar fram en förändring. Kanske har man känt att något inte är hållbart men underlåtit att göra något åt saken. Men då kommer förmörkelsen och tar fram ytterligare fakta i ljuset och, pang, man agerar!

-Även om förmörkelser är kända för att få ens verklighet att tumla runt, är det som sker menat för ens bästa. Man ser det sällan när det snurrar runt som värst men i efterhand, med lite perspektiv på saker och ting, brukar man känna sig rätt nöjd över det om hände.

Exempel på förmörkelse i det kreativa huset

En solförmörkelse som jag minns särskilt väl drabbade mitt kreativa hus. Det bokmanus jag då arbetade med var nästan klart (del två i min barnbokstrilogi ) men efter ett samtal med en mycket hjälpsam bokförläggare ställdes allt på ända. Det var verkligen information från behind the publishers scenes som kom fram och jag stod med ett manus som jag i stort sett behövde börja om med…

Jag var paralyserad i en månads tid innan jag fick ordning på hur jag skulle anpassa tankar och plot för att kränga runt historien. Det var ett arbete som gjorde att jag hade god lust att bara gå ut och starta ett bokbål rakt på gräsmattan. Men, den sötma man får av att ha en dialog med en kunnig förläggare gjorde att jag la undan både tändstickor och lättantändliga manusblad och istället praktiserade ”rumpan mot stolen”-metoden i några månader.

Manus blev klart cirka ett halvår efter förmörkelsen och idag är jag så glad över den där sura upplevelsen. Manus blev verkligen så mycket bättre!

Håll koll på april!

Den 15 april har vi en fullmåneförmörkelse i Vågens tecken. Tänk er avslut x 4! Som ett extra inslag har vi även ett antal planeter som bildar ett s k kardinalt kors över stjärnhimlen. En förändring måste komma och oväntade händelser kommer se till att vi får se dem praktiskt taget komma flygande mot oss.

Den 29 april har vi en solförmörkelse i Oxens tecken. Snabba förändringar som tack vare en koppling mellan Oxens styrare Venus, och organiserade Saturnus, lovar gott i slutändan. Det kardinala korset är dock verksamt även vid denna förmörkelse vilket skapar extra spänningar som kommer att påvisa var svaghet finns, för att den ska kunna repareras.

Beroende på i vilket hus som dessa förmörkelser faller för de olika stjärntecknen, kommer olika livsområden att påverkas. När vi närmar oss dessa astrologiska händelser ska jag berätta mer. Bered er dock på en april månad som kommer att få händelser att sätta fart och få det oväntade att ske.

Ha en fortsatt härlig onsdag!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..