ANNONS

Spännande övning: Den Inre Vägledaren

/

Vi närmar oss söndagen och dess fantastiska möte mellan kommunikationsplaneten Merkurius och andlige och konstnärlige Neptunus. Imorgon befinner sig de båda planeterna på samma gradtal, men redan idag är de tillräckligt nära för att man ska  kunna ta tillvara på energierna.

”Något är galet”

Jag började dagen med en långpromenad för att komma i rätt sinnesstämning för en meditativ stund. Vi är alla just nu under inverkan av ett s k T-kors på himlavalvet. Många har sedan flera månader tillbaka gått omkring med en känsla av att ”det är något som är galet” men utan att kunna sätta fingret på exakt vad det är. Det enda som tycks framstå som klart är att något måste förändras för att det ska kännas bättre. I april månad kommer dessa energier att trappas upp ännu mer och förändring kommer vara ofrånkomlig.

Hur som helst, med tanke på att även jag tycker att vissa saker står rent löjeväckande stilla så bestämde jag mig för att tända ljus, ta fram ängla- och tarotkort samt för att öppna mig för budskap. Men sen, mitt i alltihopa ångrade jag mig, sprang iväg och hämtade istället papper och penna för att göra en rolig övning.

Den Inre Vägledaren, alias Magkänslan

Jag tror att vi alla har en utmärkt inre vägledare och man kan faktiskt locka fram denne när man behöver den. Ett exempel på att man oftast själv vet vad man ska göra eller välja är när man går till någon vän, familjemedlem eller kanske en rådgivare av något slag, för att få hjälp att fatta ett beslut. Den personen kan säga det ena klokare efter det andra och råda en i en viss riktning. Men ändå brukar det vara vår egen magkänsla som till slut leder oss rätt. Man kan inte riktigt förklara varför, man bara vet att just det beslutet, som rådgivaren föreslog, ska man INTE lyda, hur förnuftigt, klokt och logiskt det än lät. Samma känsla kan man använda i denna övning.

Övning för inre vägledning

1. Sitt eller ligg ner, vad som känns mest bekvämt. Se till att först befinna dig på en plats där ingen kan störa dig på något sätt. Slut ögonen och andas in djupt så många gånger att du känner att du är riktigt bekväm i att sitta eller ligga där med slutna ögon.

2. Öppna ögonen och ta fram papper och penna. Deklarera sedan inåt, mentalt eller verbalt, att du vill ha svar på några frågor. Ställ frågan, mentalt eller verbalt, och fatta sedan pennan. Sen kommer det roliga. Vad som än kommer, skriv ner det. VAD SOM ÄN KOMMER.

Kom ihåg du är ensam, ingen dömer dig och du har tid för att klura ut vad bilderna, orden eller känslorna betyder. Du kan faktiskt inte göra fel här.

Jag brukar halvligga på sängen när jag gör det här. även om det idag blev sittande i köket. Frågorna ställer jag mentalt, samtidigt som jag kvickt skriver ner dem på papperet. Därunder skriver jag sedan ner svaret jag får. Det är oftast enstaka nyckelord som ”Syster”, ”Produktion” eller ”Kunskap”.De räcker för vägledningen.

Neptunus älskar konst och musik

För den som är skickliga att teckna kan det vara ett alternativ, att teckna ned kvicka bilder. Eller för den som spelar instrument, kanske det är tonarterna som är budbärarna när du frågar om vägledning. Har du ingen specifik fråga går det också bra. I ett sådant läge brukar jag be om att få visas vad som är viktigast för mig att tänka på eller fokusera på just nu.

Kom ihåg, det finns inga regler. Inga rätt eller fel. Det finns bara du och din känsla och den är så mycket starkare än du tror. Du har svaren på de flesta av dina frågor, tro det eller ej. Utmaningen är oftast istället att våga genomföra det du länge känt är rätt. Den här övningen förtydligar din inre känslas budskap.

Jag önskar er en fortsatt härlig lördag!

6
8

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00