Horoskop vecka 12, 2014

Fullmånen gör oss väldigt produktiva

Jag gillar den här veckan! Vi startar med en fullmåne som lyser stark från och med söndagskvällen den 16 mars. Saturnus är på synnerligen gott humör och blandar sig i leken  och skickar positiva energier både till fullmånen och Solen. Samtidigt flirtar kommunikationsplaneten med energiknippet Mars. Resultatet av denna glada dynamik är att vi känner oss fulla av energi och handlingsförmåga. Bästa sättet att använda veckans första dagar är att sätta fart med arbete eller annat där enorm effektivitet behövs. Vi kan åstadkomma väldigt mycket med de här energierna. Beslut som vi tar i samband med fullmånen har också stor potential att bli långvariga, tack vare Saturnus inblandning.

Vill du veta vad fullmånen innebär för just ditt stjärntecken kan du läsa det HÄR. Vet du vilket ascendenttecken du är född i läser du även för det.

Mars håller en lite lägre profil än vanligt. Jag skrev om det HÄR i veckan. Mest berör det våra relationer och signalerar nu klart att vi ska våga släppa relationsdrömmar, antningen de gäller företagande, kärleksmässigt eller familjärt. Släpp föreställningar och förväntningar på hur du anser att saker och ting ska vara så får universum en chans att visa dig rätt väg istället.

Andlighet är temat

På måndagen den 17 mars flyttar kommunikationsplaneten Merkurius in i Fiskarnas tecken. Från att ha kommunicerat om innovation, nytänkande och teknik, som appar, onlinebusiness och internetsiter, kommer nu betoningen att flytta till välgörenhet, intuition och andlighet. Möjligheter till kurser, böcker och studier på dessa teman kommer bli märkbart flera. Om du hör till skaran som vill besöka en seans, lära dig mer om healing eller förmågan att notera andar och spöken kan du nu få flera spännande chanser att lyssna till medium och healers som föreläser, skriver eller undervisar inom dessa områden.

Wow-effekt i kärlekslivet!

På onsdagen den 19 mars kan det vänta en spännande överraskning i kärlekslivet. Venus, kärleken planet, har ett möte med överraskningarnas planet, Uranus. Det befinner sig 60 grader ifrån varandra vilket signalerar harmoni och möjligheter. Det kan bli en riktigt rolig dag, oavsett om du redan har en partner eller om du är singel. Par kan göra något riktigt roligt tillsammans, gärna med inblandning av en underskön miljö såsom en vacker restaurang eller kanske en konstutställning som får en att känna sig som om man befann sig i en saga. Singlar kan, helt oväntat, springa på någon som får hjärtat att ta ett extra skutt i bröstet. Ni vet, den där man-bara-vet-känslan, kan infinna sig.

Vi är redo för nystart

När vi kommer till fredagen den 21 mars är det dags för Solen att, äntligen, träda in i Vädurens tecken. Vårdagjämningen som symboliserar att man går från vinter till vår har precis ägt rum och vi är alla redo att ta nya tag. Ett helt nytt astrologiskt år tar sin början. Väduren styr det första huset i zodiaken och vi sätter nya mål och får ny kraft.

Extra fart gällande kommunikationer, kontrakt och resor

Samtidigt som Solen aktiverar den energiske Vädurens energier så når också Merkurius fram till den punkt där han befann sig i november, innan han började backa. Det anses vara en viktig astrologisk tidpunkt då han nu verkligen får fart framåt efter månader av backande. Om du tycker att det stått stilla sedan november när det gäller kommunikationer, kontrakt och även kortare resor, bered dig nu på mer aktivitet i mailboxen och att få höras talas om kurser, föreläsningar, skrivande och kontrakt. En perfekt aspekt när man vill maila iväg alla idéer man får tack vare Solen i Vädurens tecken. Nu får man kanske svar snabbare än man tror!

Du poetiska och kreativa söndag!

Sist, men inte minst, har vi på söndagen den 23 mars en tête-à-tête mellan Merkurius och drömska Neptunus. De praktiskt taget klänger på varandra. Eftersom både planeterna befinner sig i Fiskarnas tecken väntar kommunikation i närmast poetiska banor. Artister och kreatörer kommer jubla när de får gudomlig inspiration och för de som inte skriver, målar, sjunger, eller dansar, kan andlighet och det övernaturliga komma på tal.

En härlig vecka med nystartsenergier, fantastisk inspiration och inre vägledning.

Jag önskar er alla en underbar vecka!

 1. Jenny skriver:

  Så spännande, jag som ska gå en medial kurs på lördag! Som jag först försökte boka av men sen blev kvar…. :) bådar gott!
  Kram

  1. Härligt! Vem håller i kursen? Blev lite nyfiken nu… :-)
   Kram Helena

   1. Jenny skriver:

    Erika Andreasson på Ljusstrålen :) har inte träffat eller fått någon medial vägledning av henne men blivit rekommenderad och får själv bra vibbar så jag ser fram emot kursen! Har aldrig gjort något liknande och vet inte alls hur medial jag är men tror jag kommer att få ut massor av kursen i vilket fall som, och det var för både nybörjare och de lite mer vana… :D
    Kan återkomma med en update… ;)
    Kram Jenny

    1. Vad roligt det låter! Jag känner inte till Erika men jag vet att när man får den där bra känslan i magen för något man ska göra, är det en bra vägledning. Det brukar vänta en spännande lärdom av något slag. Återkom gärna om en update hur du upplevde det!
     Kramar Helena

     1. Jenny skriver:

      Oj oj oj det blev helt andra bullar av… Blev ingen kurs för mig utan istället ett livsomvälvande besked på fredagen som ockuperade mina tankar och känslor hela helgen (och en hel del fortfarande). Men det gjorde inte så mycket att det inte blev någon kurs, där var nog ett slags motstånd iaf…. ;)
      Kramar Jenny

      1. Ja, är det inte det ena, så är det det andra, som jag brukar sucka för mig själv när man fullkomligt översköljs av överraskningar av alla de slag…. Jag sänder dig kraft och goda energier för att du ta dig genom detta på bästa sätt. Var sak har sin tid och vill du lära dig om det spirituella, kommer det fler chanser!
       Stora kramar
       Helena

 2. AnnaH skriver:

  Vilken vecka vi har framför oss! Wow.. Jag hoppas att det löser några av mina knutar som är född i oxen och acentt i jungfrun. Det är oroligt överallt jobb, kärlek, familj. Jag som behöver stabilitet i tillvaro..

  1. Det är full fart på stjärnhimlen och, håll i dig, april blir ännu mer dramatisk. Sitt still i båten, alltså! :-)
   Kram Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..