Spännande övning: Den Inre Vägledaren

Vi närmar oss söndagen och dess fantastiska möte mellan kommunikationsplaneten Merkurius och andlige och konstnärlige Neptunus. Imorgon befinner sig de båda planeterna på samma gradtal, men redan idag är de tillräckligt nära för att man ska  kunna ta tillvara på energierna.

”Något är galet”

Jag började dagen med en långpromenad för att komma i rätt sinnesstämning för en meditativ stund. Vi är alla just nu under inverkan av ett s k T-kors på himlavalvet. Många har sedan flera månader tillbaka gått omkring med en känsla av att ”det är något som är galet” men utan att kunna sätta fingret på exakt vad det är. Det enda som tycks framstå som klart är att något måste förändras för att det ska kännas bättre. I april månad kommer dessa energier att trappas upp ännu mer och förändring kommer vara ofrånkomlig.

Hur som helst, med tanke på att även jag tycker att vissa saker står rent löjeväckande stilla så bestämde jag mig för att tända ljus, ta fram ängla- och tarotkort samt för att öppna mig för budskap. Men sen, mitt i alltihopa ångrade jag mig, sprang iväg och hämtade istället papper och penna för att göra en rolig övning.

Den Inre Vägledaren, alias Magkänslan

Jag tror att vi alla har en utmärkt inre vägledare och man kan faktiskt locka fram denne när man behöver den. Ett exempel på att man oftast själv vet vad man ska göra eller välja är när man går till någon vän, familjemedlem eller kanske en rådgivare av något slag, för att få hjälp att fatta ett beslut. Den personen kan säga det ena klokare efter det andra och råda en i en viss riktning. Men ändå brukar det vara vår egen magkänsla som till slut leder oss rätt. Man kan inte riktigt förklara varför, man bara vet att just det beslutet, som rådgivaren föreslog, ska man INTE lyda, hur förnuftigt, klokt och logiskt det än lät. Samma känsla kan man använda i denna övning.

Övning för inre vägledning

1. Sitt eller ligg ner, vad som känns mest bekvämt. Se till att först befinna dig på en plats där ingen kan störa dig på något sätt. Slut ögonen och andas in djupt så många gånger att du känner att du är riktigt bekväm i att sitta eller ligga där med slutna ögon.

2. Öppna ögonen och ta fram papper och penna. Deklarera sedan inåt, mentalt eller verbalt, att du vill ha svar på några frågor. Ställ frågan, mentalt eller verbalt, och fatta sedan pennan. Sen kommer det roliga. Vad som än kommer, skriv ner det. VAD SOM ÄN KOMMER.

Kom ihåg du är ensam, ingen dömer dig och du har tid för att klura ut vad bilderna, orden eller känslorna betyder. Du kan faktiskt inte göra fel här.

Jag brukar halvligga på sängen när jag gör det här. även om det idag blev sittande i köket. Frågorna ställer jag mentalt, samtidigt som jag kvickt skriver ner dem på papperet. Därunder skriver jag sedan ner svaret jag får. Det är oftast enstaka nyckelord som ”Syster”, ”Produktion” eller ”Kunskap”.De räcker för vägledningen.

Neptunus älskar konst och musik

För den som är skickliga att teckna kan det vara ett alternativ, att teckna ned kvicka bilder. Eller för den som spelar instrument, kanske det är tonarterna som är budbärarna när du frågar om vägledning. Har du ingen specifik fråga går det också bra. I ett sådant läge brukar jag be om att få visas vad som är viktigast för mig att tänka på eller fokusera på just nu.

Kom ihåg, det finns inga regler. Inga rätt eller fel. Det finns bara du och din känsla och den är så mycket starkare än du tror. Du har svaren på de flesta av dina frågor, tro det eller ej. Utmaningen är oftast istället att våga genomföra det du länge känt är rätt. Den här övningen förtydligar din inre känslas budskap.

Jag önskar er en fortsatt härlig lördag!

 1. CE skriver:

  Jag har provat och jag ser inte någonting

  1. Hej CE, tack för att du skriver! Absolut inget fel eller galet med om du inte ser eller upplever något. Det finns massor av spännande övningar, och alla är helt enkelt inte passande för alla. Man brukar känna det direkt i magen, när det fungerar, eller inte. Jag hoppas att det kanske finns något annat tips här på bloggen som du känner är mer klockrent för dig.
   Jättetack för att du skrev i vilket fall, jag blir alltid glad av feedback och kommentarer!
   Kram Helena

 2. AK skriver:

  Jag har testat och nu undrar jag var informationen kommer ifrån egentligen? Jag var osäker på något och ville få ett tecken. Jag bad gud att ge mig ett tecken igår. Idag hittade jag din artikel och efter att jag testade det känner jag mig helt lugn och nu vet jag även hur jag ska göra, så tack.Men eftersom jag var osäker så undrar jag hur jag fick fram den här informationen. Har du några teorier vem det egentligen är som ger oss svaren? Jag vet att det låter konstigt men tänkte fråga ändå!

  1. Hej AK, Vad spännande att du fick bilder, känslor och förnimmelser. Exakt samma fråga: ”var kommer informationen ifrån egentligen?” ställde sig Amelias reporter vid ett besök hos regressionsterapeuten jag skrev om nyligen. Jag tror vi kan kalla det högre jag, intuition, universum eller Gud Fader Vår men det spelar nog egentligen mindre roll. Det som är viktigast är att man känner sig lugnare av övningen, att man tycker att man kommer till insikt. Det går oftast hand i hand med tillit som verkligen är en framgångsnyckel.
   Men jag förstår din fråga och är också nyfiken på den. Talar man med ett medium skulle denne troligen säga att din intuition är din andlige vägledares ord till dig när du står inför vägval. Det tycker jag är en vacker tanke och det är också den jag väljer att tro är förmedlaren av informationen. Att vi har guider och änglar som visar oss rätt vägar. Vad tror du själv? Vad säger dig din magkänsla?
   Kul att det fungerade för dig i alla fall! Lugn, glädje och tillit är tecken på att man är på rätt väg.
   Kramar Helena

 3. AnnaH skriver:

  Hej Helena! Jag ska verkligen pröva denna metod. Återkommer hur det gick. I morgon söndag startar jag med en heldags kurs i ” tankens skapande kraft” det kan inte bli mycket bättre en dag som denna.. Trevlig lördag!
  Kram

  1. Hej Anna! Ja, vad roligt! Det är en bra tid för att lyssna inåt. Jag ser fram emot att höra ifrån dig om både kurs och övningen!
   Kramar Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..