Horoskop vecka 13, 2014

Poetiska och hemliga energier

Blev det några stora, poetiska ord skrivna i helgen? Briljerade Banksy i Stockholm? Kände du en starkare spirituell inspiration och vägledning är vanligt? Vecka 13 startar med alla dessa energier och tendenser i bagaget stack vare dagens, söndagens, fina möte mellan Neptunus och Merkurius. Ett alternativ som även bör beaktas är att budbäraren Merkurius kan tänkas ta sig an att berätta något för dig som du inte redan visste. Något som varit dolt för dig. Neptunus är nämligen en mästare på att hölja sanningen i slöjor. Om så är fallet, var glad för att kunskapen kom till din vetskap och gå sedan vidare utifrån den nya informationen.

Dramat som väntar

Solen har nu flyttat in i Väduren. Det spritter i hela kroppen för att agera och få framåtrörelse. Det var ju trots allt ett år sedan vi sist startade på ny kula. Och OM vi kommer få se fart, fläkt, drama och rörelse i april!Vi har ett T-kors (3 planeter som krockar), ett stort kardinalt kors (fyra planeter som krockar), en månförmörkelse och en solförmörkelse. Nyckeldatum att hålla ögonen på är den 15 april, den 23/24 april samt den 29 april. Den där gnagande känslan många av oss den senaste tiden, ända sedan 2013, att något behöver förändras är redo för att tas till en ny nivå. Det kommer inte längre vara fråga OM något borde ändras, utan istället om NÄR det ska ske. April är svaret där.

Mars sista vecka bjuder på fyra planetmöten samt en nymåne:

Torsdagen den 27 mars möts kommunikationsplaneten Merkurius och tursamme företagaren Jupiter. Om du väntat på rätt dag för att skriva kontrakt eller kommunicera angående projektidéer, så är detta dagen då du kan skriva under papper eller ingå en muntlig överenskommelse. (Som jurist råder jag- papper är alltid tryggare än muntliga avtal.) Merkurius är på stark framfart så det är möjligt att du får framåtrörelse inom ett projekt som stått stilla sedan i november förra året. Kreativa projekt kan bli extra aktuella att tala om.

Om något varit dolt för dig en längre tid, kan det avslöjas nu

Dagen därpå, fredagen den 28 mars, möts Pluto och Merkurius. Pluto i Stenbocken gillar att gräva och undersöka de styrande makterna, antingen det handlar om arbetet eller vem som är pelarna i din familj eller relation. Merkurius i Fiskarna talar gärna om mysterier och om det som medvetet har hållits dolt för en. Detta kan bli en dag då du får tillgång till information som för dig framstått som rena gåtorna under en längre tid bakåt.

Datenight efter känslor från förr

Söndagen bjuder på två planetmöten. Venus och Mars möts med 120 grader emellan sig. Det antyder möjligheter. Med maskuline Mars och feminina Venus, kärleksplaneterna, kan söndagen bli en kul dag för att gå på date eller för att umgås med andra par över en god söndagsmiddag. Men innan det är dags för roligheter behöver kanske något praktiskt ordnas med. Strukturerade Saturnus och Venus gnatar nämligen en aning på varandra. Saturnus backar just nu, varför det arbete eller behov av ordning som kan dyka upp har att göra med något som har koppling till det förflutna. Saturnus befinner sig i sexige och smygige Skorpionen. Finns en gammal relation, en gammal struktur där, som stör ditt möte med nya kärlekar? Det handlar i sådana fall om att få en chans att titta på beteenden som styrande partner, svartsjuka och kontrollerande beteende, och konstatera att det faktiskt hör till det förlutna. Om den potentielle daten visar tecken på dessa beteenden, minns vad du lärt dig och fundera två gånger om du ska ge dig in i samma struktur igen. Döm inte heller nya kärlekar för fort. De är inte skyldiga till vad som kan ha hänt dig tidigare även om det kan kännas obehagligt eller till och med läskigt att lita på någon igen.

Planera mer än du inititerar

Närmare klockan nio på söndagskvällen, kl 20:48, är det dags för nymåne. Nymånar representerar nystart och med tanke på att den äger rum i de personliga projektens tecken, Väduren, är det dags att satsa på drömmar. Mars, som styr Väduren är i lågenerginivå och eftersom man vill ha med sig Mars i full energi när man startar ett nytt personligen viktigt projekt är det bästa man kan göra att initiera kontakter och förberedelser, men ta det slutgiltiga steget för lansering efter den 19 maj. Då är Mars med oss. Väduren är gärna impulsiv. Undvik att vara detsamma just nu.

Som katt kring het gröt

Det finns ytterligare en anledning att ta det lite lugnt innan man trycker gasen i botten. Uranus, de plötsliga förändringarnas planet, signalerar under söndagen till både Solen, nymånen och Pluto. Jupiter tänker inte vara sämre han och lägger sig i leken genom att opponera sig mot både Uranus och Pluto. Sammantaget är det en dag då det kan slå blixtar på himlen. Spänning är bara förnamnet. Ännu en anledning till att observera mer än att verkligen trycka på startknappen alltså.

Du kanske känner dig som en fallskärmshoppare som bara vill få ta det där sista steget ut mot dina drömmars stad som passerar där under dig, men håll dig kvar en liten stund till. Saker och ting behöver skakas om innan du tar ditt slutliga beslut att hoppa ut. Beroende på var alla dessa planeter befinner sig i ditt personliga horoskop kan många livsområden beröras. Eftersom jag inte ser dina aspekter råder jag dig därför generellt att inte ha så bråttom med nystarter just nu.

Sitt still i båten

Låt april få komma och gå. Maj kommer sedan bjuda på bra mycket trevligare vindar och med alla de erfarenheter och ny information som vi då har med oss i bagaget, tack vare april, är det då vi är redo att sätta riktig fart.

Och glöm inte, stjärnorna styr inte era öden, de visar bara tendenserna på himlen. Se aspekterna som goda vägledare men minns alltid att endast du har kraften att styra riktningen på ditt liv.

Jag hoppas att ni alla får en underbar vecka!

 

 1. Sofia skriver:

  Tack för goda råd! De behöver jag och det du beskriver stämmer så bra in på min livssituation just nu!! Då ska jag ta det lugnt o avvakta, kan ibland vara svårt för en skytt

  1. Tålamod är en dygd…. Urk. Inte lätt för eldtecken. Väduren älskar resor och äventyr, där kan du ju planera. ;-) Favoritämne för en Skytt, resande. Fram med kataloger från Fritidsresor, Ving och Hotels.com, kanske? Det får i alla fall mig på kalashumör. :-)
   Om nu något sker som kräver beslut så använd då din magkänsla och förnuft. Stjärnorna visar ju bara på energitendenser och även om de har rätt många gånger har vi alla personliga horoskop och en fri vilja som gör att man ska agera om det känns rätt, klokt och bra.
   Kramar Helena

   1. Sofia skriver:

    Har precis varit på en resa till varmare trakter

    1. Tack för din värmande kommentar! Jag känner så väl igen mig i det där med att tröttna på saker snabbt… Typiskt Skyttigt. Kanske återkommer du för att jag försöker fylla bloggen med matnyttig info- kunskap är ju en Skytts personliga drog! Det är också genom att skriva på det sättet som JAG orkar skriva varje dag också! Hela släkten är alldeles förvånade att jag ”inte lagt ner” ännu. Kul när folk tror på en,… :-)
     Kramar till dig,
     Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..