Lyckliga yrken för stjärntecknen

Jag läste någonstans att man gjort en undersökning där man utgått från frågan att om ens yrke var en person som man har en kärleksrelation med, skulle man då vilja gifta sig med det? Procentandelen som svarade ja, var skrämmande låg. Sanningen är att många tycks ständigt vara på jakt efter ett lyckligt yrke, eller vägval. Nedan ser ni vad stjärntecken trivs med allra bäst. Glöm inte heller att läsa för ditt ascendenttecken för att få bästa möjliga astrologiska tips vad gäller yrkesval. Vet du inte vilket det är, kan du få reda på det HÄR.

Väduren

Vad var det där för något som just flög förbi mig? Var det någon som pratade mycket och hade en viss förkärlek för egna projekt? En Vädur sitter inte stilla. Han eller hon springer fram i livet. Det kan vara rent tröttsamt för omgivningen med någon som aldrig kan ta det lugnt. Men sådana är dom. Vädurar vill gärna poängtera hur rätt de har angående allting. De har ett behov av att visa sin styrka och få sin vilja igenom. Ett eldtecken med krigarpotential, gör de sig bra i miljöer som kräver hårt kroppsligt arbete eller ren stridsberedskap. En journalist som rapporterar från ett krigshärjat land, en egenföretagare som med kärleksfull järnhand styr och ställer eller vägledande coach för den som saknar handlingsförmåga. Vädurar är också excellenta träningsnarkomaner; tennis, ridning,boot camp, triathlon, ju hårdare desto bättre.

Bästa tipset: Ett yrke som ger dig chansen att få vara den som bestämmer samtidigt som du går göra av med din fysiska överskottsenergi.

Oxen

Oxen älskar pengar, skönhet och lyx. Men istället för att vara den ytliga personlighet som det låter som, handlar det i grunden om att Oxen vill ha en trygghet kring sig. Ett oföränderligt, in i minsta detalj uträknat system för hur saker fungerar och som alltid ger avkastning. Med Venus som styrare är skönhet en viktig komponent för Oxen. Heminredning, målning, fotografering eller matlagning kan trigga och motivera en Oxen att arbeta lite extra hårdare. Det måste finnas en viss klass och stil runt Oxens arbete, annars ser han ingen mening med att streta på ute på arbetsfältet. För Oxarna har en ork som är sällan skådad. De kan bita ihop som ingen annan, bara de vet att det väntar en fin flaska vin,  ett vackert dukat bord och ett välmående bankkonto i slutet av arbetsdagen.

Bästa tipset: Ett yrke där du får röra dig kring skönhet, antingen du inspireras av eller skapar den. Reklam, foto, konst, heminredning och skönhetsprodukter får ditt hjärta att ticka lite extra hårt.

Tvillingarna

Tvillingarna har förmågan att läsa något eller höra något för att sedan kunna närmast citera det. Deras mentala kapacitet är enorm och de har ofta en mängd intresseområden. Fråga en Tvilling om nästan vad som helst och denne har ett svar. Tvillingarna älskar mentala utmaingar såsom kluriga böcker och spel. Att få lära sig är något som ständigt driver, likaså att få kommunicera om allt de hört och sett. Enda smolket i bägaren med en Tvilling är att de tenderar att sätta fart på en dialog som sedan, utan att de märker det, övergår i en monolog. Det är som om Tvillingen har så fullt upp att säga att han eller hon inte hinner höra efter om det faktiskt är någon som orkar lyssna på alla teorier.

Bästa tipset: Undervisa inom dina expertområden, få utlopp för din förmåga att granska texter och information. Du är kommunikatör och mår bäst på en tidningsredaktion, i en undervisningsmiljö, bokförlag eller kanske som informatör/PR-ansvarig på ett företag. Översättare är också ett bra alternativ.

Kräftan

Kräftan älskar att vårda det som finns i dennes närhet. Känslor och hjärta styr mer än huvud och förnuft. Likt en stor bullmamma har Kräftan en utmärkt förmåga för att föda ett företag som utstrålar omvårdnad och gärna riktar sig mot tjänster kopplade till hemmet. Att få laga mat till en 10-barnsfamilj, hitta utmärka hemhjälpsalternativ till äldre, ta hand om fastigheter eller bygga ett företag som kan styras från köksbordet är Kräftans melodi. Det är högst osäkert om Kräftan berättar så mycket om det han eller hon gör, det viktigaste är att hålla sina nära och kära nöjda och lyckliga. Vad omvärlden tycker är mycket litet intressant. Känslorna styr valen i yrket och viss risk finns för drama queens när någon mer hårdhudad kliver på deras klor.

Bästa tipset: Väl ett yrke där ditt stora hjärta och fina blick för att skapa omvårdnad och trygghet för andra får komma till sin rätt. Fastighetsvärlden, barnfamiljer, äldrevård, onlinebusiness från hemmet och matlagnings- och cateringföretag är utmärkta områden för en Kräfta att titta närmare på.

Lejonet

Lejonen är zodiakens underhållare, stjärnornas egen stora artist. Ett Lejon har en stolthet som få men också ett enormt hjärta. I motsats till Väduren, som gärna basunerar ut hur stor och stark han är, vet Lejonet att han inte behöver nämna hur stor och stark hans kraft är. Alla vet det redan. När ett Lejon promenerar fram längs gatan, vänds huvuden, hans gång är närmast majestätisk och han håller alltid huvudet högt. Att få ställa sig i rampljuset får ett Lejon på synnerligt gott humör. Du hittar fantastiska underhållare bland Lejonen. Sångare, skådespelare och kreatörer är det ultimata valet för ett Lejon. De behöver nämligen sina loger med champagnekorgar, vackra kläder och lyxiga resor. De behöver sin publik och de har ett mycket stort behov av att få bara leka med det som de älskar allra mest.

Bästa tipset: Följ din glädje och du hittar rätt yrke. Gör du det riktigt bra, finns det också en stor chans för att du dessutom hamnar i både tidningar, TV och på en teaterscen för dina fantastiska kreativa förmågor. Att arbeta med barn är alternativt något som kan resonera väl med ditt stora, varma hjärta också.

Jungfrun

Jungfrur är noggranna petimetrar. Om det fanns ett yrke för någon att sitta och få fram den exakta färgnyansen på tandproteser eller liknande, hade det varit en Jungfru som satt vid spakarna. Detaljer, ordning och reda får helt enkelt en Jungfru att må bra. De är fantastiska, outtröttliga pusselläggare så även om arbetet under mycket lång tid går framåt endast en liten, liten bit i taget, fyller det Jungfruns hjärta med tillfredsställelse varje gång hon hittar en ny bit som passar in. Även om hon arbetar med projekt som tar lång tid innan de är klara. Att få skapa renlighet i en situation såväl som kroppsligen är högst tilltalande; detox, renande smoothies och yoga-övningar som stärker kropp och själ, kan mycket väl vara starka intressen som utvecklas till ett lyckligt yrke.

Bästa tipset: Hitta ett område där du får en chans att rena miljön genom organisation och genom vägar som går via hälsosam mat och själsligt lugn. Yogalärare, dietist, revisor, arkivarie eller projektledare med ansvar för de små detaljerna är områden som passar dig.

Vågen

Den skönhetsälskande Vågen måste få vistas i en miljö som stimulerar sinnena och som skapar balans på något sätt. Antingen det handlar om heminredningens nobla konst att matcha färger och materialval eller att sätta samman den perfekta gästlistan för ett välgörenhetsevent så måste där finnas balans. En enda liten tallrik som står snett på middagsbjudningen eller två gäster som inte kommer överens, skapar en olust hos Vågen som vill att allt ska stämma. Minns ni Julia Roberts make i filmen ”Att sova med fienden”? Hur han var besatt av att handdukarna hängde i rätt höjd i badrummet och att konservburkarna var prydligt uppradade i skåpen? Jepp, typiskt Vågigt beteende i sin mest extrema form.

Bästa tipset: Du har ett öga för harmoni, både i rum och relationer. Festfixare, eventansvarig, heminredare, diplomat och klädskapare är utmärkta yrken för dig. Stylist likaså. Helst ska du vara egenföetagare så att bara din smak får sätta sin prägel på det du skapar.

Skorpionen

Att gräva djupt ner i det privata, eller kanske i knepiga rättsutredningar, tilltalar dig. Du har en förkärlek för att avslöja hemligheter och motiven till dem. Skorpionen anklagas ofta för att vara hemskt svartsjuka. De vill veta allt om vad deras partner gör när de inte är med, eller vad de tänker när de inte talar. Det handlar troligen mer om att förstå sin partner än att övervaka denne. Vetenskap, såsom medicinsk forskning, psykologi och brott är områden som Skorpionen kan lyckas särskilt väl med. Deras skarpa hjärnor brinner för sitt intresseområde och inte sällan belönas de för upptäckter i laboratorier eller kanske till och med som skickliga deckarförfattare.

Bästa tipset: Sök dig till ett område där din utredande, analyserande, hjärna får en chans att briljera. Du är passionerad angående ditt ämne och att fä dryfta din åsikter med likasinnade är viktigt, antingen det handlar om att få tala om spännande deckarkaraktärer,  teorier om tankens kraft, drogkarteller eller kroppens egen läkeförmåga.

Skytten

Glada, goa, äventyrlige Skytten har ingen större lust att arbeta alls, om han själv fick välja. Det är ju så mycket roligare att slänga en kappsäck över axeln och bege sig till närmaste flygplats istället. Skyttarna har ett enormt behov av att lära sig nya saker hela tiden. De måste få vidga sina perspektiv och bestämma över sin egen tid. Att låsa in en Skytt på ett kontor där denne inte får göra som den vill leder bara till att Skytten rymmer genom fönstret när ingen ser. Bibliotek, bokaffärer, förlagsvärlden och de stora universiteten i världen är dit han troligen tar sin tillflyktsord. En språkkurs likaså.

Bästa tipset: Undervisa om allt du vet. Ju äldre du är, desto mer har du att ge och desto fler är dina ämnesområden. Juridik, skrivande, TV-sändningar men även coachning inom entreprenörskap får dig på gott humör. Får du en chans att tala med kollegor på ett annat språk eller regelbundet resa till ett annat land, ännu bättre. Starta eget, du blir lyckligast då.

Stenbocken

I motsats till Skyttarna vill Stenbockarna inget annat än att sätta upp mål och sedan lugnt och metodiskt arbeta sig närmare dem tills de kan bocka av dem från listan. De lever för sin arbetsplikt och så fort ett mål har uppnåtts har det satt sikte på nästa. Nej, det blir ingen vila, ingen semester. Men det är ingen mening, de blir bara stressade av att inte göra någon nytta. Stenbockarna säger många gånger att saker och ting var bättre förr. De älskar det som en gång var och tycker att man borde konservera det bättre, hedra gamla traditioner. Att få skapa något som tar hand om det förlutna glädjer dem.

Bästa tipset: Konservator, museumintendent och egenföretagare inom nästan vad som helst så länge som det handlar om att arbeta på ett traditionellt sätt som man gjorde förr. Tänk matlagning från gamla recept eller omhändertagande av antik konst och möbelrenovering. Alla typer av hantering av ägodelar med anor tilltalar de gammalmodiga Stenbockarna. Och plikten kommer alltid först.

Vattumannen

Vattumannen blir galen om det han eller hon inte ständigt får blåsa nytt liv i det som redan är. Det måste förnyas, tänkas om, möbleras på ett annat sätt eller designas om i garderoben. Det är helt enkelt för trist om allt ska konserveras och stanna av. Vattumannan går alltid i täten för nya trender och nya tankesätt. Till en början kan Vattumannen få kämpa i ensamhet för sin övertygelse, deras framtidsvisioner är så klarsynta och skickliga att det helt enkelt tar ett tag för resten av världen att inse att Vattumannen har rätt. Vattumannen älskar internets möjligheter och tekniska finesser. Att få vara först med de senaste smarta lösningarna i hemmet, för att förenkla livet, likaså.

Bästa tipset: Designer av alla de slag. Vattumannen har ett sjätte sinne för vad världen behöver antingen det gäller kläder, teknik eller nya materialval till hemmet. Inredningsarkitekt, stylist och forskare inom ämnen som anses nya såsom kvantmedicin utamanar och håller Vattumannen på gott humör. Så länge som det är innovativt och nytänkande gör det Vattumannen nöjd och glad.

Fiskarna

Gråtmilda, inkännande Fiskarna bara måste få ta hand om sina närmaste. Att få hålla handen vid en sjukhussäng eller dela ut mat på härbärgen är underbart för denna zodiakens egen Florence Nightingale. Barn och deras omvårdnad är också ett område där Fiskarna trivs. De vet exakt hur man vyssjar ett oroligt barn till sömns, matar det och får det att känna sig varmt, tryggt och älskat. Fiskarna är också enormt bra på att väva sagor kring verkligheten, som de i de allra flesta fall bara tycker är för hård, tråkig och orättvis.

Bästa tipset: Ta hand om barn, äldre och djur. Ditt stora hjärta har plats för så många och du kan roa alla med din fina humor, härliga fantasiförmåga och tålamodiga lyssnande till sorger och oro. Att vara med en Fisk är nästan som att befinna sig i en alternativ verklighet där allt är varmt, lätt gråtmilt och höljt i gnistrande slöjor. Du kan skänka tröst och frid på ett sätt som ingen annan kan. Använd den förmågan.

Känner ni igen er?

Ha en fortsatt härlig torsdagskväll!

 

 

 1. Hej! Jag är vattuman med månen i fiskarna , ascendent i skytt men…. jag har stenbocken i både venus, merkurius, uranus, neptunus , saturnus , hur mycket påverkar detta egentligen. .Så jag undrar har du något förslag på yrke?

  1. Hej Vattuman!
   Utan att ha sett din horoskopkarta, men om jag utgår från att ditt första hus styrs av Skytten, så har du ett väldigt starkt andra hus. Stenbocken är en superstreber och älskar strukturer och med den stora betoning som finns på ekonomi och tillgångar är detta ett starkt område för dig. Man brukar säga att där man har Solen är också det område där man vill visa sig duktig och glänsa. I ditt fall, om det stämmer att Stenbocken styr ditt andra hus, är ekonomi viktigt för dig. Ditt tionde hus, karriärhuset, styrs enligt samma antagande av kommunikatören Merkurius. Med även denne i det andra huset, återkommer betoningen på arbete med pengar och ekonomi. Din sol i Vattumannen kommer alltid vilja se saker och ting på ett nytt, alternativt sätt varför uppfinningsrikedom troligen präglar affärer. Kommunikation och bankväsende/ekonomi gissar jag därför på som två intressanta områden för dig att utforska närmare.Jungfrun är nitiskt och eftersom hon styr din karriär kan arbeten som har att göra med kontroll över pengar, såsom revisor, vara en bra nisch.
   Men, som sagt, jag har inte sett ditt horoskop varför allt detta endast baseras på antagandet att dina hus ligger i de tecken jag nämnt.

   Hälsningar Helena

 2. Jag är i maj 18 och sen jag gick i 4/5 så har mitt drömjobb varit skådespeleri. Precis som du skrev allt annat känns bara meningslöst. Däremot vet jag hur svårt det är att lyckas. Jag är oxe!

  1. Hej Aleksandra! Roligt att du tyckte om inlägget. Kämpa på med din dröm och lås dig inte för exakt hur du ska lyckas. Det är min erfarenhet att man kan stänga dörrar för sig själv då. Jag såg t ex bara utgvning med ett stort bokförlag som enda väg till min skrivdröm, men när jag förstod att egenutgivning kan vara både lättare och roligare, insåg jag att jag satt krokben för mig själv. Det är samma slutmål, bara en annan väg. ;-)
   Lycka till!
   Kramar Helena

 3. Jag är i maj 18 och sen jag gick i 4/5 så har mitt drömjobb varit skådespeleri. Precis som du skrev allt annat känns bara meningslöst. Däremot vet jag hur svårt det är att lyckas. Jag är oxe!

 4. A skriver:

  Är fisk med tvillingarna i månen och jag jobbar med PR! Trivs som fisken i vattnet (no pun intented)!

  1. Hej A! Tack för din kommentar, bara roligt med kloka reaktioner på det jag skriver! Ett generellt horoskop för soltecknen kan naturligtvis aldrig slå ett personligt horoskop. Det är väldigt roligt att du nämner kommunikativa Tvillingarna, månen och ditt PR-jobb. Det gör mig genast nyfiken på vad du har för planeter i ditt femte, sjätte och tionde hus…. Jag önskar dig en härlig helg!
   Kram Helena

 5. Stämmer bra det här! Jag är kräfta/acc-lejon :)
  Trevlig helg!

  1. Härligt! Den 29 april ser ut att bli väldigt intressant för Lejonascendenter vad gäller karriären. ;-)
   Kramar och trevlig helg!
   Helena

   1. Spännande! Har gjort en notering i almanackan.
    Tack detsamma!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..