Anita Moorjani och Healing

Healing, healing, healing…

Jag har fått flera frågor om healing på sistone. En av frågorna har varit om jag kan rekommendera någon healingutbildning. Det kan jag tyvärr inte och ska jag vara helt ärlig så tror jag att de stora förmågorna är något som man får gratis. Därmed inte sagt att man inte kan lära sig av ett medium eller healer, men att betala rätt saftiga summor för utbildningar inom dessa områden, är jag skeptiskt inställd till. Att man med dessa förmågor istället stöter ihop med andra vägledare, som redan arbetar med dessa ämnen, och gratis lär sig genom mötena med dem, tror jag mer på. Det är inte det att jag tror att man blir lurad och inte har något utav att gå en medial kurs. Det kan säkert vara enormt utvecklande, även om man inte blir praktiserande inom den branschen. Men när medium och healers säger till de allra flesta de möter, och som visar dem uppskattning, att de bör anmäla sig till deras kurser blir jag på lågt humör. Och jag har tyvärr hört det rätt ofta.

Vad säger ni om saken? Bit tillbaka om ni tycker jag har fel!

Vad jag kan och ska göra idag är dock att föra vidare ett boktips som kommer på stark rekommendation från den kvinna som jag skrev om i förra veckan, hon som besökte John of God i Brasilien och fick hjälp med sitt öga.

Döden blev vändpunkten

Boktipset handlar om en kvinna som gjort en mirakulös resa. Jag hade aldrig hört talas om personen ifråga men när min bekanta verkligen ”tjatade” på mig att inte missa detta, googlade jag mig vidare för mer information. Kvinna jag talar om heter Anita Moorjani. Efter att hon kämpat mot en svår sjukdom i fyra år, togs hon in på sjukhus för att leva, vad läkarna uppskattade var, de sista 36 timmarna av sitt liv. Men då hände något. Anita var med om en NDU, en nära döden upplevelse, och fick en klar bild över varför hon blivit så sjuk och hur hon kunde bli frisk igen. När hon vaknade upp tillfrisknade hon på ett sätt som läkarvärlden inte trodde var möjlig. De sjuka cellerna i hennes kropp försvann och hon blev helt återställd. Allt i rekordartad fart. Idag föreläser och skriver hon böcker om sina insikter.

De fyra punkterna för god hälsa

Via Anita Moorjanis hemsida fann jag en summering av vad som fick henne att tillfriskna. Den består av fyra punkter, fyra enormt viktiga punkter:

1. Vikten av att älska dig själv villkorslöst

2. Att leva utan rädslor

3. Att förstå att livet är en gåva

4. Vikten av att vara sig själv

Det låter så enkelt, egentligen, eller hur?

Anitas bok

Jag är glad att min bekanta inte lät mig lägga på utan att verkligen ha nämnt Anitas namn för mig flera gånger. Jag misstänker att det i Anita Moorjanis bok, Döden gav mig Livet, döljer sig fantastisk inspiration och kloka insikter för den som är mer intresserad av människans egen läkekraft. För alla er som vill lära er mer om kroppens självläkande förmåga, vågar jag gissa att detta är en bok som man nog inte ångrar om man tittar lite närmare på.

Allt gott till er denna fredag!

 1. Håller du på med healing?
  Härlig sol idag :)

  1. Hej J, nej, det gör jag inte. Men jag har sett det på nära håll, vilket var väldigt spännande.
   Kram Helena

 2. Hej Helena!
  Hoppas du får en superfin helg!
  Det var jag som frågade om tecken (du skriver ett inlägg om det på måndag – mycket spännande!) och nu har jag ytterligare en fråga. Säg att man har en dröm eller att man är i en oklar situation av något slag och man känner att det inte riktigt vill sig. Hur ska man veta om man ska fortsätta kämpa eller om man ska let go och gå vidare? Ibland tänker jag att jag måste tro på det jag drömmer om/trånar efter (eller vad det nu kan vara) för det är då det kommer att hända men är det inte ett slags självlurendrejeri, tomma/falska förhoppningar som gör att man istället för att gå vidare klänger sig fast vid någonting som kanske aldrig kommer att ske?
  Kanske ytterligare ett inläggstips? :)
  Kram

  1. Tack! Noterar din nya fråga som inläggsinspiration också. :-)
   Jag önskar dig en fortsatt fin helg.
   Kram Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..